2024. szeptember 29., vasárnap
Véletlenül
Álnevek rejtélye
 

Álnevek rejtélye

Oldal 23 / 28
 
(@regos)
Tag Alkotó

Sziasztok! A nevem egy hagyományőrző egyesületben született. Ugyanis Jártamban-keltemben mindig énekelek dudorászok.Sokat foglalkozom az ősi hitvilággal és a vele kézenfogva járó népi hagyományokkal. Egy fellépésen spontán énekeltem és regöltem, s attól fogva ragasztották rám eme nevet. A polgári nevemet sokan nem is ismerik, de ha a Regőst említik akkor már mindenki tudja hogy az a dobbal járkáló fura fickó aki sámánszereket tart. Röviden ennyi a nevem története.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.28. 11:19
(@szabo-ditta)
Tag Alkotó

Áfonya! Nagyon aranyos a történeted. 🙂

Az én nevemet nem nehéz megfejteni. Megvagyok az eredeti nevemmel, de az annyira gyakori, hogy pl. a budapesti telefonkönyvben több oldalt tesznek ki a névrokonaim. Így aztán egy kicsit változtattam rajta: a Ditta az eredeti nevem névváltozata.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.17. 18:44
(@szekelyke)
Tag Alkotó

Az én nevemben nincs semmi rejtély ,de számomra mégis fontos erövel bir ,ez a életem ,a nemzetem ,a szülöföldem ,a mindenem és szeretném ha az élet utján bárhol bűszkén válalhatnám ezt a nevet,mig világ a világ.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.14. 09:55
(@afonya)
Tag Alkotó

az én nevem története a következő:van egy kisöcsim,akivel "küldetésest" szoktam játszani, ami azt jelenti h. kis papírcetlikre mindenféle egymásból következő feladatot írok fel, a cetliket elrejtem és csak az elsőnek árulom el a helyét, a többit meg csak akkor találhatja meg, ha helyesen oldja meg a feladványt...az utolsó papiros megoldása a "kincs"helye:)ami ált. vmi csokiféleség:D
naszóval mivel ez elvileg egy nagggyon titkos küldetés:) ki kellett találnom egy álnevet, hogyha a szüleim "véletlenül" megtalálnák a levelekel ne "bukjunk le":) na persze ezt csak a tesóm kedvéért, hogy titkosabbnak tűnjön:P a kisfiúk már csak ilyenek:)
Így lettem Áfonya(mert hirtelen épp az jutott eszembe akkor)
Elnézést a kicsit hosszúra sikeredett infantilis kisregényért:)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.14. 00:06
(@kalina)
Tag Szenior alkotó

Az én nevem a Tündér Regéből van, az első verseim egyikéből, amiket még általános iskolás koromban kezdtem el. Az volt a célom, hogy majd egy több versből álló verssorozatot fogok írni ezzel a címmel a két szerelmes tündérről, Kalináról és Zakielről (akiknek a neve abszolút a fantáziámból jött, legalábbis azt hittem, de később kiderült, tényleg léteznek ilyen nevek:), de aztán ha jól emlékszem végül mindössze 3 vers született, és a történet megszakadt... Persze nem kizárt, hogy még valamikor elfog majd az ihlet, és be tudom fejezni, de igazság szerint ezek még elég gyerekesek voltak, és már nem nagyon tudom felvenni az elveszett fonalat. Addig is lehet, hogy majd rászánom magam egyszer, és feltöltöm azokat a verseket is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.11.26. 18:11
(@helen-bereg)
Tag Alkotó

Helen Bereg. Nem egy bonyolult név. 🙂 A Helen az Ilona egyik beceneve. Gimis koromban hívott így az egyik osztálytársam. Bereg pedig a lánykori nevem első öt betűje. Akkor találtam ki ezt a nevet, mikor kényszerűségből írtam pár pedagógusnapi verset. Azóta pedig ragaszkodom hozzá. Talán meg is szerettem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.11.18. 20:39
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Fiobacci, sejtettem, hogy van köze a nevednek Fibonaccihoz:)

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.11.11. 19:42
(@fiobacci)
Tag Alkotó

Ennyi sok jó név között az enyém eltörpül. Igazából, érdekes jelentése nincs (legalább is nem tudok róla). Dan Brown Da Vinci Kód c. könyvében nagyon megtetszett a Fibonacci számsornév (annak a számsornak a neve melyben úgy jutunk el a-ból b-be hogy a+a előtti, tehát egy kis része: 1-1-2-3-5-8-13... stb.). Már itt megtetszett ez a név, aztán a szökés c. sorozat első két epizódja ezt csak elmélyítette. Aztán mikor elhatároztam, hogy névként fogom használni, regisztráltam egy bizonyos oldalon, és itt elkövettem egy kis gépelési hibát, így lett Fibonacciból Fiobacci. És azóta ezt használom "mindenhol".

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.11.11. 17:29
(@suhano)
Tag Alkotó

Najó, ez most nem biztos, hogy összefüggő lesz, de megpróbálom más emberek számára is érthetővé tenni, hogy miért ez a nevem.
Mikor regeltem ide, kapásból nem a saját nevem jutott eszembe, ezt meg, hogy Suhanó, már régen kitaláltam, igaz, hosszabb formában.->
Én nagyon sokat szoktam álmodozni, és vannak bizonyos történetek, amiket szeretek továbbgondolni, vagy új szereplőket illeszteni beléjük.->
Az egyik ilyen regény a Tokei-ihto visszatér, ez egy indiánkönyv mellesleg, és abba kitaláltam egy fehér lányt, akit az indiánok Sólyomlánynak szólítanak.
Ebből fejlődtem tovább, mert később átmentem erdei vadászba egy fantasy kapcsán, és ott lettem a Suhanó Sólyomasszony.
Nos, ha még nem kavarodtatok el, akkor jön a végkifejlet: ebből már csak egy lépés volt, hogy lerövidítsem, és Suhanó legyek, ami azért is közel áll a szívemhez, mert szeretek csak úgy ide-oda suhangatni, lent a földön, és fönt a képzeletem egén is, ráadásul nagyon gyakran vannak fecskés álmaim, azok meg suhannak, ugyebár.
Ennyi. Hopp, kicsit hosszú lett 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.11.07. 14:53
(@gunoda)
Tag Alkotó

Álnevemről csak annyit, hogy ez egy walesi név cornwalli változata. (Könnyebben kimondható és leírható, mint az eredeti.) Ezt a nevet egyébként egy kelta témájú regényem igen fontos szereplője viseli. A dolog adódott...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.11.06. 20:31
(@gunoda)
Tag Alkotó

Válasz #1717 számú hozzászólásra :

Nagyon aranyos volt a bemutatkozásod. Jót mulattunk rajta a férjemmel!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.11.06. 20:28
(@vacak)
Tag Alkotó

Kedvesemtől kaptam eme becses nevet, anno még kapcsolatunk elején 🙂 Írok mitóa megismertem Őt, s //vacak// néven szignózom, hisz nincs ennél szebb nekem 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.11.02. 13:15
(@michelangelo)
Tag Alkotó

Az én nevemnek nincs nagy története:DMegtetszett az az idézet melyet a bemutatkozásomban olvashattok. És véletlenül pont aznap regisztráltam ide. Máshol nem használom ezt a nevet csak itt. Az nyém nem lett hosszú:(:P
Üdv mindenkinek!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.11.01. 21:28
(@hayal)
Tag Alkotó

Jó ez a fórum,érdekes amiket eddig olvastam:-) Én hastáncolok már elég régóta, és ebből kifolyólag választottam magamnak táncos-művészenevet, a Hayal-t, amit arabul annyit jelent:álom,álmodozó. A versekhez is kell egy nagy evőkanál álmodozás, úgyhogy ezért lett ez az írói nevem is:-)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.10.20. 11:23
(@eszkimo)
Tag Szenior alkotó

Szia Jodie! Aranyos a történeted, a nevedről, amit a hajadról kaptál, amit leutánzott egy szinésznő!!!!
......én csak másfél éve vagyok eszkimo. Párom nevezett el annak, abból az apropóból, hogy bizonyos napokon, bizonyos okokból nagyon tudok fázni és ilyenkor beöltözök, mint egy eszkimo. Azóta maradt rajtam ez a név, megjegyzem ő az egyetlen, aki így szólít és imádom. Mármint őt, és ahogy szólít. CSerébe megajándékoztam én is egy találó névvel,de ez titok.
Üdv.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.10.14. 22:15
Oldal 23 / 28