2023. április 2., vasárnap
Véletlenül
Adatlap-kép

medveNem elérhető

  • Szenior Alkotó tag
Adatlap-kép
Együttlét Hozzászólás megtekintése
  • @medve
  • szeptember 14, 2022

Kedves Emil! Köszönöm, hogy együtt nosztalgiázunk. 🙂 Újraolvasva kiérzem belőle a Varró Dani-életérzést, ami a Szívdesszert c. kötete olvasása után tört rám. Szerintem ez visszhangzik a versben is. További jó mazsolázgatást.

Adatlap-kép
Együttlét Hozzászólás megtekintése
  • @medve
  • szeptember 14, 2022

Kedves Emil! Köszönöm, hogy együtt nosztalgiázunk. 🙂 Újraolvasva kiérzem belőle a Varró Dani-életérzést, amit a Szívdesszert c. kötete olvasása után tört rám. Szerintem ez visszhangzik a versben is. További jó mazsolázgatást.

Kedves Emil! Ez a mű tökéletes példája a fiatal kreativitás és a "nagyot-mondani-akarás" kitüremkedésének. A használt képek időnként túlzóak, szinte "harsognak" - áthatja egyfajta szélsőséges determinizmus. Ma már valószínűleg másként írnám meg... vagy meg sem írnám (legalábbis nem ebben a formában, alakban). Mégis hozzám tartozik a maga gyerekbetegségeivel, és lenyűgöző...

Adatlap-kép
Lacipecsenye Hozzászólás megtekintése
  • @medve
  • szeptember 14, 2022

Kedves Emil! Köszönöm a tömör, ám frappáns összefoglalást. Ez még a Romhányi-korszak munkája volt, erősen érződik rajta. 😊 További szép napot.

Kedves Bödön! Örülök, ha tetszettek. 😊

Kedves Szabolcs! Jó a riposzt. Valóban lehetne több, ajánlom figyelmedbe a korábbiakat addig is, míg nem bővítem (még pár sorral). Köszönöm szépen, hogy itt jártál.

Kedves Laca! Megtisztelsz vele, hogy végigolvastad az előző három hasonló gyűjteményemet. Ha nem haragszol, itt válaszolok mindre. Az újságos hasonlat nagyon találó volt, én is sok Fülest (sőt, Ludas Matyit) olvastam gyerekként. Ugyanakkor a szememben Tandori Dezső és Fodor Ákos mestere ezeknek a rövid gondolatfoszlányoknak. Hogy inkább próza-e? Jó kérdés. Én inkább...

Kedves gleam! Köszönöm, hogy olvastad ezeket a rövid szösszeneteket. További jó olvasás.

Kedves Laca! A történet szerencsére itt van a fejemben, csak az időm szűkös, hogy legépeljem. 🙂 Előbb-utóbb folytatom majd. Köszönöm, hogy olvastad az eddigieket.

Adatlap-kép
weöresbor Hozzászólás megtekintése
  • @medve
  • augusztus 4, 2021

Kedves pusztai! Én is sokat énekelem kislányomnak - mármint, az eredeti szöveggel, ehhez még kicsi. 🙂 Azért Weöres dallamtapadása, ritmikája lenyűgöző. Egyszerűen mindig találok valami újat munkásságában - ahogy a szavakat, gondolatokat hajlítja minden erőlködés nélkül, az az igazi zsenialitás. Köszönöm, hogy olvastál.

Please wait...