2024. december 22., vasárnap
Véletlenül
Általános csevegés

Általános csevegés

Oldal 384 / 593

(@doreen)
Tag Szenior alkotó

Válasz Don Paco (2008-03-22 19:21:38) hozzászólására:

De egy kópé vagy! 😀 (én majdnem elhittem 🙁 komolyan..)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.22. 21:36
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Az első három könyvemet álnéven jelentettem meg, majd arra gondoltam, hogy itt az ideje felvállalni kilétem és az azóta kiadott négy kötet már saját néven került a boltokba.

Persze ez nem igaz, de milyen jólesett leírni 😀

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.03.22. 21:21
(@myrthil-tiller)
Tag Alkotó

Válasz Tiringer Tündi (2008-03-21 14:40:24) hozzászólására:

Nálunk most a hó esik 🙁 Ez sokkal rosszabb, mint a szél.

Valóban, én sem azért veszek meg egy-egy könyvet, mert ez vagy az írta, hanem mert belelapozok és tetszik. Bár, ha valakitől már olvastam egy jó könyvet, akkor az ővét előnyben részesítem, mert nem valószínű, hogy csalódni fogok. Bár már így is jártam 🙁

A saját név ellen azért is tiltakozom annyira, mert már most zaklatnak az ismerősök. A szüleim csupán pár embernek mondták el, hogy írtam egy könyvet és szeretném kiadni, de az épp elég volt. A falun, ahol lakom, gyorsan terjednek az infok - mint ahogy faluhelyen szokott lenni 😀 - és nem túl kellemes, ha korán reggel csak azért felhívnak, hogy megkérdezzék, hogy valóban igaz-e a pletyka és könyvet írok 🙁
Vagy ha a buszon arról faggatnak, hogy miért kezdték írni, hol tartasz, vagy miről szól a könyv? 🙁

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.22. 10:31
(@gunoda)
Tag Alkotó

Válasz Doreen (2008-03-21 17:59:14) hozzászólására:

Én már a chaten vagyok! Gyertek, ha van kedvetek! :))

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 20:24
(@doreen)
Tag Szenior alkotó

Attól tartok, késni fogok chat-ről, fél nyolcig ne várjatok (meggyűlt a bajom egy novellával :S).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 19:59
(@tiringer-tundi)
Tag Alkotó

Zsázsám, mindent elmondtál, nekem nem maradt semmi!

Csak talán egy kis adalék: nem Karinty Frigyes miatt olvasok Karinthy Ferencet.

Egyébiránt egy nagyon híres pszichiáter-egyetemi tanár él ma magyarországon Tiringer István néven, nem rokonom. A PTE-n is dolgozik, ott egy része a tanároknak azért keményített, mert azt gondolták, no a kis rokony, íme berakták az egyetemre. A másik része meg nem mert a prof. unokahúgának vélt lyánykának rossz jegyet adni.

Tehát a dolog kétélű. 🙂

Fúj a szééééééééééééééllllllllllll!!! Nálatok is fúj???? Megőrülök a széltől!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 16:40
(@myrthil-tiller)
Tag Alkotó

Köszönöm a tanácsokat, de még mindig nem tudtam dönteni. 🙁

Leginkább attól félek, hogy ha a saját nevemen adom ki, és a rokonomra hívatkozok, akkor az ő műveihez fogják az enyémeket hasonlítani. De én még nem tartok ott.... 🙁

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 16:39
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Myrthil Tiller (2008-03-20 14:54:28) hozzászólására:

A borítóra írasd az álnevedet, a fülszövegbe meg a rendeset is. :DDD Höhö.

(Annyira híres az a rokon, hogy amiatt többen vennék a könyved? Huh...)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 16:12
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Ez nehéz kérdés. Kifejtem a véleményemet jó bőven mert azt szeretem 🙂
figyelmeztettem mindenkite előre, nem muszáj elolvasni, saját felelősség, blabla... 🙂
Szóval érvek. Saját név mellett: ha valaki ismeri, szereti a rokon műveit, a névazonosság ezesetben jó reklám lehet. És ez a kulcsszó, a reklám. Nem tudom, miért ne élnél a szerencseadta eszközökkel a könyved eladásában, ha már az öledbepottyant a mázli 🙂 elvégre reklám nélkül a legjobb könyvek se kelnek el. Mondhatod, hogy tessék tessék, ez egy tehetséges írócsalád 🙂 és itt az újabb sarj újabb remekműve. Aztán majd ha elolvasták és látták hogy milyen jó, akkor már mindegy, miért vették meg. De persze nem kell túllihegni a rokonság hangsúlyozását, csak finoman, nem szabad csak erre alapozni, nyilván.
Saját név ellen: igenám, de aztán meg ki kell nőni a híres rokon árnyékából... bár ha teljesen más műfaj+stílus, ez nem lesz nehéz, de ki tudja.
Szóval álnév mellett: akkor biztos hogy csak azért fogják megvenni, mert érdekes a címe vagy ami a fülszövegben van.
Álnév ellen: Ezzel meg az a baj, hogy az emberek többsége nem olvassa el a könyvet, mielőtt megveszi. Arra gondolok, hogy nem tudja, hogy tényleg jó-e, csak ha már megvette és elolvasta. Amíg meg a polcon van, azalapján válogat, hogy figyelemfelkeltő-e a borító, azt leveszi, megnézi, ha érdekes a fülszöveg, esetleg meg is veszi; hacsak nem keresi konkrétan.
Najó, bonyolult.
Összefoglalva: naiv, lelkes művész-énem az álnévre szavaz, csak őrizd meg titokzatosságod, meg különben is egy jó álnév szinte veteti magát; realitás talaján mozgó énem pedig, aki szeretné, ha megismernék széles tömegek tehetséges Napvilágosok írásait, és hogy ha már annyit dolgoztál érte, és megjelentetted a könyved, akkor ne csak nálad a pincében porosodjon, igenis bátorítana arra, hogy a saját nevedet használd és merd eladni magad. Ön-menedzselés. 🙂
Remélem tudtam segédkezni, sok sikert! És mindenképpen szólj, ha már elérhető lesz a könyv!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 15:57
(@doreen)
Tag Szenior alkotó

Válasz Crystalheart (2008-03-21 12:34:53) hozzászólására:

Rajtam nem múlik :Đ.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 14:47
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Doreen (2008-03-21 11:44:46) hozzászólására:

Szerintem a chat is lesz. ( ;] )

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 14:34
(@doreen)
Tag Szenior alkotó

Válasz Crystalheart (2008-03-21 11:30:41) hozzászólására:

Azt reméltem, de a chat-re gondoltam konkréte. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 13:44
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Doreen (2008-03-21 10:20:22) hozzászólására:

Én várhatóan este 7 után is leszek azaz létezni fogok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 13:30
(@doreen)
Tag Szenior alkotó

Sziasztok, lesz ma valaki 7-től? 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.21. 12:20
(@doreen)
Tag Szenior alkotó

Én már csak a kaland kedvéért is álnéven jelentetném meg. Mert ahogy mondod, nem a névrokonságnak kell eldöntenie, hogy megvegyék-e a könyvet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.03.20. 17:32
Oldal 384 / 593