Én is hetek óta próbálgattam, de ma bejött, csak a kötőhártyám tikkadt ki közben 🙂
a Chat, na az egy jó dolog...ha nekem nem fagyna le az első beküldött írás után, lehet még én is élvezném:D
Válasz Gunoda (2007-11-23 20:46:34) hozzászólására:
🙂 Most olyan nosztalgikus érzésem van...:D Hiányoznak a régi chat-es dumcsik!
Válasz Doreen (2007-11-23 17:49:43) hozzászólására:
Jó volt dumálni veletek! :)))
Kezd összeállni egy jó kis péntek esti chat! 🙂 Na, valaki? Van hely bőven!
Válasz Galev (2007-11-23 13:04:16) hozzászólására:
Nekünk azt tanítják, hogy meg kell kérdezni a pácienst, milyen mélységben akarja megismerni betegsége részleteit. Ehhez mérten kell tájékoztatni (meg még 1 csomó mindent figyelembe véve). De az egészségügyi törvény valóban arról szól többek között, hogy a betegnek joga van megtudni, mi a baja. És ahhoz is joga van, ha nem akarja tudni. A gyereknek is joga van tudni. ... Ezzel én egyet is értek.
Egyébként volt egy előadás a beteg gyerekekkel való kommunikációról, annyi megdöbbentő esetet mondott el az előadónő...! Megérzik, tudják, egyszerűen a nonverbális, indirekt jelekből (ezt jól megaszontam).
Találtam egy jó lehetőséget a gyermekotthonok,lakásotthonok kultúrális fejlődésére.(Nah jó,ez ahhoz kevés) Akinek van hasonló területen ismeretsége, kérem,hogy jelezzen nekik, és tudassa ezt a honlapcímet: http://www.egonesdonci.hu/_akcios_vetites/akcio.html
Ingyenes mozijegyre lehet jelentkezni egy mese vetítésére...hátha...
Sosem lehet tudni!!!Már sok helyre kiírtam,gndoltam itt is elfér...:D
Válasz Galev (2007-11-23 13:45:46) hozzászólására:
Igen, úgy tudom. (egyébként ki szórakozna azzal, hogy 60-szor kattintgasson egy műre?)
Mindemellett éppen ezért nem annyira publikus ez az adat, csak a szerzőknek a saját műveiknél, hogy ne csak amiatt olvassanak el valakit, mert már mások is elolvasták...
Köszönöm szépen! Tehát akkor, ha mondjuk Ikszipszilonzé 60-szor rákattint egy versemre, akkor azt csak egyszer számolja?
Válasz Galev (2007-11-23 12:46:19) hozzászólására:
Igen, a kis O-betű az olvasók számát jelöli, pontosabban, mindazok számát, akik rákattintanak a művedre (hogy el is olvassák-e, arról nincs kimutatás...). Saját magad kattintásait nem számolja, másokét pedig általában egyszer. De azért nem sok mindent jelent, nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni, nyilván, aki népszerűbb, többen olvassák, aki meg nem, azt nem. Ez nem a műveket minősíti.
Bocsi a szaggatottságért, csak hát ez egy könyvtár, és letelt az időm 🙂 (egyébként az előző üzim vége miért tűnt el vajon???)
Szóval beszéltünk mi is ilyen dolgokról. És nem lehet eltitkolni valaki elől, hogy haldoklik. Ez nem olyan, hogy egyik pillanatban még békésen üldögélsz, aztán elvisz egy csuklyás alak. Egyik kommunikáció előadó mesélte, hogy -talán leukémiás- gyerekeknek nem mondták el, meg fognak halni. Aztán meg megtalálták a párnájuk alatt a végrendeletüket...
Mellesleg ma már törvénytelen, nem szimplán etikátlan, ha nem mondasz el valamit a betegnek.
Kérdés:
Az saját adatlapján mindenki látja ugye, hogy melyik alkotáshoz mennyi hozzászólás jött. De van mellette egy másik szám is, ami mellett kis "o" betű van. Jól gondolom, hogy ez az olvasók számát jelenti? És ha igen, mennyire "reprezentatív"? És ha nem, akkor mit jelent? 🙂 Köszi előre is!
Témához:
Érdekes kis beszélgetés kerekedett. 🙂 Mi is tanulunk kommunikációt és bioetikát. Én spec. "Népegészségügyi ellenőr" leszek. (már ha lesz még nép és egészségügy 4 év múlva...
Válasz Titusz (2007-11-22 19:40:38) hozzászólására:
Öhh, hát ha te fórumon keresztül is ideges tudsz lenni, egészségedre 🙂
Válasz Crystalheart (2007-11-21 22:04:16) hozzászólására:
Úgyhogy az egyikünknek elpattan egy idege 😛 hisz táncot járunk rajta... bár neked mind1 😛
Válasz Titusz (2007-11-21 09:11:26) hozzászólására:
Hogy a rákban lehetett volna ebből konfliktus? 🙂 Bár részemről mindegy 🙂