Válasz The Kinslayer (2007-01-22 14:43:53) hozzászólására:
Nem politikáról vagy vallásról folyik a téma, addig nagy baj nem lehet 😀
Hajjaj... Nyugalom, a hosszú élet ritka! 🙂
Ezért szép a világ, van téma, de mindenkinek más a véleménye... Szerintem ez jó, mindenki nyugodtan mondja el, azért írunk, vagy nem? Családba marad... :-))
Válasz Zöld Zsázsa (2007-01-22 14:10:02) hozzászólására:
"mert kezd kissé eldurvulni..."
:DDD Legalább beszélünk valamiről 😀
Nem úgy értettem. Most érted, ha én elmegyek a szalagavatóra, azzal kinek lenne jobb? Nekem? Mert aztán nem változtat az egész semmin. Ha nem megyek el, ugyanolyan lesz, kivéve, hogy én nem bénázok ott. Akkor meg minek? Ez már nem csak annyi, mint hogy azért eszek kaját mert nekem finom. Kirándulni sem megy egyedül az ember. Mozizni sem olyan nagy élmény, ha nincs melletted ismerős.
Más lenne a helyzet, ha valami nagy híres ember lennék, és lenne a közönségben valaki, aki még örülne is annak, hogy elmegyek. Mert akkor adnék. (De így, hogy csak röhögjenek a zombifejemen két év múlva az akkori végzősök, mikor visszanézik a felvételt... Épp elég, hogy a tabló előtt állva vihognak majd 😀 Nem vagyok én humorista 😀 Mondjuk ez csak egy plusz ellenérv)
Sőt - talán kicsit bűntudatom is lenne, ha elmennék és jól érezném magam.
Válasz Crystalheart (2007-01-21 22:28:35) hozzászólására:
Ezzel végképp nem értek egyet: "ezek csak élmények, semmi maradandó". Hát akkor mi neked az érték? Már bocsánat, de szerintem (hogy nagy szavakat használjon egy kicsi lány :P) a teljes élethez kevés az anyagilag, mármint fizikailag, tárgyilag maradandó dolgok gyűjtése. Kiüresedsz, ha csak ezt hajszolod, ez az én meglátásom, de azt hiszem épp itt az ideje lezáni ezt a szalagavatós témát, mert kezd kissé eldurvulni...
Válasz szekelyke (2007-01-21 22:20:36) hozzászólására:
Na de ezek csak élmények, semmi maradandó. Azt sem értettem soha, minek megy el valaki nyaralni Görögországba, ha egy évig gyűjti rá a pénzt.
Sajnos aki neccesen áll anyagilag, és a nap minden percét átlengi az anyagiak kérdése, már mindenben a pénzt, vagy inkább annak a hiányát látja.
Legalább nem szállok majd el, ha gazdag leszek. 😀
Válasz Crystalheart (2007-01-21 22:17:48) hozzászólására:
Szerintem ,nem azt kell nézni milyen drága ,mindennek meg van az ára ,hamár komolY dolog,na persze ne sértödj meg csak ugy mondom.
Válasz Zöld Zsázsa (2007-01-21 22:03:38) hozzászólására:
Heh, a síelés veszélyes (tavaly épp az én sulimból meghalt egy gyerek) de legfőképpen sokba kerül. Huh, az árából már egy egész használható kis mp3-lejátszó is kitellne 😀
Válasz Zöld Zsázsa (2007-01-21 19:52:28) hozzászólására:
Igen, lehet hogy ez a legjobb jelző rám: "antiszoc" 😀 Már nem csak pártspecifikusan :D, de ezekben a közösségi eseményekben én sosem veszek részt. Egyrészt nem akarok olyan helyen lábatlankodni, ami nélkülem jobb.
Másrészt nekem az iskolába járáson kívül alsós általános iskolás korom óta nem igazán volt lehetőségem itthonról kimozdulni. Osztálykirándulásokra természetesen nem mentem el, és semmi másra sem, ami pénzbe került. (Tehát semmire.) Olyan, hogy buli, egy LAN-party, vagy esetleg elruccanás osztálytársamhoz, persze nem is igazán jött szóba (bár osztálytársamhoz talán két-háromszor elmentem még általános iskolában egyet hülyülni). Az általános iskolai ballagáskor az volt a szerencse, hogy lehetett simán egy fekete nadrágban meg fehér (farmer-)ingben menni, mert hát most egy használatra minek vásároljon az ember öltönyt. De én sokmindennel így vagyok, telefonom is azért nincs, mert lebeszéltem anyámat és nagynénémet, hogy az csak pénzkidobás, tízezreket elkölteni valamire, amit évente egyszer használnék...
Tehát mondhatni hozzászoktam, nincs miatta hiányérzetem - sőt, talán nem is lennék rá képes. (Heh, hanyadszorra is fejtem itt ki, hogy mennyire lökött ipse vagyok? 😀 )
Ezért is szeretek írni - ahhoz, hogy elolvassa valaki az írásomat, nekem nem kell személyesen is ott lennem.
Válasz eszkimo (2007-01-21 20:02:00) hozzászólására:
Sítáborba én sem járok 🙂 egyszerűen mert nem tudok síelni. Pedig még valamikor harmadik általánosban jártam egy tanpályára sulival, volt műnyag lesikló rész őszire, amikor még nem esett le a hó. Aztán valahogy elmaradt. De nem sajnálom nagyon, igazából nekem se lenne kedvem szerintem.
Azt meg elfogadom, hogy mások vagyunk, még ez a szerencse, különben iszonyú unalmas lenne, képzeljétek, mindenki egyforma... csak néha nehéz megérteni.
Nos igen, be kéne végre látni, hogy nem vagyunk egyformák...és ezt elfogadni. Én ugyan nem hagytam ki a szalagavatót, se a ballagást, de a középsulis sítúrát igen, ami egy hétig tartott a Szlovák Paradicsomban...., nem volt hozzá kedvem egyszerűen. Különböző emberek különbözően gondolkodna és ez igy van jól, viszont nem baj, ha beszélünk róla.
....persze ez csak az én személyes véleményem...
Jól felbolygattam itt a véleménykülönbségeket...!
Szerintem, ha valakinek nincs kedve, akkor nem érdemes erőltetni, tényleg, Crys, ha eleve így állsz hozzá, akkor nem is éreznéd jól magad, akkor tényleg ne menj el, csak rombolod a közhangulatot.
Nekem van egy osztálytársam, meglehetősen antiszoc, de azért kedves és nagyon nagy a szíve, csak közel kell tudni férkőzni hozzá - szóval ő is azzal indított, hogy ő ugyan nem táncol, és el se jön; tényleg nem is táncolt, de végül eljött, ő kísért be a szalagtűzéshez, végig ott állt mellettem és mosolygott, és egyszerűen látszott rajta, hpgy örül, hogy mégis eljött. Akármilyen antiszociális(nak mutatja magát), azért egy ilyen közösségi eseményből mégse maradt ki végül.
Sanna, hogy utolsó közös élmény, az azért nem egészen igaz, de tény, hogy innentől már nincs túl sok "nagy dolog".
Egyébként még valami: az, hogy "mire jó ez az egész?" egy nagyon jó kérdés! Bennünk is felmerült, hogy mégis mi a csodát jelképez az a szalag??? De ha ott tudsz lenni szívvel-lélekkel, akkor egy nagy buli. Panem et circenses! 🙂
Ahogy sanna írja! az utolsó közös élmény. Legyen bármilyen jó egy osztályközösség, azt lehetetlen megoldani, hogy akár egy osztálytalálkozón vagy egy egyszerű bulin ott legyen mindenki... Egyszerűen nem megy... sok ember, sokfelé, sokféle programmal... de egy szerenád... sötétben, gyertyával, összekarolva... és közben tudod, hogy utoljára együtt, az utolsó buli érettségi előtt... ááá... leérettségiznék 20 tárgyból emelt szinten, csak lehetnék megint ott... 🙁
Ejha, Crys, én ilyen megközelítésből még nem láttam a dolgokat.
Még nem volt szalagavatóm, de már csak nézőként is remek ott lenni, akkor táncolni még jobb lehet.
Meg aztán, ez az egyik utolsó közös élmény...az mégis csak számít, szerintem.
Válasz Zöld Zsázsa (2007-01-21 11:26:52) hozzászólására:
Gagyi tánc az az, hogy a Jailhouse rockra valami egyáltalán nem egyező stílusú, tapsikálós ugrálós tánc. Hát nem én voltam az értelmi szerző... De mondom, a fő ok a mani, már csak a tánctanár is többezer pénz, nekem meg 5 forintom sincs. Amúgyis, a próbák kedden 0-ik órában voltak - az első 3-ra még megpróbáltam legalább beérni. 😀 Hát nem nagy szívfájdalom...
Arnodre: Hogyhogy csodálkozol? 😀 Tanár megkérdezte egyik osztfőnöki órán, ki az, aki ebben nem akar részt venni (tudván, hogy én ilyen vagyok), és én egyszálmagam feltettem a kezem. A ballagásra sem mennék el, ha a sulis alapítvány nem fizeti ki nekem az egyenöltönyt - de kifizették a 90%-át. A szerenád... Nos nem hiszem, hogy nagyon hiányoznék majd osztálytársaimnak, én ugyanis köztudottan nem éneklek SOHA.
Azt nem értem, ezek a dolgok miért számítanak olyan nagy eseménynek. Lenyomnak valami előadást, és két év múlva már csak a következő osztályok röhögnek a felvételen. (Ezért utálom azt is, ha csak úgy spontán lefotóznak vagy levideóznak. Az aztán ki tud hozni a sodromból.) A show nélkülem is megy, ha nem jobban, mint velem.
Válasz Arnodre (2007-01-21 13:20:30) hozzászólására:
Jó neked, hogy összetartó osztályod van, mienk alig lábadozik. Ha tehetném, én se mennék majd a szalagavatónkra, pedig az csak 2 év múlva lesz. Csak a gyönyörű ruhák miatt érné meg, de nem vagyok kíváncsi a leendő 12/c katasztrófafilmjére....:D