2024. május 2., csütörtök
Véletlenül

Jó könyvek

Oldal 57 / 57
 
(@heather-bay)
Tag Szenior alkotó

Én is szeretem Lőrinc L. Lászlót, de Nemere könyveit is. Nem is a regényeket, inkább a tudományos gondolkodtató írásait.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.23. 23:19
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Hanga (2007-01-18 01:45:26) hozzászólására:

Lehet, hogy egyik nyáron nekem is rá kéne szánnom magam erre a könyvre, sok jót hallottam már róla. Csak hát az embernek olyan kevés ideje van olvasni...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.21. 16:08
(@hanga)
Tag Szenior alkotó

Én most újra felfedeztem a 100 év magány-t, Vagy 10 éve olvastam először és már nem is emlékeztem, hogy ilyen jóóóóó.
Ha kikapcsolódó olvasásra vágyok, akkor imádom Agatha Christie-t.
Nagy kedvencem amúgy Umberto Eco az ő összes könyvével, és William Wharton Madárkája. Imádom mind.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.18. 03:45
(@gunoda)
Tag Alkotó

Jaj, egy nagy kedvencet kifelejtettem: Szerb Antaltól az "Utas és holdvilág".

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.17. 19:56
(@arnodre)
Tag Alkotó

Na gondoltam én is összeszedek egy toplistát... 🙂

J.R.R. Tolkien: A gyűrűk ura --- A legnagyszerűbb könyv, amit olvastam. És nem kell attól megijedni, hogy fantasy és hogy sokak szerint gyerekenek való mese. "A természetfeletti és alatti lények" képe mögött ott van az igazi mondanivalója a barátságról, szerelemről és az önfeláldozásról (és még sok másról). El kell olvasni, na! 🙂

J.F. Cooper: A nagy indiánkönyv --- Ezzel valahogy úgy vagyok, mint Zsázsa. Mikor elolvastam csak ültem fölötte és húha... ezt akkor érezheti igazán az ember, mikor mind az 5 történetet elolvassa, és egészében látja át, ahogy a fiatal Vadölőből megkeseredett öreg lesz és ezzel párhuzamosan az áthatolhatatlan vadonból kihalt préri... megdöbbentő és valami ürességet hagy az emberben, hogy már semmi sem lehet olyan, mint volt... olyan jó!

Vujity Tvrtko: 12 pokoli történet; Újabb pokoli történetek --- Vannak még további részek is (még az utolsó után is), de ez a kettő a legjobb szvsz. Néha vicces és felemelő, néha szomorú és megható. És elgondolkodtató, hogy miközben mi itt sírunk holmi apróságok miatt, a szomszédos országokban még éhező gyerekek, elárasztott falu és még lepratelep is van... szóval tanulságos!

Alexander Dumas: Monte Cristo grófja --- Elég kicsi voltam, amikor először olvastam. Talán ezért lehet, hogy az izgalmas első könyv után kicsit unalmasnak találtam a 2. könyvet. A bosszú akkor még nem túl érthető részletei, politikai dolgok, meg minden egyéb. De aztán a harmadik könyv, a kiteljesedés... Hát az igen. Lehull minden lepel, felnyílik a szemünk, és a bosszú teljes. De a végén még ott a kérdés: jogos volt-e? Lehet-e egy bosszú jogos? És hol a határ? Én ajánlom mindenkinek!

Ötödiknek egy magyart gondoltam de nem tudok választani Babits Gólyakalifája, Gárdony Egri csillagok-ja és Karinthy Tanár úr, kérem-je között. Én azt mondom, olvassátok el mindet! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.16. 02:32
(@gunoda)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2007-01-13 22:30:05) hozzászólására:

A Mester és Margaritát én is nagyon szeretem. Tavaly nyáron "esti meseként" olvastuk fel egymásnak a férjemmel. Előfordult, hogy a szószoros értelmében fetrengtünk a röhögéstől...
Más: aki szereti a történelmi regényeket (mint pl.én), annak nagyon ajánlom Mika Waltari regényeit bármilyen mennyiségben!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.15. 19:49
(@szekelyke)
Tag Alkotó

Nekem a kedvenc iróm Stephen King,imádom a könyveit mindenkinek ajánlom ,aki szereti a nem mindenapi történetek borzongásait,félelmeit átélni.Egy pár cimet megemlittek és biztos minden könyvesboltban rájuk lehet akadni:
A holtsáv
Cujo
Tortúra
Carrie
A rémkoppantók
A tűzgyújtó
A ragyogás

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.14. 19:15
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2007-01-13 22:30:05) hozzászólására:

Zárójel: MIHAIL AFANASZJEVICS BULGAKOV. Ebből csak a Mihailt tudtam fejből hozzácsatolni, de megjegyzem az apai nevét is! 🙂
J.F.Cooper: James Fenimor Cooper (na ezt tudtam...)
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a hosszú, de végig izgalmas regényeket!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.14. 00:32
(@doreen)
Tag Szenior alkotó

Hi, ha már itt járok, én is hagyok nyomot magam után.
Kedvenc könyveim:
- Laura és a 7 Hold Pecsétje /Peter Freund/
- A gonosz és a Fekete hercegnő /Leslie L. Lawrence/
- Guinevere, a Nyár Országának királynője /Rosalind Miles/
- Guinevere, a szent tó lovagja, illetve a Guinevere és a szent Grál gyermeke, szintén R. Milestól. Nálam ez az öt legolvasottabb regény.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.14. 00:31
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Válasz Francis W Scott (2007-01-13 17:09:42) hozzászólására:

Ezek közül egy csomót én is ismerek-szeretek. (Az a vicc, hogy ha már elolvasok egy könyvet, ritkán mondom, hogy nem tetszett, legfeljebb, hogy nem annyira.)
Nagy kedvenceim:
Bulgakov: A Mester és Margarita (de azt majdnem mindenki ismeri, úgyhogy még néhány, pl) Morfium (novelláskötet) és néhány dráma, pl Menekülés, Puskin utolsó napjai...
J.F. Cooper: A Nagy Indiánkönyv!!! Vagy ötször elolvastam (és a végefelé majdnem mindig sírtam...) - de A kém is jó tőle.
Rejtő Jenő: minden mennyiségben! Zseniális író.
Most ennyit 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.14. 00:30
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Kedves Tagok!

Ideje volt már létrehozni ezt a témát, hiszen irodalomkedvelő közösség lévén biztos mindenkinek vannak kedvenc könyvei, írói, költői. Várjuk tehát ide azokat a könyveket, amelyeket valamiért szerettek, valamiért a szívetekhez nőttek és ajánljátok őket a többieknek is.
Mindenképpen szerepeljen a könyv szerzője és a címe, emellett esetleg az elérhetősége, ha mostanában szereztétek be (pl. kiadó, könyváruház stb.). Az is jó, ha esetleg tudjátok, lehetséges-e elektronikus formában olvasni a neten.

Idéz
Téma indító Közzétéve : 2007.01.13. 15:25
Témacímkék
Oldal 57 / 57