Válasz SaSára (2009-11-07 22:19:34) üzenetére:
Nem ismered a szecessziót? A XX. század elejének művészeti stílusa, ha Mucha képeit ismered, egy kicsit már láttál is belőle... :))
Válasz Diamond (2009-11-08 18:50:34) üzenetére:
De Bécsbe még jöhetsz! 🙂
A fene, lemaradtam a Potaláról, gyakrabban kéne fórumot olvasni. :))
Válasz John von Sacchi (2009-11-08 18:43:29) üzenetére:
Ha fizeted az utat és a szállást, én már megyek is. 🙂
Válasz Poppy (2009-11-08 14:56:31) üzenetére:
Én sajnos nem tudok átreppeni Brightonból 🙁 🙂 majd legközelebb. A következő felolvasó-est legyen nálam 🙂
Hűha... 😀 Köszönöm!
Szóval ilyen Vasarely féle kiállítás?
Válasz SaSára (2009-11-07 22:19:34) üzenetére:
Közös stílussajátossáként szokás általában a kavargó, kígyózó vonalakat, a dekorativitást, a növényi ornamentika gazdagságát, a természetben ritka színeket (olíva, lila) említeni, de ezek nem mondhatók el minden egyes szecessziós alkotásra. Elég bonyolult, de vmi ilyesmi...(o:
Emberek! Mindjárt lejár a jelentkezési határidő! GYERTEK BÉCSBE!!! 🙂
Válasz Gunoda (2009-11-07 20:23:51) üzenetére:
Milyen az a szecessziós?
Válasz hundido (2009-11-07 17:04:59) üzenetére:
Mindenképpen megnézzük a zembörrel!
Én is ajánlanék nektek egy szép helyet: a Magyar Szecesszió Házát. A Belvárosban található, 3 szinten, állandó kiállítás. Szecessziós bútorok, dísztárgyak, képek, ékszerek, könyvek... stb, természetesen egy szecessziós házban (még az udvara is gyönyörű!). Én ma itt voltam egy kedves barátommal, már háromszor láttam, de nem bírok betelni vele... a legjobb az, hogy szinte minden megtapogatható, és ha odaülsz a korabeli harmóniumhoz, nem zavarnak el, sőt, bíztatnak, hogy játssz rajta... Ilyen a hely, de nézzetek meg ti is, megéri! :))
Válasz hundido (2009-11-07 17:04:59) üzenetére:
Én már láttam (még nyitás előtt:)), és tényleg érdemes megnézni, nagyon gazdag anyag.
Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Szépművészeti Múzeumban a Botticellitől Tiziánóig c. kiállítást. Gyönyörűséges.....ma láttam, még mindig a hatása alatt állok.Aki teheti nézze meg!!! (o:
Gombolkozom, tehát fagyok.
Akkor találkozhatunk Hanga, mert én is Pesten vagyok... ha szeretnél... majd hívlak 😀
Mindenkinek jóéjszakát!
Megyek aludni, holnap korán kelek, mert megyek Pestre a tesómmal.
Holnap este csitt-csatt-csetelhetnénk 🙂
Csók mindenkinek!