2025. március 16., vasárnap
Véletlenül
Általános csevegés

Általános csevegés

Oldal 198 / 593

(@fekete-miki)
Tag Alkotó

engem minden érdekel, ami unokáidról szól nekem csak 12 van neked mennyi?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.11. 20:39
(@zsike)
Tag Szenior alkotó

NAGYIKÉNT...
nagyon sok időt töltök a picikéimmel, minden második nap autózom át Ceglédre,/60 km/ hogy
segítsek a gondozásukban, hiszen tudom, hogy egy pici babával is rengeteget kell
foglalkozni, kettővel meg duplán. De boldogan teszem, mert nincs annál édesebb
érzés, mint látni, mikor kiürül a cumisüveg, és ők békésen, jóllakottan alszanak el.
Kicsit babonás vagyok, de azért el merem mondani, hogy tündéri jó babák!!
Ha jól laktak és a haskó sem fáj, végig alusszák a két etetés közötti időt.
Csodásan gyarapodnak !!

Oldalakat tudnék leírni csak RÓLUK, és minden-minden
csak róluk szól, de életem első picike szerelmei, -merthogy fiúk - és minden egyéb
dolog eltörpül mellettük.
.

Ma is "ügyeletes" voltam, még frissek az élmények, most is érzem a finom
illatukat, és látom azokat a gyöngy szemecskéket. Szeret engem a Mindenható!!!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.11. 17:19
(@gunoda)
Tag Alkotó

Válasz SaSára (2009-10-11 08:45:12) üzenetére:

Én ezt döglött hintalóval ismerem... :))

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.11. 13:32
(@sara)
Tag Alkotó

Én ha valami okos dolgot csinálok, mindig mondják nekem, idehaza: Annyi eszed van, mint egy rosszul festett hintalónak!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.11. 10:45
(@hanga)
Tag Szenior alkotó

Nos, akkor jöhet a nővérem mondásai közül kettő:
"Annyi esze van, mint 1.) egy zsák molylepkének, 2.) egy kétéves hintalónak."
Hmm, ehhez nem tudok mást hozzáfűzni 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.10. 21:21
(@sara)
Tag Alkotó

Nekem a kedvencem ez: Annyi esze van, mint két marék szárított lepkének!

=D

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.10. 17:51
(@nem-tom)
Tag Alkotó

Válasz Poppy (2009-10-09 23:47:24) üzenetére:
Ezt nem kellett volna.-))))))))))), megosztani velünk.
Tamás

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.10. 01:58
(@poppy)
Tag Szenior alkotó

Tegnap hallottam egy csodás hasonlatot a bkv-n, megosztom veletek:
"Olyan alulinformált, mint egy szellemi fogyatékos pióca."
🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.10. 01:47
(@sara)
Tag Alkotó

Az az igazi 5-ös, ha valaki megtalálja az egyensúlyt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.08. 23:35
(@finta-kata)
Tag Szenior alkotó

Válasz Arany (2009-10-08 17:16:34) üzenetére:

Attól csupán nem lesz egy vers jó, ha valaki leírja, hogy a tartalma könnyeket fakasztott.
De nem biztos, hogy csupán azért ad az illetőnek jó pontot, hanem egyéb értékeiért!
Egyébként nem helyes egy-egy kifejezésen lovagolni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.08. 21:17
(@sara)
Tag Alkotó

Az irodalom, nem matek. A matekban ha megkérdezik hogy 5×5 mennyi, sajna a 24, nem felel meg, igaz hogy csak egy szám, de hiába... 😀

Hiba inkább -szerintem- csak az, ha valaki olyanokat csinál (mint én :D) hogy rossz időt használ, esetleg elront egy ragozást. A többi egyéni vélemény.

Andersen ólomkatona története gyönyörűen van megírva, világhírű, de én borzalmasan utálom, olyan szomorú, mindig rossz érzésem van, miután elolvasom.
Oké, nem "happy" és igazságos az élet. : De a mese ezt pótolni próbálná, nem?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.08. 18:42
(@finta-kata)
Tag Szenior alkotó

Folytatás:
Leginkább a helyesírási hibákra hívom fel a figyelmet, ugyanis az lerontja a vers egyéb értékeit is. Gondoljunk arra, hogy az iskolában is tartalom, helyesírás és külalak szerint osztályoznak, s együtt jelenti az alkotás értékét. Ezért egyiket sem szabad figyelmen kívül hagyni. S ha valamelyiket kiiktatjuk, az illető azt hiszi, hogy bármilyen hibás, a hanyag munka is megfelel mindenkinek.
Ha egy helyesírási hibáktól- és elütésektől hemzsegő írásra valaki rá meri írni, hogy az tetszik neki, mivel kedveli az illetőt, és jó pontozást nyom melléje (4-5-öst), akkor az illető magáról is kiállít egy értéket!
Ha nekem nagyon nem tetszik valakinek az írása, inkább nem írok hozzá, vagy csak kivételesen, ha gondolom, hogy az általam nem tetsző anyag csak tőlem idegen.
Persze, nem mindegy, milyen hangnemben teszünk megjegyzést. Úgy is lehet véleményezni, hogy az illető megsértődik érte, de úgy is, hogy jóindulattal fogja föl. Nem egy esetben tapasztalom!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.08. 18:41
(@finta-kata)
Tag Szenior alkotó

Szerintem egyformán nem tudunk értékelni, mivel mindenkinek más az értékítélete. Én nem verstani szempontból fogalmazom meg a véleményemet, mivel nem vagyok kritikus. Az anyagot inkább érzésem szerint értékelem, mennyire tetszett, miért tartom jónak, hogy megérdemelje azt a pontszámot, amit neki szánok. Ha szépen rímel és jó a ritmusa, azt viszont kiemelem és külön értékelem.
Az sem mindegy, kinek a munkáját értékeljük. Lehet az illető kitűnő költő, s a verse minden kritikát elbír, olyan jó. Annak vagy 5-ös jár, vagy csak elismerjük az alkotását. Viszont előfordul, hogy egy teljesen újonnan érkezett fiatallal találkozunk, akinek első munkáját is olyannak érezzük, amellyel kiérdemli az ötöst, bár nem éri el azt a színvonalat, mint az, akinek minden verse kiemelkedő.
Itt már felmerül az a kérdés is, hogy egyáltalában kinek nyomhatjuk meg az 5-ös gombot! Mert sokan vannak a honlapon, akiktől remek anyagot olvashatunk, mégis nehéz egyformán értékelni!
Folytatom

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.08. 18:38
(@poppy)
Tag Szenior alkotó

Válasz sbpaul (2009-10-08 13:21:12) üzenetére:

Így legalább látszik a fejlődés. Szerintem ne töröld le. Amúgy a mod gombbal tudsz törölni, ha kitörlöd a szöveget és úgy küldöd el újra. De ez le is van ám írva. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.08. 15:39
(@sbpaul)
Tag Alkotó

sziasztok!

hogy lehet írást törülni?
mert lenne egy-két írásom, amit nagyon leszednék innen, mert rontja a színvonalamat.
elég régiek. köszi a segítséget.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.10.08. 15:21
Oldal 198 / 593