2024. december 28., szombat
Véletlenül
Általános csevegés

Általános csevegés

Oldal 203 / 593

(@selanne)
Tag Szenior alkotó

SziaKata!
A Hangos verstárba belehallgattálmár?Ha esetleg nem érdemes.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 19:51
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Finta Kata (2009-09-26 16:56:32) üzenetére:
Kedves Kata!
Éppen azért írtam ezt le, mert nem kitaláltam, hanem tudom, hogy néhány cég ebben gondolkodik. Már kitalálták. Azért írtam le, hogy ismertessem, miben mesterkednek már megint?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 19:19
(@finta-kata)
Tag Szenior alkotó

Válasz artur (2009-09-26 13:02:18) üzenetére:

Tudod, Artúr, azzal, ahogy itt leírtad, lehet, a nagy okosak megtudják, mert eddig talán eszükbe se jutott ledolgoztatni az emberekkel az ebédidőt. Lehet, hogy még akkor is, ha két ember majd csak egymást nézi, bevezetik pl. a szabad szombaton!
Mit számít az nekik, úgy is sok helyen már (ahol nincs 3 műszak) 10-12 órát dolgoztatják az embereket, nem biztos, hogy meg is fizetik! Mit számít az a kapitalizmusban: "kizsákmányolni" az embereket! Nos, ezt is valamikor már kimondták...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 18:56
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Gunoda (2009-09-26 14:50:03) üzenetére:
Az jutott eszembe, hogy régebben volt kommunista szombat, amikor ingyen dolgoztunk egy napot a vállalatnak. Remek munkaügyi koponyáink most megalkották a kapitalista szombatot.
:-)))

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 17:20
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Gunoda (2009-09-26 14:50:03) üzenetére:
Majdnem ugyanaz! 🙂 Akinek annyit kellene gyógyszerre költenie, amit ez a többletmunka anyagilag ér, az már a sír szélén lebeg.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 17:18
(@gunoda)
Tag Alkotó

Válasz artur (2009-09-26 13:02:18) üzenetére:

Nem gyógyszerre. Koporsóra. :((

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 16:50
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Folytatás.
A fizikai állomány a legtöbb munkaterületen három műszakban, egymást váltva dolgozik. Így az a helyzet állna elő, hogy váltáskor a két váltótárs egyszerre van jelen. Például gépkezelés esetén, vagy szalagrendszerben ez semmiképpen sem jelent többletmunkát, tehát nem tudja ledolgozni a húsz percet. Valamelyikük csak állna ott, és nézné a másikat.
Sebaj. Okosoknak van erre is megoldása. A napi húsz percből havonta összejön egy műszak. Tehát havonta egyszer valamelyik hétvégén kötelező ledolgoznia egy műszakot a munkásnak. Tessék. Újabb példa arra, hogy vannak emberek, bocsánat, vannak vezetők, akiknek semmi sem elég. Ha ez az egész dolog bevezetésre kerül, elterjed, én kívánom, hogy azt a többletet, amit ilyen formában termelnek meg az egyébként is agyonhajszolt emberek, szóval azt a hasznot az ilyen vezetőség költse el mind gyógyszerre.
"Én kérek elnézést"

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 15:02
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Tudom, hogy az oldalon tilos a politizálás. Nem is igazán az, amit most ide leírok. Csak azért teszem, mert szeretném, ha tudnátok róla, bár lehet, hogy néhányan már találkoztak vele, de ha nem, akkor valószínűleg hamarosan elterjedt jelenség lesz.
Röviden arról van szó. Azok a munkavállalók, akik reggel nyolctól dolgoznak, azoknak délután fél ötig szól a munkaidejük, mégpedig azért, mert az ebédidejükkel meghosszabbodik az. Egy csapat okos ember összedugta a buksiját, és átnyálazták a munkatörvénykönyvét. Meg is találták, amit kerestek. A törvénykönyv előírja, hogy aki napi hat óránál többet dolgozik, annak jár egy rövid étkezési idő. Viszont sehol sincs leírva, hogy a munkaadó ezt az időt köteles kifizetni. Igaz az sem, hogy nem. A fent említett példára hivatkozva a jövőben a fizikai munkásoktól is megkövetelik, hogy dolgozzák le a napi húsz perces étkezési idejüket. Csakhogy, ezzel van egy kis gond.
(Folyt.köv.)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 14:54
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Este megnéztük a Pogány madonnát, sírni tudnék, hogy ezek a nagyszerű színművészek elvesznek és alig-alig van utánpótlás. A jelenleg harmincas korosztályban talán három olyan színészt tudok mondani, akik elég karakteresek és tehetségük is adódik. A többiek meg elcurvultak, főzőcskéznek valamelyik tv csatornán, hátha közelebb kerülnek a húsos fazékhoz. Borzalmas helyzetben van a színjátszásunk és nem azért, mert már nem születnek tehetségek, hanem - úgymond - a körülmények áldozataivá válnak.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.09.26. 13:42
(@hundido)
Tag Szerkesztő

szomorú vagyok Bujtor István meghalt. Nem is olyan rég láthattam a Kakukkfészekben, immár harmadszor. Zseniális volt, de mindenki nagyszerűen játszott. az égi színpadon majd játszik ő is tovább....

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 10:04
(@sara)
Tag Alkotó

Ohh... Értem. Azért valami ajánló lehetne 😀

XD Én szoktam magamnak viccet mesélni. Vagyis viccet olvasni.
És a gyerekeidnek se olvasol fel belőlük? Ők hogy vélekednek a könyveidről?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 01:39
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz SaSára (2009-09-25 22:48:54) üzenetére:
Köszönöm a gratulációt! 🙂 Nem olvasom magamat. Ugyanazért nem, amiért viccet sem mesélek magamnak. 🙂 Feltölteni nem fogok belőle, mert már fenn volt az összes itt az oldalon. Itt indult, és amikor összegyűlt egy könyvre való, letöröltem mind. Sőt, amit azután írtam azt is letöröltem, mert már megint összegyűlt egy könyvre való.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 01:04
(@sara)
Tag Alkotó

Válasz artur (2009-09-25 18:37:27) üzenetére:

Az jó. Gratulálok!
De miért? Építesz belőle egy kuckót 🙂 ahol elférsz egyedül, és mindig kiveszel egy "téglát" és már olvashatsz is. 😀 Először 3 személyes lesz, aztán ahogy adod el, a végén már csak a hörcsögöd (már ha van) fér el benne.

Sok sikert! Fogsz feltenni belőle napvilágra, ugye?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.26. 00:48
(@gunoda)
Tag Alkotó

Válasz artur (2009-09-25 18:37:27) üzenetére:

Hát, én is így vagyok a sajátommal...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.25. 23:13
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Finta Kata (2009-09-25 18:06:25) üzenetére:
Örülök, hogy sikeresen feltöltötted te is a köteted információit az oldalra.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.09.25. 20:39
Oldal 203 / 593