2024. május 27., hétfő
Véletlenül
Adatlap-kép

ArtúrNem elérhető

  • Szenior Alkotó tag

Adatlap

Megjelenítendő név

Artúr

Születésnap

1964-09-15

Rövid bemutatkozás

Jó napot kívánok! Szeretek írni, olvasni, focizni, főzni. Ebben a sorrendben. A családomért rajongok. Imádok mindennemű édességet. Innen van a becenevem /Artúr/. A gombóc azért maradt le róla, mert nem hízom meg semmitől. A humort tartom az egyik legjobb orvosságnak és a leghatékonyabb küzdősportnak. Veszélyes fegyver, de nem kétéltű, mert az a béka. Regényeket tudnék írni magamról, mert jóban vagyunk. De most itt nem teszem. Van elég hely a „hálón”, bár egyre nagyobb helyet foglalok.

Könyvtártagságom az olvasni tudással egyidős. Azt viszont nem árulom el, hogy mikor tanultam meg olvasni. Írni 1979 óta írok. Persze, néha abbahagyom, mert enni is kell. Magyar Irodalomból mindig kitűnő osztályzatokat kaptam. Erre büszke vagyok. A bizonyítványok azonban elvesztek egy költözés alkalmával. 🙂

Kedvenc szerzőim:
A Magyar Irodalomban: Baráth Lajos, Heltai Jenő, Örkény István.
A Science-Fictionban: Arthur C. Clarke, Philip K. Dick, Zsoldos Péter, Stanislav Lem, Isaac Asimov, Ray Bradbury.
A Világirodalomban: Robert Merle, Guy De Maupassant, Honore De Balzac.
A Krimiben és Kalandregényekben: Robin Cook, Lőrinc L. László, Joe Alex.
Azonban az igazi nagy kedvencem, és példaképem: Rejtő Jenő.

Olvasok másoktól is. Rengeteget. Vannak kedvenceim még a kortárs irodalomból, de őket most nem említem meg. Abból semmi jó nem származna. Többségük itt is publikál a Napvilág íróklubban. A kortárs “profik” közül … elvesztettem valahol a nagyítómat.

A műfaj, amiben írok, a szatíra, próza, humoreszk. Ritkábban pedig a novella, dráma, rövid jelenetek. Néha versben is kipróbálom magam.
Irodalmi terveim: Publikálok, hogy minél többen elolvassák az írásaimat. Az olvasottság által kiadhatóbb lesz a többi könyvem is. Az első már megjelent. E-mailban tőlem rendelhető. Van még belőle néhány kiló. Szeretném még az életemben elérni, hogy ismert szerzővé váljak.

Felhasználói szerepkör

Szenior Alkotó tag