2026. május 30., szombat
Véletlenül
Általános csevegés

Általános csevegés

Oldal 223 / 593

(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz T. Pandur Judit (2009-08-15 14:49:39) üzenetére:
Talán olyan valakinek írtál bővebb kritikát, aki nem gondolta komolyan, hogy nyugodtan írhatnak hozzá kritikát. Az sosem baj, ha kiderül, egy másik alkotó mit írt volna másképpen, mint a szerző. Amikor a szerző úgymond, megvédi a gyermekét, akkor saját magának is bebizonyítja egyben, hogy mit, mennyire tudott átadni az írásával a többieknek? A helyesírási hibákra és elütésekre pedig szerintem jó, ha felhívjuk egymás figyelmét, hiszen ez emeli az egész lap színvonalát is, és milyen jó egy színvonalas klubba tartozni. Nem? Az írások tartalmát illetően pedig nyilván, hogy senki nem határozhatja meg egy szerzőnek, hogy mit és hogyan írjon? Legfeljebb a hozzászólásokból kiderül, kiket ért el jobban, és kiket nem az üzenete. Olyan nem létezik, hogy egy alkotás osztatlan sikert arasson. Mások vagyunk, más más célközönségnek írunk. Ez benne a jó, mert a Napvilág alkotói csapata igen széles közönséget képes megszólítani.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.15. 17:13
(@t-pandur-judit)
Tag Szenior alkotó

Folyt. :
Az én véleményem szerint nem fog változni semmi akkor sem, ha kommenthez lesz kötve a pontozásos értékelés. / Lásd amit az előbb írtam./
Ha pedig hozzászólni csak pontozva lehet, akkor valószínűnek tartom, hogy erősen megritkulnak a hozzászólások.
Még annyit, hogyha felkerül egy alkotás a havi toplistára, kíváncsiságból sokan elolvassák. A több olvasó pedig azt jelenti, hogy nem csak azok fogják elolvasni akik az alkotónak kedvelik az írásait, hanem olyanok is akik nem. Mivel éppen a kezük ügyébe esik a pontozás, amikor a végére érnek az olvasásnak, véleményüket azonnal kifejezhetik.
Minden fajta írásnak vannak kedvelői és olyanok is, akik nem kedvelik. Még az irodalmi nobeldíjas alkotások sem tetszenek mindenkinek!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.15. 17:07
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz T. Pandur Judit (2009-08-15 14:49:39) üzenetére:

Biztosan azért nem tetszik egy vers/novella, mert te valamit másként írtál volna benne. Hogyha ezt közlöd a szerzővel, talán tudja kamatoztatni, talán nem, viszont te megtetted a magadét.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.08.15. 17:05
(@t-pandur-judit)
Tag Szenior alkotó

A szavazással kapcsolatban ide másolom, amit egyszer régen Bödönnek írtam, amikor szomorkodott, hogy hozzászólás nélkül lepontozzák az írását:
" A közmondások az élet alapigazságai tőmondatokban. Ismered: " Mondd meg az igazat, betörik a fejed." Sokan kérik az írásaikról az őszinte véleményt, én egyetlen egyszer próbaképpen megírtam. Nem kellett volna. Most már tudom. Egyikünk sem az irodalmi nobeldíj várományosa, egyik írás jobban sikerül, a másik rosszabbul. Amikor megszületik egy írás, az ember édes gyermekének érzi és nem esik jól, ha mégolyan óvatosan is, de rossznak ítélik. Amióta megvilágosodtam, azokra az írásokra nem írok véleményt, amiket nem tartok jónak, és nem is szavazok rájuk. Nem gyávaságból, de nem jó dolog megbántani senkit és értelme sincsen, mert attól nem lesz jobb az írása."
Most még hozzáteszem, hogy attól, hogy nekem nem tetszik egy alkotás, lehet, hogy kitűnő, mert nem csak amatőr írók, hanem amatőr kritikusok is vagyunk. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.15. 16:49
(@hanga)
Tag Szenior alkotó

Csak azért ide írom, mert a zenei topocot senki nem olvassa 🙂
Ma este tíz órától, itt nálunk, a Csík zenekar fog zenélni, bebebeeeeeeee! Na jó, azért holnap majd elmesélem, milyen volt. Most mennem kell traktorhúzó versenyre, ami kicsit más, mint amit a neve sejtet, de azt is elmesélem. Elkezdődött ugyanis nálunk a Hajdúhét, és még olyan jó dolgok lesznek itt, mint a Republic, KFT, PG csoport (már aki ismeri), Jambalaya, Keresztes Ildikó, Alma együttes, tűzzsonglőrök, zenebohócok, triálosok, kutyák-macskák, szóval egy hét tömény gyönyör 🙂
Majd mesélek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.15. 14:48
(@jerrynostro)
Tag Szenior alkotó

Kedves artur!

Aranyba kellene foglalni a szavaidat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.15. 12:08
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

A kommenthez kötött pontozásnak úgy van értelme, hogyha a kommentelő mezőben megjelenik az adott pont. Sajnos a szavazómezőben nincs hely a bővebb kifejtésre, de azt gondoltam, egyértelmű. Tévedtem, elnézést.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.08.15. 11:42
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz The Kinslayer (2009-08-15 08:53:45) üzenetére:
Csak egy pöttyet :DDD

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.15. 11:14
(@winter-heart)
Tag Alkotó

Válasz artur (2009-08-14 23:10:23) üzenetére:

Ejj de kikeltél magadból... 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.15. 10:53
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Ha a pontozás ahhoz lesz kötve, ami egyébként a szavazásból úgy látszik, így lesz, hogy az alkotó csak akkor pontozhat, ha értékelést is ír, ez nem változtat semmin.
Példa:
Belépek iksz-ipszilonhoz, és odaírom neki a műve alá, hogy "tetszett, gratu", máris jogosult vagyok arra, hogy pontot adjak. Bármilyen pontot, akár ZAKÓT is. A kutya nem fogja tudni, hogy én voltam. Marad a helyzet, ami eddig volt. Csupa felemelő hozzászólás, de a mű átlaga csak hármas, vagy négyes. Nos, hogy is van ez? Ez nem vezet sehova.
Vagy nem kell pontozás, vagy ha van pontozás, akkor nyilvános legyen, látszódjék, ki mekkora pontot adott? Ez volna a tiszta játék, de az utóbbi rengeteg értékes helyet foglalna el a szerveren, amit a Napvilág fizet a szolgáltatónak. Nem volna jobb, ha ehelyett több értékes műnek adnánk teret? Ezen gondolkodjatok el. Nyali kell, vagy több hely az írásainknak? Ez persze csak az én véleményem.
Üdv.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.15. 01:10
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Látom, új szavazás van! Ez jó! Tudom, titkos, de én már most jelzem, hogy arra szavaztam, ne legyen pontozás. Miért írom ide? Mert vannak, akik azt feltételezik rólam, hogy visszaélek, visszaéltem a pontozással. Nos, nekem nem fog hiányozni, az biztos. Kezdetben is a pontozás bevezetése ellen szavaztam. Most sincs ez másképp.
:-)))
Ne felejtsétek el, megint TI döntötök, mint akkor, mégis sírás lett a vége.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.15. 00:53
(@doreen)
Tag Szenior alkotó

Válasz Finta Kata (2009-08-09 17:47:57) üzenetére:

Tudom, ne félj. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.09. 20:11
(@finta-kata)
Tag Szenior alkotó

Válasz Doreen (2009-08-09 11:45:59) üzenetére:

Persze, nem is úgy gondoltam, hogy dobd félre a könyveket, és akkor is csak velünk foglalkozzál! Mivel illik tanulni is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.09. 19:47
(@doreen)
Tag Szenior alkotó

Válasz artur (2009-08-09 12:54:40) üzenetére:

A remény hal meg utoljára:) Ki tudja, lehet, hogy én is eltűnök...
Elég régen szeretnénk már pécsi talit, majd beszervezzük valahogy!!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.09. 16:26
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Doreen (2009-08-09 11:45:59) üzenetére:
Pedig már reménykedtem, de hát, mindegy. :-)))
Talán végre lesz valaki, aki a pécsieknek is szervez ott helyben egy találkozót.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.08.09. 14:54
Oldal 223 / 593