2025. január 9., csütörtök
Véletlenül
Általános csevegés

Általános csevegés

Oldal 395 / 593

(@myrthil-tiller)
Tag Alkotó

Sziasztok!

Én az utóbbi időben szinte csak novellákat vagy rövidebb történeteket írok. Szerintettek, van kereslet novella gyűjteményre, vagy ne is gondolkozzak ilyesmin?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 22:20
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2008-02-17 18:36:37) hozzászólására:
Nem mentorra gondoltam, hanem mecénásra.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 21:03
(@zelmann-tamara)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2008-02-17 18:36:37) hozzászólására:

"Napvilágos antológia"...a címen gondolkodnék...szerkesztőt, nyomdát prezentálok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 20:44
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Egyszer már szóbakerült, hogy keresünk támogatókat magunknak, egy híresebb embert közel az irodalomhoz, aki a nevét adhatná az oldalhoz, de aztán némi ötletelgetés után hamvába holt, mert tenni senki nem tudott sajnos semmit. De ha Te ismersz valakit, aki tud segédkezni, akkor ne habozz és próbáljátok meg kiadatni a műveidet, sőt, ha lehet ilyet kérni/javasolni, akkor akár egy Napvilágos antológia is megjelentethető lenne, vannak itt jópáran, akik tehetségesek és jókat írnak, simán összejönne legalább 1 kötetre való 🙂
Egyébként van már Digikönyv formátumban egy karácsonyi Napvilág-válogatás, tehát az ötlet, bár nem tőlem származik 😛 semmiképpen sem meddő

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 20:36
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Zelmann Tamara (2008-02-17 14:59:41) hozzászólására:
Az említett kiadó szerintem vérszemet kapott, vagy nagyon el van szállva. Nem elég neki, hogy az alkotó fizeti a nyomdai költségeket, a szerződésében is csak morzsákat biztosít, mint eladás utáni részesedést, a haszon oroszlánrésze szintén az ővé...na, de kérem, ennyire azért senki sem akarja magát nyomtatásban látni...
Szerintem is jobb, ha az ember keres magának mecénást, támogatót, mert tényleg vannak, akik még fontosnak tartják ezt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 19:53
(@phoenix)
Tag Alkotó

Válasz Zelmann Tamara (2008-02-17 14:59:41) hozzászólására:

Én ugyan nem írok verseket, de azt gondolom, jó ötlet. Szerinem sokaknak tetszene.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 17:02
(@zelmann-tamara)
Tag Alkotó

Amennyit a novumverlag kér...nos, érdemes lenne azon elgondolkodnunk, ha az irodalomért mi magunk és néhány mecénásunk pénzt áldozna, 100-szor maradna több a pénztárcánkban.
Mire is gondolok...?!
Mindenkinek vannak összeköttetései...ugye?
Önzetlen, kulturáért áldozni kész emberek. Én pl. nyomdai vonalon vagyok "otthon", és nem titkolom, van itt egy olyan értékes, kitűnő költötárs, aki a szerkesztést nyomdai kivitelezésre megoldaná. Mondjátok meg, ha hülye és naiv vagyok...
Csak mecenatúra szükségeltetik...s nem kétlem, hogy arra is lenne jelentkező.

"Kiscsikó vagyok itt", tehát nem tudom, hogyan nyitható újabb fórum, pl. "Napvilág" címmel, melyből évente verseskötetek kiadása válna lehetségessé...
Érdemesnek tartanátok azt, ha e "témát" mi magunk elindítanánk?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 16:59
(@phoenix)
Tag Alkotó

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 16:42
(@phoenix)
Tag Alkotó

Válasz Jessie T Laurence (2008-02-16 18:51:17) hozzászólására:

Ó, egyelőre csak puhatolózok. Nincs még annyi novellám, hogy ki lehessen adni. Csak úgy érdekelt, hogy mennyire lehet komolyan venni az ilyen hirdetéseket és hogy mennek a dolgok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 16:42
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Don Paco (2008-02-17 13:09:08) hozzászólására:
Értem én, hogy ez miért van így, csak...na mindegy, nem akarok politizálni...hehehe. Sosem szoktam.
:DDD

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 15:13
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

ezzel saját maguk biztonságát garantálják, hiszen nem az eladások után térül meg a nyomdai költség, hanem előre. A kiadónak tulajdonképpen mindegy, hogy az olvasók fizetik ki a gyártást vagy a szerző, csakhogy a fogyás ugye nem biztos.

nincs semmi gond az ilyen megoldással, amíg mindkét variáció létezik.

sajnos azonban nem sok magánszemély engedheti meg magának azt, hogy milliós összegeket fordítson egy kiadvány legyártására és terjesztésére. Akinek nem futja rá, annak marad a kilincselés vagy a kis példányszámban nyomott toalettpapír minőségű könyv.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.02.17. 15:09
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Gunoda (2008-02-16 23:50:54) hozzászólására:
Ezzel max. egyetértek. Más országokban így is van. Nem értem, miért nekünk kellene fizetni, ha egyszer valamit kiadásra érdemesnek tartanak az olvasók is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 14:59
(@gunoda)
Tag Alkotó

Válasz dpanka (2008-02-16 19:06:33) hozzászólására:

Én is váltottam velük egy-két e-mailt. Eléggé pénzorientáltnak tűntek... Viszont én is az vagyok, úgyhogy nem fizetek azért, hogy kiadják az írásaimat! Inkább én kérnék egy kis lóvét, ha lehetséges... 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.17. 01:50
(@dpanka)
Tag Szenior alkotó

Válasz Phoenix (2008-02-16 15:18:16) hozzászólására:
Szia!
Én már voltam ennél a kiadónál küldtem is be írást. Csak annyit tudok mondani pénz pénz pénz. Úgy, hogy lemondtam.
üdv Panka!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.16. 21:06
(@jessie-t-laurence)
Tag Alkotó

Válasz Phoenix (2008-02-16 15:18:16) hozzászólására:

Szia!

Én már többször is voltam fent azon az oldalon. Komolynak tűnik. Elég sok kirendeltsége van, épp ezért gondolom, hogy biztos jó munkát végeznek. Csak épp mennyiért. Biztos megkérik a kiadás árát, csak sajnos nem nagyon lehet megtudni, hogy az pontosan mennyit is jelent. Ezen kívül nekem tetszik a kiadó. Nálam az első helyen áll, de én még nem küldtem el semmit.
Megkérdezhetem, hogy mit szeretnél kiadni? Tényleg csak kíváncsiságból.
Ezzel biztos nem segítettem sokat, de csak ennyit tudok mondani. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.16. 20:51
Oldal 395 / 593