Üdv!
Bevallom, először kicsit tartottam, hogy fiatal leszek a többiekhez képest. Szóval örömmel látom, hogy nem csak én vagyok még "éretlen" itt :). A törit én sem nagyon szívlelem, de csináltunk néhány gyakorló feladatsort: szánalmasak voltak, de tényleg.
Kitartás! Mindjárt vége, és mehetünk egyetemre 8)
Heh, (ti. kicsit visszaolvastam kerülendő általános felületességem rossz szokását). ez a csevegés ténylg elég általános.
Az analfabetiznmus témájához annyit szeretnék hozzátenni (teljesen szenvtelenül), hogy -sajnos- az oktatottak tudásának hanyatlásának meredek ívének oka egyre inkább "magasab szférákban" keresendő... Előre sajnálom azokat a tanárokat, akik 8 év múlva a mostani elsősöket kényszerülnek majd megtanítani -próbálni megtanítani.
Válasz Zöld Zsázsa (2007-05-08 12:00:26) hozzászólására:
Nyugodj meg!A történelem sem nagy durranás.Én 2 éve érettségiztem,már az új rendszer szerint.Egy csomó segítséget adnak mind írásbelin,mind szóbelin is.Forrásokból kiindulva,amiket kapsz a feladatokhoz tuti a siker!Hajrá!:)
Jelentkezem, két írásbelin túl egy kis szusszanás, pedig a neheze még csak most jön 🙁 kicsit tartok a töritől, az eddigiek tényleg rém egyszerűek voltak (remélem legalábbis, hogy tényleg azok voltak, nem csak annak tűntek 😛 mert akkor nagy bajban vagyunk). Najó rohanok még körbenézni a többi fórumon, aztán ebéd mert kilyukad a gyomrom 🙂
További sok sikert, kedves Többiek! 🙂
Válasz Velencia (2007-05-07 20:51:24) hozzászólására:
Azt mondják az okosok, h nem érti a mai fiatalság, amit olvas. (anno a funkcionális analfabetizmus terjedéséből felvételiztem a főiskolára, úgy látszik azóta tényleg elterjedt...)
Meg is ijedtem, h tyű, meg juj, meg hujujuj! A 8 éves gyerekemet nyúzom én is ilyen hülye feladatokkal, pedig rájöhetnék, ha a "természettudományoskislexikonocskáját" profi módon használja, akkor nagy baj nem lehet.
Viszont: itt a helyi "gyűjtő" becenevű iskolában a cél, h a magatartás-zavaros, tanulási nehézségekkel küzdő is fél év alatt olvasson. Olvas is, ez a tanító részéről pipa, csak éppen dunsztja sincs, mit.
PErsze, változatlanul nehezen hiszem a statisztikákat, a Piza-jelentés meg bonyolultabb elemzést igényel, mint, hogy most mindenkit szövegértéssel kínozzanak. Tudom: személyesen láttam, olvastam, eredetiben is, többször, rém uncsi egy idő után.
Tehát ügyesek vagytok, és szimplán büszke vagyok rátok!
Válasz Crystalheart (2007-05-07 17:15:54) hozzászólására:
Na, majd utána... A tünetek nekem is csak most jelentkeznek intenzívebben... 🙂
Még egy néprajz diplomán gondolkodom... Csak az vet vissza, h már a második diplománál is ugyanazt tanultuk gyakorlatilag, mint az elsőnél, és kevés a felmentést adó tanár. Nincs kedvem negyedszer is szociológiát hallgatni, vagy jó kis közgazdaságtant... grrr. Oké, tanuljatok csak ti egyenlőre! :)))))))))))))))
Válasz Gunoda (2007-05-05 22:09:22) hozzászólására:
Felnevelődött és elrepült (brühühűű, tényleg megsirattam, amikor csak egyszerűen fogta magát és messzeszállt.)
Válasz Arnodre (2007-05-07 23:37:12) hozzászólására:
Hát jó kösz, mondod ezt egy programozó-szakosnak 😀 Aki 4 év alatt egyszer sem felelt 😀
Válasz Crystalheart (2007-05-07 23:27:20) hozzászólására:
szóbelin is sokat számít a kiállás ám... aki megijed, leblokkol, annak vége... kérdezgetnek, utalgatnak, neked meg fogalmad sincs... csak mondani, mondani, mert ha látják hogy tudod, akkor úgyis pár perc után megköszönik az előadást... 🙂
Válasz Velencia (2007-05-07 20:51:24) hozzászólására:
Az összehasonlító elemzést írtad? 😀 ÁÁÁ, én azt azért nem, mert Csokonait nagyon nem tudtam. A második, a hosszú szöveges az még ment volna, de sztem 3 oldalnál nem tudtam volna többet írni. Ezért inkább biztosra mentem és írtam az évelést, ami röhej szintjén mozgott. Már csak azon izgulhatok, hogy javításkor belekötnek-e a fogalmazás irányába... 😀
A neheze nekem jún. 26-án jön. Szinte rettegek a szóbeliktől 😀 Én képtelen vagyok a magolásra...
Érettségizők! Egy stráfkocsival nektek! :)))
Válasz Tiringer Tündi (2007-05-07 10:35:42) hozzászólására:
hát én azt fogadtam meg, hogy soha többé nem hagyok mindent az utolsó pillanatra... még az előző félévben... tulajdonképpen javulok, mert még van 2 napom... 🙂 a tanulás helyett meg egyelőre az alvás hiányzik nekem... 🙁
Ja, amúgy nem gondoljátok, hogy azért ez az irodalom középszintű írásbeli eléggé nevetséges volt? 😀
Válasz Tiringer Tündi (2007-05-07 10:35:42) hozzászólására:
Hmm, én, mint vérbeli programozó, biztosíthatlak, hogy nekem aztán semmiféle tanulás után nem lesz hiányérzetem. Ráadást ott lesz még az egyetem... :S
😀 He-he, hál'istennek én még messze vagyok tőle... na jó, nem annyira, 2 év és én is szenvedhetek az érettségivel.. Addig is mindent bele srácok!!!!!!
Én is itt!
Az érettségizőknek egy kalappal, az aktuális vizsgaidőszakukat gyötrőknek, valamint az államvizsgázóknak egy tartálykocsival!!!
És egy kis fintor: az ember amikor benne van ezekben a "pompás időszakokban", alig várja, hogy vége legyen, és megfogadja, h soha többé nem akar látni tankönyvet, jegyzetet, szakirodalmat. Aztán végez, és egy ideig lábat lógat, majd hihetetlen hiányérzete támad! Mint nekem most!!!