2025. január 8., szerda
Véletlenül
Általános csevegés

Általános csevegés

Oldal 494 / 593

(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Válasz Crystalheart (2007-04-25 18:35:57) hozzászólására:

Én személy szerint sokkal többre értékelném a saját véleményt, természetesen akkor, ha az tartható és konkrét érvekkel alátámasztott. Ez is egy (fejleszthető) képesség. És nem is áll messze az irodalomtól! 😉

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.25. 20:43
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2007-04-25 18:15:35) hozzászólására:

A mai érettségikben már nem veszik olyan szigorúan, ha szakmailag elfogadott álláspont, akkor jó lehet még. Én is mindig a saját álláspontomat írom le, kicsit több idő, mint leírni a betanultat, de abba a sok órába belefér. 🙂 Sajnos vagyok annyira béna, mivel nem vagyok humán szakos, nem igazán tudok magolni... 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.25. 20:35
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Válasz Crystalheart (2007-04-25 16:52:16) hozzászólására:

Hát persze! WC-s bácsi! 🙂 najó nem bántalak (vagyis nem is annak szántam) 😛

Ez a megoldási útmutató nagyon fura dolog... amikor elkezdte mondani a magyartanárom, hogy aki ötöst kapott, annak mi mindennek kellett benne lennie a fogalmazásában (próbaérettségi) - akkor nagyon nagyon megijedtem, hogy hányas lett az enyém... és mégis 5öst kaptam. ??? Ez meg hogy van... ???
Bioszból viszont kifejezetten szívás az esszérésznél a megoldási útmutató, ugyanis csak arra adható pont, ami a kérdés volt, egy fél mondatot se érdemes másra szánni, kivéve, ha azt akarod, hogy kerek egész fogalmazásod legyen, ugyanis arra viszont mégiscsak jár pár pont, szóval...bonyolult ez az egész.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.25. 20:15
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Tiringer Tündi (2007-04-25 16:48:51) hozzászólására:

Tehát ha gagyi lesz az érettségim, még azért énbelőlem is lehet valami 😛

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.25. 18:52
(@tiringer-tundi)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2007-04-24 21:25:30) hozzászólására:

Nos, igen, a tanár szerint mit is mond a költő...

Érettségimen kitört a botrány. Ady Endre: Eltévedt lovas. Leelemeztük, nem volt nehéz, magyar tagozatos osztály voltunk. Az ofőm ráncolta is a homlokát rendesen, mert a végeredmény az volt, h aki ezt a témát választotta az mind bukott - volna. Ugyanis az érettségi megoldóképlete egy teljesen más sémát hozott. Össze is dugták az okos tanáremberek a fejüket, h most mit csináljanak 8-10 magyarossal, aki az életben nem kapott még irodalomból karót. Végül úgy látták jónak, hogy mindenki kap szépen egy hármast az írásbelire. Na, most azért volt ez a nagy-nagy kavarás, mert a mi elemzésünk is egytől egyig tökéletesnek bizonyult, viszont egyik sem volt benne a MEGOLDÓKÉPLETBEN! Az irgum-burgumát a szabadszellemű, rendszerváltó fajtájának! 🙂

Így történt abban a szép évben, hogy az osztályunk magyartagozatosai közül senki nem kapott jelest az érettségin magyar nyelv- és irodalomból. VISZONT!!! Kettő közülük jelenleg Európa hírű zenész, egy menő ügyvéd, három magyar tanár és ugye vagyok én... A többiről nem tudok, de egyikünkből sem lett wc-s néni. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.25. 18:48
(@hanga)
Tag Szenior alkotó

Válasz artur (2007-04-24 20:59:19) hozzászólására:

Szia artur-Bruno!
Pedig milyen igazad volt, de talán a tanár túl szemellenzős volt:-)
Nekem egyszer Petőfi szerelmeiről kellett írnom, találtam is egy tök jó könyvet, ahol leírták szegény leányról, hogy milyen mérhetetlenül kancsi volt, nnnna én e köré építettem az egész beszámolót hetedik osztályos koromban, az osztálytársaim szétröhögték magukat az egyéni információkon, a tanárom meg szinte szó szerint epét hányt,annyit krákogott közbe, pedig hát a költő is csak ember 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 23:58
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Igen-igen, éljenek az irodalomdolgozatok...! 🙂 Ahol el kell találni, hogy a tanár szerint mit gondolt a költő! Komolyan mondom, egyes fogalmazványaimtól magam is rosszul vagyok, mégis ötös mind... szegénykéim lehet, hogy forognának a sírjukban, ha tudnák, miket hordok össze róluk egy-egy jó jegy reményében 😛
Az Irodalmat én magáért szeretem, nem azért, hogy tönkretegyük holmi elemezgetéssel... persze emellett roppant kíváncsi vagyok, mit mondana egy szakértő valamelyik (bármelyik írásomra). 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 23:25
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Hanga (2007-04-23 21:29:20) hozzászólására:
Szia!
Én egyszer azért kaptam egy hatalmas egyest, mert azt találtam mondani, hogy Petőfi, miután felkerült Pestre, azért írt, mert éhezett. Ezt végső következtetésként gondoltam akkor, mivel előző órán tanultuk az életrajzát. A tanár felháborodott, hogy nemzeti hősünkről ilyet állítok, pedig én ezzel nem azt akartam mondani, hogy nem jók a versei. Sőt!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 22:59
(@amooren)
Tag Alkotó

őszintén szólva, komolyan fogalmam sincs az egészről XD nagyon szűkszavúan írták le, hogy mit csináljak, szóval szerintem a nagyja holnap derül ki..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 22:36
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Amooren (2007-04-24 20:26:58) hozzászólására:

Már a mostani rendőrség egy korszakát, vagy van választás, mittomén, csendőrségről, politikai rendőrségről írni, vagy ilyesmi? 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 22:32
(@amooren)
Tag Alkotó

Válasz Crystalheart (2007-04-24 20:09:25) hozzászólására:

minden, ami a rendőrséggel kapcsolatos 🙂 igazság szerint magam sem tudom, hogy miről kell írnom, csak annyit írtak le, hogy kapok szakkönyveket, feljegyzéseket, meg még nem tudom miket a rendőrségről, és be kell mutatnom egy tanulmányban (talán) a rendőrség egyik korszakát, de ebben sem vagyok biztos, háromszor láttam a kiírást, hogy mit kell csinálnom, de a rövidke eszemmel már elfelejtettem 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 22:26
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Amooren (2007-04-24 18:48:50) hozzászólására:

De mi lenne a verseny tárgya? 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 22:09
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Florilla (2007-04-24 18:35:31) hozzászólására:

Kérlek, indultunk 7en. Volt két db. első ehlyezett, két db. második helyezett, egy db. harmadik. A maradék kettő különdíjat kapott... 😀 Pff 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 22:08
(@amooren)
Tag Alkotó

sziasztok!
egy kis segítséget kérnék! Eghainnal részt veszünk egy rendőrségi versenyen, és a receptkitalálásnál már próbáltatok segíteni 🙂
én viszont gondban vagyok a tanulmányokkal.. ugyanis még soha nem írtam tanulmányt, fogalmam sincs, most hogyan kezdjek neki (azaz holnap). "Műfaji meghatározásra", esetleg konkrét ötletekre volna szükségem! Légyszi segítsetek, bármilyen kis apróság megtenné! csak nem akarok beégni azzal, hogy mondjuk teljesen mást írok, mint amit kéne! 🙂 Előre is köszi!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 20:48
(@florilla)
Tag Alkotó

Válasz Crystalheart (2007-04-24 17:47:11) hozzászólására:

Na,na!!!A különdíj annak jár,aki ugyebár nem érhet el dobogós helyezés,mert vmi gikszi van az előadásában,ami pl. nem illik oda,viszont különdíjjal értékelik,mert egészében véve remek előadás volt.Sztem vki kiállt melletted és azért...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.04.24. 20:35
Oldal 494 / 593