Válasz #2412 számú hozzászólásra :
Üdvözöllek újra itt Crytalheart! Hol voltál az elmúlt napokban? 🙂
A kémiát pont nem tanulom angolul... 🙂 - hál istennek!
Amugy meg voltak az első évben előkészítő óráink a rendes óráink mellett az angol tannyelvű órákból... ugyhogy megszoktuk... 🙂
Válasz #2409 számú hozzászólásra :
Hmm, a kéttannyelvű suli az érdekes egy mutatvány. Sosem értettem, hogy lehet teszemazt matekot úgy tanulni, hogy előbb még értelmeznem kell azt is, hogy az adott 9 jegyű szám ×10^-7 épp melyik szám magyarra lefordatva... Cska azért, mert angolul kicsit bonyolultabbul hangzanak a hosszú számok, amolyan rómaioszám rendszer szerint kell őket kimondni, és még a magyar matekórán sem tudom feltétlenül megérteni első hallásra a dolgot, de még harmadikra sem 😀 Vagy kémia, mikor számunkra idegen kifejezéseket tanuunk, honnan fogjuk tudni, hogy az mi magyarul? 😀 Nem mellesleg a kémiát sem érteném meg elsőre még magyarul sem... 😀
Titusz!
Mégegyszer sok sikert, majd írd meg, hogy megy a "tanulás..."
Sanna!
Köszi a tippet! Ha még van hasonló puska ötleted szivesen veszem őket! 🙂
Heather:
Menj a vizsgára hosszú nadrágban, és írd fel a belső lábszáradra a puskát, esetleg mindkettőt tele írhatod, és aszerint rakod egyiket a másikra, hogy miből kell erősítés. Tuti módszer, mert egy tanár nem mondhatja azt hogy húzza fel, esetleg vegye le a nadrágját, mert ha még sincs puska, az olyan mértékig ciki számára, hogy belesül. 🙂 És amúgy is minden második diák mocorog a lábával, és bámészkodik dogaírás közben, így nem fogsz kiógni a sorból. 🙂
KÖSZÖNÖM ESZKIMO! a skype-ot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megkaptam! :))
Válasz #2392 számú hozzászólásra :
Az leszek, Heather... nem kell csalódnod... vagyis nem fogsz..remélem...annnyira...
Jól van, nem kínozlak "tanulj" sokat és szépet!!! Légy szorgalmas kisdiák! :))
Válasz #2387 számú hozzászólásra :
Dehogy... nem jövök zavarba...ily könnyen...bár zavarba lehet hozni... vagyis... hát.. NEM! 😛
Női megérzés....én az angolt kezdtem így! Ne mentegetőzz! jó tanulást! :p
/Csak nem hoztalak zavarba, vagy mi?/
Válasz #2378 számú hozzászólásra :
Igen... honnan tudod????!!!!! egy lánytól...vagyis tőle fogom vagyis elkezdtem..de egy fiútól kezdtem tavaly tanulni... /ez fura.../ 🙂
Hát én még nem vagyok ennyire profi angolból, de igyekszem...
A hollandot egy holland csajtól tanulod?:) mert nyelvet sztem pont így lehet a lgjobban tanulni...
Igen . Révkomáromnak is mondják, de nagyon ritkán használjuk, mivel hosszú.
Még meg van a Duna áruház, működik.
Én hasonlóan vagyok Győrrel, mint te Komárommal. A romantikus érsések terén. Ezért is szavazok GYŐR-re!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #2292 számú hozzászólásra :
Be lehet lógni. Legalábbis nálunk. Bizonyos előadásokra, bizonyos oktatókhoz. Amióta bevezették a kredit rendszert, azóta egyes egyetemek eléggé bekeményítettek. Az oktatás egyre inkább piaci kérdés, bizony. De, vannak még régi bútordarabok az oktatók között is, akik "nem veszik észre", ha plusz egy fő bent csücsül. Viszont, nálunk van olyan prof. aki névsort irat az előadás elején és a végén is, és minden előadásán, és erről lefűzött mappát is vezet. De, azért szeretjük... 🙂 Pályázatok: én is pályáztam már többször is. A fájó pont az volt, amikor nekem kellett visszakönyörögni a be nem került kéziratomat. Ennek pár hónapja, még mindig nem vagyok benne biztos, hogy ez korrekt eljárás. Mármint ha nem tetszett, minek nekik? Tehát pályázni nehéz, jó, ha van, aki közvetít és segít.
Én amugy angolt tanulom kéttannyelvű iskolában... vagyis tantárgyakat tanulok angolul (matek, töri, biosz, föci, angol, angol civilizáció)
a francia az nagyon megy... vagyis jó vagyok belöle.
és egyik osztálytársam révén már neki álltam a holland nyelvnek is... 🙂
Válasz #2364 számú hozzászólásra :
Nagyon szívesen... de még össze kell szednem a további tippeket...