miután én még csak hatodikos vagyok, még messze állok az érettségitől 😛 de mi meg egyfolytában dogákat írunk... irodalomból most vettük a Toldit, már írtunk is belőle szép nagy dolgozatot, és most vesszük a költői kifejező eszközöket... hétfőn írunk belőle dolgozatot. ráadásul most pont dogaszezon van. na mindegy, inkább nem panaszkodok tovább 🙂
Én is most érettségizem, -bár estin, és az nincs olyan nehéz- és az irodalomnál az összehasonlító verselemzést választottuk a legtöbben az osztályban. Vajda János: Húsz év múlva, és Juhász Gyula: Anna örök c. versek voltak. Szerintem ez volt a legkönnyebb. A magam nevében utólag (bár még 2 hátra van) köszi a jókívánságokat! :D)
Válasz #612 számú hozzászólásra :
Ne haragudj, félreértettelek...eben szerintem igazad van:)))))...
Nehéz jó címet adni...még néha rosszat is:(
Kicsit késve, de sok ikert az érettségizőknek! Én már túl vagyok rajta...és nem volt olyan borzalmas:)
A cí szerintem i sfontos, de azzal nem értek egyet, hogy felemel egy gyengé művet...szerintem csak a tartalom elővetítéséen fontos...innen legalább látom, milyen "stílusú" Könyvet tartok a kezemben...
Csak egy vélemény a gyorsaságra: A pályázaton megnyert könyvet tegnap este kiválasztottam a könyvárúházban, ma délelőtt kézhezkaptam. Ez a korrektség és gyorsaság sok helyen jelen lehetne az életünkben. Köszönet érte!
Jópofa érvelés volt, a címadásról kellett írni. Az idézet szerint nem is fontos, legjobb címek pedig a Robinson és A három testőr. Én meg kihoztam vmi olyasmit, h ez baromság, mert igenis lényeges a cím, és h az alkotó csak jobban tudja, mit és miről akart írni, mint az olvasó. Mit gondoltok? Ha fent lesz valahol az idézet, szerintem érdekes lenne megvitatni!
Na, én viszont most fogok. Ma ballagtam, és hát... eléggé elérzékenyültem 🙂
Köszönöm a jókívánságokat!
Én meg pont egy év múlva fogok:) Hát már most félrk tőle úgyhogy aki most megy annak sok sikert kivánok én is:)
Válasz #586 számú hozzászólásra :
Lehet, de gyakorlatilag nincs, és még a számítogéphez oly' nagyon értő ismerőseim sem tudták megjavítani.
Vajon kire gondolok...
Izgalmas, kár, hogy nincs hangkártyám... 🙂
Válasz #574 számú hozzászólásra :
Főleg, hogy a spanyol éneket német fonetikával írták le 🙂
Még követni sem tudtam, nem hogy kiolvasni!
tudom, hogy nem egészen a mi berkeinkbe tartozik, de előfordulhat, hogy lesz majd egy amatőr énekesek napvilág oldal is, ezért felajánlok egy e-pólót annak, aki bizonyítákát tudja adni, hogy kitudja ezt énekelni:
http://web.interware.hu/tozoo/volare-karaoke.swf
jó szórakozást :))
Ha tiszta a lelki ismerete, tőlem meradhtaott volna. Igazán nem kár ezért töröltetnie magát.
Az ügy tárgytalan, mivel a megvádolt tag kérte törlését.
Mi elfogadtuk válaszát, de úgy gondolta, hogy a többi alkotó szemében megmaradna a tüske.