2024. május 2., csütörtök
Véletlenül
Általános csevegés
 

Általános csevegés

Oldal 589 / 593
 
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #235 számú hozzászólásra :
Adtam alád a lovat, azt gondoltam te is csak viccnek szánod. Mire láttam, hogy komolyan gondolod, már késő volt. Az első találkozó az ismerkedés jegyében fog telni, vendéget akkor hívjunk, ha "rutinszerűen" szervezzük az esteket.

Válasz #236 számú hozzászólásra :
Ormi nem azt írta, hogy nem lehet ötleteket adni, csak azt, hogy egy kicsit sok(k) lett mostanában az, ami beérkezik javaslatként. Főleg az bántó, ha az aki ötletet ad, rövid idő múltán már számon is kéri, ha nem lett igénye szerint átalakítva a honlapunk. (Szívesen bemásolnék egy-két ilyen email-t, de nem akarom túlragozni az ügyet.
Néhány példa, amik javaslatra valósultak meg:
- dinamikus weblap (azt hiszem a legfontosabb)
- rendszeres pályázat
- legújabb alkotóink feltüntetése
- dátum és névnap
- belső posta
- találkozó
stb. stb...

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.02.08. 15:19
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Mivel már több ízben szerettem volna hozzászólni az itt elhangzottakhoz, megragadom az alkalmat és egy hosszabb hozzászólás keretében írok mindarról, amit említésre érdemesnek tartok.

Először is a Klubtalálkozó fórumon megjelent Graffó-beírásra reagálnék, melyben említett alkotótársunk email-ben meghívja Alföldi Róbert művészurat (sic!) a valamikor majd megrendezésre kerülő klubtalálkozónkra. Be kell vallanom, mély megdöbbenéssel olvastam a (sajnos helyesírási és stilisztikai hibákat sem nélkülöző) levelet, melyen - gondolom - Alföldi Művész Úr azt sem tudta, sírjon vagy nevessen, már ha elolvasta. Kedves Graffó, nem tudom, honnan vetted a bátorságot, hogy a szerkesztőkkel való egyeztetés nélkül a klub nevében nyilatkozz és meghívj bárkit is a találkozónkra! Bár Don Paco szavait vélhetted bíztatásnak is (bár számomra és más számára is egyértelmű volt, hogy humornak vélte az egészet), de akkor sem értem, miért nem tisztáztad egyikünkkel sem pontosan, hogy mit szeretnél. Ugyan buzgóságod az Íróklubot illetően dícséretes, de tagként nem intézkedhetsz csak úgy, a magad kedve szerint. (Képzeld el, mi lenne, ha pl. a munkahelyeden is mindenki a főnök nevében tárgyalna más cégekkel...). Mindemellett pedig a szerveződő klubtalálkozó egyelőre csak azt célozza, hogy a szerzők egymást megismerjék és kialakítsunk egy találkozó-struktúrát a jövőre nézve (pl. hogy mennyi felolvasás nem unalmas még, ki hogyan mutatkozzon be, legyen-e minden alkalomra egy előre ismertetett téma stb.), ebbe nem fér bele semmilyen idegen, elég leszünk mi magunk egymásnak. Egyszóval, ha bármely tagunknak hasonló ötlete támadna, először egy szerkesztővel egyeztessen (ő úgyis megbeszéli a másik 2 szerkesztővel) és majd mi intézkedünk, ha úgy látjuk jónak.

A másik ügy, amelyben szólni kívánok, az a sok "jótanács" és "építő ötlet", amit mostanság a szerkesztőség kap különböző tagoktól. Köszönjük a javaslatokat, de azért nem várhatja el senki, hogy az oldal kizárólag az ő ízlése szerint alakul. Szerkesztőként megpróbálunk folyamatosan újítani és egyre több információt nyújtani, melyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak és használhatók, de ezzel együtt óhatatlanul előfordul, hogy valami egyik-másik tagunk tetszését nem nyeri el. Ez valószínűleg minden weboldalon, közelebbről amatőr irodalmi oldalon fennáll, ezért tehát teljesen felesleges hozzászólások és privát üzik formájában a nemtetszést kifejezni, nem lehet és nem is akarjuk minden egyes probléma miatt átírni az oldalt (valaki pl. több infót akar a művekről, valaki kevesebbet, hasonló a helyzet az adatlapokkal, stb.). Természetes, hogy elsősorban a mi izlésünket tükrözi az oldal, de nem hiszem, hogy ne lehetne találni benne valami olyat, ami tetszik. Aki azonban mégsem érzi jól magát, z válogathat egyéb amatőr oldalak között illete megszerkesztheti a saját oldalát is, ahol mindent úgy alakít, ahogy neki tetszik:)

Hasonló a helyzet a pályázattal, szavazáskiírással ill. egyéb szolgáltatással. Ezeket mi hosszas megbeszélés, egyeztetés után találtuk ki, nem csak úgy a hasunkra csapva, tessék elfogadni őket úgy, abban a formában, ahogy vannak, mindenkinek szíve-joga, hogy belevág-e vagy sem, aki pedig részt vesz, az úgyis levonja a konzekvenciát, hogy legközelebb is akar -e.
Ezenkívül pedig többször is felvetődik más-más tagoktól ugyanaz a kérdés, tessék tehát olvasni a korábbi hozzászólásokat is. A Honlapunk fórum elsősorban azért jött létre, hogy ha valami nem működik, akkor azt jelezzétek, de azért nem kívánságlista. Amint láthatjátok, sok mindent megvalósítottunk már, ami az oldal használatát megkönnyíti, ez toábbra is várható, csak türelem, nem ugorhatunk mindenki szavára.

Egyelőre ennyi, remélem, nem sértettem senkit vérig, de bízzatok bennünk, a szerkesztőkben, az ítélőképességünkben és ötletgazdagságunkban. És a szerkesztést csak nyugodtan hagyjátok meg nekünk 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.02.08. 00:54
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #220 számú hozzászólásra :

de hiszen te már szavaztál! 🙂 Vagy úgy érted, hogy már egy másik témában? Adjuk meg az esélyt azoknak, akik még hezitálnak, illetve az újonnan érkezőknek. Ez egy olyan szavazás, ami nem csupán a kíváncsiságunkat elégíti ki, de következménye is van. Lényegében eldőlt, hogy a többség mikor szeretne találkozót, de ezt az egy-két napot még adjuk meg neki.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.02.05. 14:59
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Székács László 2006-02-04 18:41:19

Igaz, a művek olvashatóságára ott még nem válaszoltam.

Emellett viszont nem értem,hogy miért kell mindenért kukacoskodni? Ha atomjaira bontjuk, akkor biztosan rengeteg hibát lehet még találni benne. Az, hogy email-ben értesítjük a nyerteseket ugye nem zárja ki azt, hogy az oldalon is közzétegyük?

A javítás azért is nehézkes, mert igen sok helyre el lett küldve ilyen formában a kiírás. Akinek szintén szemet szúr a hiány és megkérdezi, annak meg fogjuk válaszolni a fórumban, vagy email-ben.

Nem szeretnék ebben az ügyben (sem) hosszabb vitát lefolytatni, mert mint minden érvelést-ellenérvelést ezt is a végtelenségig lehetne ragozni.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.02.04. 21:24
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #181 számú hozzászólásra :

Eddig heten írták be magukat aktív tagnak: Metatron, Simike, Székács László, öregsam, Szedres Emil, Graffó és jómagam.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.01.31. 14:22
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Graffó 2006-01-30 13:02:26 és Simike 2006-01-31 10:20:45 beírását átköltöztettem ide az Aktiviti topikból. Mégegyszer leírom: ott személyenként csak egy beírás legyen, hogy átlátható maradjon a dolog. Azaz: ha valaki kíváncsi az aktív tagokra, akkor egy listához hasonló képződményt találjon ott. Köszi 🙂

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.01.31. 14:02
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #178 számú hozzászólásra :

ha valaki magát dicsérgeti, annak teljesen mindegy 🙂

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.01.30. 16:00
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #176 számú hozzászólásra :

Igen, az határozottan vicces lenne, ha hetente párszor medicsérnéd magad. 😀

valahogy így:
"Ez az Graffó, ezt jól megírtad, bár néhány helyen láttam stilisztikai hibát, azokat leszámítva minden rendben. Király ez a novella!"

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.01.30. 15:24
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #174 számú hozzászólásra :

Helyes! A legtöbben meg úgy is várják, hogy minél több ember értékelje az alkotásaikat. Szeretném, ha az értékelések igazságosak lennének, nem befolyásolná személyes viszony (sem pozitív, sem negatív irányba).

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.01.30. 15:13
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Graffó 2006-01-30 13:02:26

Itt válaszolok, több ok miatt is: az Aktiviti topikba jó lenne, ha mindenki csak jelentkezne, ha van kedve részt venni benne, hozzászólásokat ne oda írjunk (az átláthatóság miatt).

Ha most jelentkeztél, akkor igen, aktív tag vagy, ha vállalod, hogy hetente egy-két alkotáshoz hozzászólsz (nem mindig ugyanannak az embernek az írásához persze), illetve a fórumot is meglátogatod néha. Időnként ellenőrizni fogom, hogy akik beírták magukat aktív tagnak, azok valóban akként viselkednek. Ha nem, akkor kihúzom onnan. Ettől függetlenül a napvilágos alkotói tagsága természetesen megmarad.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.01.30. 15:08
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #167 számú hozzászólásra :

Hogy a csudába ne lehetne?! 🙂

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.01.30. 14:59
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #167 számú hozzászólásra :

szó sem lehet róla!!!

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.01.30. 14:58
(@oregsam)
Tag Alkotó

Válasz #160 számú hozzászólásra :

De hiszen éppen ezt akarjuk, nem??? Egy jobb világot magunknak és mindenkinek. Én legalább is úgy érzem.
Üdv. öregsam

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.01.28. 16:01
(@metatron)
Tag Olvasó

Felmerült bennem, és ezért arra gondoltam, hogy kimondom:
- Tulajdonképpen, amit mi hárman elkezdtünk, annak elég csekély részét érezhetjük teljesen magunkénak, hiszen az ami ezt az oldalt azá teszi ami, az általtok beküldött alkotásokból áll össze, és minél több alkotó, minél több hozzászólás, annál többen érezhetjük magunkénak ezt a honlapot. Véleményem szerint több hasonló összefogással jobb világot is lehetett volna építeni. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.01.28. 15:32
(@oregsam)
Tag Alkotó

Válasz #156 számú hozzászólásra :

köszönöm, Én türelmes vagyok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.01.25. 19:29
Oldal 589 / 593