2024. május 15., szerda
Véletlenül

Antológia

Oldal 20 / 21
 
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2008-02-24 21:02:17) hozzászólására:

Ha nincs zsűri, az azért eléggé rizikós, első vonalban mindenképp kellene, még ha szavazósdi is lenne.

Másrészről nem tudom, az eddigiekből kiindulva nem lennének túl sokan, akik anyagiakban is áldoznának rá, nem tudom, menynire volna igazságos bekerülni ilyeneknek is. (Magam ellen beszélek többek közt...) Persze ha a befizetők ezt ennek tudatában bevállalják és elfogadják, semmi gond.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.25. 00:30
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Válasz Hanga (2008-02-24 20:24:15) hozzászólására:

Te ismersz ilyen embert? 😛

HŰ, nagyon örülök mindenesetre, hogy így szerveződik ez az antológia-ügy...! A kezemet persze azonnal a magasba lendítem, én segítek!
Most pedig "Zsázsa véleményének kifejtése" című hosszú és unalmas rovatunk következik.
Nekem 2 elképzelésem van, azaz hogy Artur ötletét a szavazásról én részben magamévá teszem 🙂 de némi fenntartással.
Amikor mi a felolvasót szerveztük, mi döntöttük el a bekerülő műveket, mert mi dolgoztunk vele. Erre értettem azt, hogy aki dolgozik a kötettel, az legyen benne a "zsűriben". Szóval lehetne az, hogy összeszedünk egy csapatot, akik vállalnak valamilyen feladatot, s egyúttal lenne egy-egy igen vagy nem (vagy tarzkodom 😛 szavazatuk minden írásról. Ez persze megintcsak nem fair azokkal szemben, akinek nincs ideje ilyesmire... ööö... najó, bonyolult magyarázkodásaimat félreteszem, a két javaslat röviden:
1. álljon fel egy "bizottság" (meg nem mondom, EZ mi alapján dőljön el, hogy ki legyen benne...) és ők szedjék össze és válogassák ki a műveket. Amúgy ha zsűri van és ha a Napvilág Íróklub adja ehhez a nevét, érdemes legalább 1 adminnak benne lennie, gondolom, legalább felügyelő szerepben, hogy ne nagyon durvuljon el a dolog 🙂 és tényleg elég nagy legyen a szórás és mindenki benne lehessen, ne csak a fórumozók meg mittomén, hanem mások is, akik lappanganak itt pedig marha jókat írnak.
2. csináljunk egy lehetőleg nagyon hosszú listát a pályázó írásokból, és minden tag (alkotó és olvasó is) leadhat egy-egy szavazatot mindre, mondjuk tetszik-nem tetszik, vagy pontozni egytől ötig... VAGY a listán szerepeljenek a bekerülni kívánó alkotók, akik neve alatt szerepeljen mondjuk 5-10 írásuk, és azokból válasszon ki a szavazó olvasó egyet, hogy szerinte melyik legyen (márminthogy ugye aki ír, nem mindig azt az írását gondolja megmérettetésre legalkalmasabbnak, mint amit a közönség szívesen olvas, tehát...najó, ez megint bonyolult.
Összefoglalva: zsűri vagy lista? Az itt a kérdés.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 23:02
(@myrthil-tiller)
Tag Alkotó

Én is egyet értek azzal, hogy csak azért ne kerüljön be valaki, mert fizetni tud. Itt most nem ez számít.

A szavazáshoz még csak annyit, hogy ne csak önmagára nem tudjon senki szavazni, hanem, hogy regisztrált tagok szavazhassanak csak. Az mindegy, hogy milyen státuszban lett regisztrálva.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 22:57
(@hanga)
Tag Szenior alkotó

húhúhúú, én is csak kapkodom itt a fejemet, mi minden alakulgat itt. Én nem tudom, miben tudok segíteni (talán majd a ronggyá olvasott kötetek restaurálásában 🙂 ) de szeretnék. A szavazós dolog szerintem jó ötlet, azzal a kitétellel, hogy önmagára senki ne szavazhasson, de ez ész kérdése, az meg itt ált. mindenkinek van 🙂
Vagy ha találnánk egy roppant sok idővel és energiával rendelkező kivülálló embert,akinek van ilyen irányú tapasztalata,az még objektívebb képet alkotna.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 22:24
(@jessie-t-laurence)
Tag Alkotó

Húúú, de sokat haladtak itt a dolgok 🙂
Arturnak ez a szavazós ötlete tényleg nem rossz. De gondolom, szerzőnként csak egy művet lehetne feltenni erre a listára. Bár még így is biztosan jó hosszú lenne. Szerintetek meddig tartana ez a szavazás?
És azzal is teljes mértékben egyet értek, hogy nem a pénz számít, hanem a mű értéke. Szerintem is így lenne értelme. Még akkor is, ha kiesek a szórásból.
De ha esetleg zsűrizésről lenne szó, én annak sem vagyok ellene. Sőt, ha ez a megoldás jönne be, akkor szívesen segítek 🙂
De mindkét megoldást életképesnek tartom. Csak azt lenne még jó tudni, hogy a szavazásnál mennyiségben hol lenne az a határ meghúzva, hogy innentől nincs tovább. Biztos nagyon sok érdeklődő lenne, és jó művekből sincs hiány:D

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 21:16
(@myrthil-tiller)
Tag Alkotó

Akkor én jelentkeznék is elsőként, de remélem, nem egyetlenként 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 20:18
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy ne legyen bérlete senkinek a bekerülésre, semmilyen okból sem. Az egyetlen, ami a szerző alkotását bejuttathatja, az a mű értéke kell legyen. Nekem van ötletem, ezt hogyan lehetne eldönteni. Kérhetnénk az adminoktól egy kis segítséget. Reklám a főoldalon arra, hogy az olvasók szavashassanak egy adott listából az alkotásokra a bekerüléshez. Ez hozna a lapnak is mégtöbb olvasottságot, a szavazás pedig nem tenné szükségessé, hogy felvállalja valaki, vagy valakik magára a lektor szerepét.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 20:18
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Zelmann Tamara (2008-02-24 18:10:27) hozzászólására:
Azért kezdődik azzal a mondás, mert egyenjogúság van. Benneteket előre engedünk a lengőajtónál, (főleg, ha éppen visszafelé jön) nekünk meg kijár a közmondásban az elsőbbség...hehehe.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 20:13
(@zelmann-tamara)
Tag Alkotó

Válasz Myrthil Tiller (2008-02-24 17:38:05) hozzászólására:

Sztem aki bármilyen "jelleggel" benne van ebben, nem zárható ki, az méltánytalan lenne.
Így a zsűri-dolog is megoldódhat, mármint, aki(k) eldönti(k), milyen írások kerüljenek be.
Én azt javaslom, emelje fel a kezét, akit érdekel és akkor látjuk, hányan is vagyunk, akik az ügyet érdemesnek tartjuk arra, hogy beleadjunk apait-anyait :DDD.
(Vagy anyait-apait??? Ez nem igazság, miért az apaival kezdődik ez a mondás??? )

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 20:10
(@myrthil-tiller)
Tag Alkotó

Másodszorra pedig egy mennyiségi korlátot kellene meghatározni, hogy a művek hosszát meghatározuk még most az elején. Hogy a későbi vitákat elkerülhessük... 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 20:10
(@myrthil-tiller)
Tag Alkotó

Ha nem tartjátok okoskodásnak, akkor először is kellene egy listát készíteni, ahova fel iratkozhatnának vagy fel lehetne írni azokat, akik szeretnének részt venni a közös kiadásban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 20:09
(@zelmann-tamara)
Tag Alkotó

Válasz artur (2008-02-24 00:44:55) hozzászólására:

Hurráááááá!!!!!!!
De akkor tényleg vegyük sorba a teendőket, ha javasolhatom.
Ha gondolatilag kész vagyunk, jöhet a szervezés, az aktív, lázas munka!!!
A többi jön magától...remélem: -legyünk hát optimisták!!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 20:06
(@myrthil-tiller)
Tag Alkotó

Sokat gondolkodtam ezen a bekerülési dolgon, de semmi olyan nem jutott eszembe, amit mindenki elfogadhatna. Viszont azzal tényleg egyet értek, hogy kár lenne, ha "gyengébb" írások is bekerülnének. Nehéz ezt kimondani, hisz lehet, hogy pont én írásomat találják színvonalon alulinak.

Én mégis azt javasolnám, hogy szedjük össze azokat, akik benne szeretnének lenni. Aztán közösen megszavazhatnánk azokat az írásokat, melyeket érdemesnek tartunk a megjelenésre.

Bár az is igaz, hogy ezzel a személyi ellentéteket is lehet erősíteni.....

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 19:38
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Rozália (2008-02-24 16:41:34) hozzászólására:
Véleményem, hogy csak azért, mert valakinek tellik rá, még ne legyen egyenesbérlete a bekerülésre. A színvonal fontosabb, mint az anyagi.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 18:56
(@rozan-eszter)
Tag Szenior alkotó

Szerintem is jó dolog lenne egy közös antológia összehozása, bár hatalmas feladat. Igen, úgy igazságos, ha mindenki írása belekerül, de előfordulhatnak teljesen színvonalon aluli írások is. Ezekkel mi legyen? Bekerüljenek esetleg lerontva a többit? Ha segítség kell, rám is számíthattok, megteszem, amit tudok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.02.24. 18:41
Oldal 20 / 21