2024. szeptember 29., vasárnap
Véletlenül

ABC pályázat

Oldal 59 / 66
 
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz #1403 számú hozzászólásra :

A jövő hónapi játéktól a művek címei esetleg megjelenhetnének prózai és verses művekre bontva, azaz 2 csoportban. Ez még nem hiszem, hogy olyan nagyon megnehezítené a felvitelüket 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.11. 10:50
(@heather-bay)
Tag Szenior alkotó

Hát látom, még mindig vannak hozzászólások az "üggyel" kapcsolatban. Én még csak egyet tennék hozzá: ha valaki nagyon akarja, a legjobb írásokban is talál szálkát! Lásd a több Oszkárt nyert fílmekben is van baki. Én így emlékeztem vissza erre a történetre, és nekem kedves emlék, mert a Mamámról szól, meg arról a faluról, ahol annyira szerettem élni. Annak viszont nagyon örülök, hogy mellém álltatok, és megvédtétek írásomat! Köszönöm! Puszi és üdvözlet mindenkinek!
Erika

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.10. 11:04
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #1401 számú hozzászólásra :

Ne haragudj, ezt nem tudom bevállalni. Az előző ötleted megvalósítottam, de a feltöltésnél a pályázat kategória több plusz munkát rakna ránk. Pl. a beérkező pályázatokat a lezárásig én kezelem, a többi szerkesztő nem tudja, hogy mik a címek, így nehéz lenne minden egyes feltöltésnél ellenőrizni, hogy az valóban egy elfogadott pályamunka az ABC-pályázatra.

A másik az, hogy bár nem tiltott, de nem is ajánlott feltölteni addig pályaművet, amíg az aktuális kör nem zárult le, ez már csak óvatosság szempontjából is így van. Hiszen, ha az egyik alkotáshoz sok pozitív hozzászólás érkezik az elbírálás előtt, majd pont az nyer, akkor meg lehet minket vádolni azzal, hogy hagytuk magunkat befolyásolni. Ezt igyekszünk elkerülni.

Ezért, egyelőre ott van a lista, annyit tudok ígérni, hogy az eredményhirdetés után aki szeretné, az onnan lelesheti, hogy kik és milyen címen küldtek.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.08.09. 13:13
(@arnodre)
Tag Alkotó

Válasz #1401 számú hozzászólásra :

Szerintem jó ötlet! Így tényleg egy helyen lennének! Csak akkor jó lenne minden pályázónak feltölteni, már ha van aki nem tölti fel... nem tudom mik a szokások...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.09. 12:54
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz #1399 számú hozzászólásra :

Én feltüntettem a címében, sztem úgy egyértelműbb és több adatot si közlünk 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.09. 12:20
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz #1397 számú hozzászólásra :

Na végigolvastam, nem volt semmi 😀 Mindenesetreígy fönnakadni ilyenen... Még ha igaz is lenen, akkor sem volna érdemes ezen ennyire... Na mindegy 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.09. 01:46
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Szentég mennyit kell visszaolvasnom, pedig ma néztem az oldalt utoljára 8|

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.09. 01:29
(@arnodre)
Tag Alkotó

Válasz #1376 számú hozzászólásra :

a vicces kedvemet neked köszönhetem krumplee... jókat nevetek egy tanult emberen, én, egy végtelenül egyszerű vicces kedvű lélek... 🙂
ha majd lehiggadtál olvasd vissza a hozzászólásaidat... lehet te is nevetni fogsz... 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.08. 22:42
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Pá-Pá

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.08.08. 21:04
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #1385 számú hozzászólásra :

A szomszéd utcából? Tudod te, hány olyan ember van, aki 20 méter futás után is liheg? Ez baromság, te is tudod. Hibák százait? Eddig nem százat, de ötöt sem tudtál összeszedni. Gyerünk tovább! Sorold!

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.08.08. 20:42
(@heather-bay)
Tag Szenior alkotó

Sziasztok!
Most jöttem meg, és látom, hogy távollétemben parázs vita alakult ki köztetek. Mivel az én írásom ezért engedjétek meg, hogy megmagyarázzam, miként született ez az írás.

Gyermekkori emlékeimet néhány hete kezdtem megírni, aminek első darabja, bármennyire is fúrcsa de kb.másfél-két éves korom körűlre nyúlik vissza. A kislányom első emléke pedig még ennél is korábbi. Én tisztán emlékszem erre miként történt, ti nem tudhatjátok, mert az előző fejezeteket nem olvastátok. Ez a történert is jóval hosszabb, és másként íródik, de a pályázatra összehúztam, és a lényeget vettem ki belőle.

Én jól tudtam mikor fáradt valaki, és igenis csodáltam a Mamámat, hogy miként tud pld. egy zsák krumplit vinni a hétán, és hogy hogy fitt, mikor mindenki estére elfárad. Lehet, hogy koraérett voltam, de ez így volt. Igaz más környezetben éltem, mikor ezeknek nagyobb súlyuk volt. Bár ki tudja, mert mikor a fiam három éves volt és elaludt az apósom a hintaszékben, tudta, hogy azért mert gyomlált egész délután. Tehát szerintem ezt hagyjuk! Név, hát igen, fúrcsa de engem is van aki Erikának szólít, más Erának, a gyerekeim anyának, a férjem Mókuskának, és a többi és a többi. Miért ne szólíthatták a Mamámat egyszer Évának, másszor Mamának? Ilyenen akadsz fenn?
Aztán meg lehet, hogy Neked kedves krumplee nincsenek gyerekkori emlékeid, ( 6 év előtt )nekem vannak, és nagyon szépek. Ha neked nem tetszenek, akkor sajnálom. Ez pedig egy amatőr íróklubb, ha profi írásra vágysz, ahol nincsenek hibák, vagy egyéb számodra kényes bakik, kérlek látogass más oldalra. Ott válogass, ne itt. A pályázatokon, vagy a versenyeken nem mindíg az nyer aki a legtöbb embernek tetszik, de ettől még ő marad a nyertes. Én örülök, hogy az én írásom nyerte el a tetszését a szerkesztőknek. A Te véleményedet is tudom, köszönöm, hogy időt fordítottál rám és elolvastad. Evvel le is zárom a dolgot!

Ja, még egy dolog! Az elkövetkezőkben is szeretnék a havi pályázatokon részt venni! Remélem nem lomboztalak nagyon le!

Üdvözlettel:

Erika

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.08. 20:39
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Lássuk csak, lássuk csak...

A csillaggal övezett rész, a te észrevételed és hozzáfűzésed.

"""""ad1: "Sosem értettem, hogy bír egész nap dolgozni, olyan fáradhatatlannak tűnt. Aztán egy tavaszi reggelen megtudtam mi a titka." ezzel kapásból van néhány gond. a sosem értettem dolog visszautal egy hosszú folyamatra, később meg írod, hogy hat éves voltál. hat éves kora előtt nem gondolkodik azon az ember, hogy miért fitt a nagymamája. és mellesleg nem a fáradhatatlanságának a titkára derül fény, ami újabb szarvashiba. ilyenekre még a diákjaim is figyelnek."""""

A "sosem értettem" nagyon jól megfér ott, hiszen - ahogy említed -, egy folyamatról van szó, ami adig tart, amíg meg nem értette a titkot. A hat éves korra vonatkozó állításod Crystalheart saját példájával cáfolta meg.

"""""ad2:"Julis" egyszer Évának, majd Mamának szólítja a nagymamát, amivel nem is lenne gond, hacsak nem írod bele, hogy mindenki "Mamázta" ez sántít, ugye te is érzed."""""

El sem tudod képzelni, hogy valakinek van egy becéző neve, de nem mindig azt használják? Váóóó

"""""ad3: ha egy asszony férje beleesik a kaszába, és "csak úgy dűl a vére", akkor nem így viselkedik, és főleg nem "lejebb csavarja a lihegés-számot" ettől kicsit (nagyon) paródia szagú lesz a jelenet, és feltételezem, Julis egy kicsit ijedtebb lehetett. ilyenkor egy nő nem ül le szép nyugodtan, hanem cibálja a Mama kezét, hogy jöjjön segíteni."""""

Jelen esetben a "lejjebb csavarta a lihegés-számot" annyit tesz, hogy vár egy kicsit, amíg meg tud szólalni rendesen a rohanás után. Ha ettől neked paródiának tűnik, az a te bajod. Nem paródia, hanem egy olyan történet, ami eredetileg biztos nem volt ilyen vicces, ám az idő megszépítette. Hasonlóról még nem hallottál gondolom.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.08.08. 20:32
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #1381 számú hozzászólásra :

Idézet saját magamtól: "A Napvilág Íróklub szerkesztői havonta megpróbálják kiválasztani a legjobb alkotást, még akkor is, ha az adott körben nem csupa elsőrangú mű érkezett."

Miben győztél? Abban, hogy saját magadnak bebizonyítottad a saját magad igazát? Gratulálok. Bármit állítasz, kapásból megcáfolom. Vedd észre, hogy kapálózásod sehová sem vezet. Tudod, az az érdekes, hogy ez a stílus, egyáltalán nem egy középkorú tanáremberére hasonlít, sokkal inkább egy kamaszéra, aki veszettül haragszik a világra.

"a disznózsír igaz története egy hibahalmaz"
Sorold föl a történet stilisztikai hibáit. Gyerünk.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.08.08. 20:17
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #1379 számú hozzászólásra :

Ugye milyen fájdalmas, ha ilyen stílusban szólnak hozzád? Szerinted Heather mit érzett, mikor olvasta soraid?! Hmm?

Bizony, jól beszélsz, vitázni akarok. Nem szerettem volna, de végül kedvet kaptam hozzá, hogy bebizonyítsam: a véleményeidre nem kell adni, mert semmivel sem tudod alátámasztani.

Ne zaklassalak tovább? Ez a legjobb eddig amit írtál, 5-ös!

Hogy megfosztasz a játékomtól? Ez a te játékod volt, én csak beszálltam.

Heather valóban "nagykislány" és meg is tudja magát védeni, de nem ártott volna belső postán megosztanod vele gondolataidat, ha nem kívántad a nagyközönség előtt kitárgyalni.

És egy tanács: ha nem szeretsz erkölcsi vesztes lenni, akkor olyan emberrel és olyan témában vitatkozz, aki ellen és amiben nem veszthetsz. Ezzel az indítással és folytatással máris elástad magad az elején.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.08.08. 20:08
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz #1374 számú hozzászólásra :

Egészen pontosan írd le, hogy az #1373-as számú válaszban hol lett bebizonyítva az igazad? Te erkölcsi győztes, nevét fel nem vállaló, sokat olvasott tanárember.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.08.08. 19:48
Oldal 59 / 66