2024. május 8., szerda
Véletlenül

Szerkesztők üzenik

Oldal 7 / 8
 
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Holnap (25-én) nem lesz jóváhagyás, de pénteken már igen.

Addig is mindenkinek kellemes karácsonyozást!

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.12.24. 19:06
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Minden olyan tagunk (alkotók és olvasók vegyesen) le lett letörölve, akik több mint egy éve nem léptek be, illetve azok is akik regisztráltak és egyáltalán nem jelentkeztek be huzamosabb ideig.

Összesen 271-en törlődtek.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.12.20. 02:12
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Ismét segédszerkesztőt keresünk!

- Mi a segédszerkesztő feladata?

Napi szinten - 15-20 percet rászánva - ellenőrizni a várólistát, átolvasni az új műveket, hogy csak a szabályoknak megfelelő alkotás kerülhessen ki a lapra. Ezen felül képviselni a szerkesztőséget a fórumon és a kommenteléseknél, azaz moderálni a nem megfelelő hozzászólásokat, ledorgálni a rosszaságokat 🙂

- Ki lehet segédszerkesztő?

Bárki, aki legalább Szenior tagsággal rendelkezik, vállalni tudja a fentebb leírtakat, nem tűnik el pár hét után, magáénak (is) érzi a Napvilág Íróklubot. Mivel mostanában az alapítók nem - vagy csak nagyon ritkán - tudnak megjelenni a klub tagjainak rendezvényein, ezért előny, de nem feltétel, ha a segédszerkesztő eljár ezekre az eseményekre.

- Mi a jelentkezés menete?

December 20-ig belső levélben lehet jelentkezni nálam. Az érdeklődő írja meg, hogy miért vállalná el a feladatot, milyen gyakran tudná megnézni a várólistát és - amennyiben vannak - a kérdéseit.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.12.07. 23:28
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

artur, Doreen, dpanka, Poppy, sleepwell és zsike szenior tagok lettek, gratulálok nekik! 🙂

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.11.28. 13:08
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Közkívánatra megnöveltük a belső posta karakterszámát 2000 leütésre. Kérünk azonban mindenkit, hogy a portálon csak üzeneteket váltsanak egymással, hosszabb levelezést ne itt folytassanak.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.11.19. 00:09
(@banyamacska)
Tag Alkotó

Kedves Alkotók!

A tegnapi és mai napon (október 25-26.) az általatok feltöltött művek engedélyezése szünetel. Megértéseteket köszönjük!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.10.26. 12:10
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Kedves Tagok!

Kérlek benneteket, ne dohogjatok, ha az ünnepek alatt lassabban kerülnek fel műveitek az oldalra, de mi is pihenünk, ünneplünk, s így sajnos nem jut időnk rendszeresen felnézni ide...
Ezúton is szeretnék minden szerkesztő nevében boldog ünnepeket kívánni!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.12.22. 16:02
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Rhea és Pitau nevű tagjaink kérték törlésüket.

Rhea sajnos megsértődött egy általam valóban csak segítő szándékkal beírt kritikán, ami után Pitau minősíthetetlen, a szerkesztőséget pályázati csalással gyanúsító stílusban reagált.

Pitau már egy hónapja is közel került a törléshez, mert két 18 év alatti lány tagunk is megírta, hogy különféle módokon (email, msn) közeledni próbál hozzájuk. Akkor úgy gondoltuk, adunk még egy esélyt részére, most saját maga kérte törlését.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2007.10.28. 16:57
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Nyáron, a szabadságolások és iskolai szünet miatt nem vettük szigorúan a szabályzatban megfogalmazott törlési indokokat, azaz nem töröltük azokat, akik régóta nem léptek be vagy regisztráltak és nem töltöttek fel alkotást. Ma ellenőriztük az adatokat és 48 alkotói, valamint 10 olvasói tagságot töröltünk.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2007.08.28. 20:10
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Aki szeretne segíteni létrehozni egy irodalmi lexikont, lépjen a lexikon lapjára és az űrlap kitöltésével tud beküldeni új adatokat.

Remélem minél többen jelentkeznek, hogy egy valóban átfogó adatbázist hozhassunk létre.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2007.06.23. 13:34
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Téma: Törlés nem Napvilágra illő viselkedés miatt

Történetünkben először sajnos hosszú mérlegelés után úgy kellett döntenünk, hogy nem idevaló viselkedése miatt megválunk egy tagunktól.
Néhány hete nagyon elszaporodtak oldalunkon az oda nem illő hozzászólások, melyek (többek asszisztálásával) Cserfalusi Pál és Hajcihő között zajlottak. A viták menete általában ugyanaz volt: CSP elejtett egy szemtelen/sértőnek vehető megjegyzést (amolyan "nem bírtam elolvasni"-félét), amire Hajcihő hosszadalmasan becsmérlő stílusban reagált, majd ismét egy CSP ellenreagálás, erre pedig Hajcihő támadása. Ezeket a hozzászólásokat - amint észleltük - töröltük, és a benne részt vevőket higgadtságra szólítottuk fel.

A legutolsó esetben azonban teljesen elszabadultak az indulatok. Szejke verse alatt Cserfalusi Pál provokatív megjegyzése az idősebb korosztály 'biológiailag alátámasztott agybéli hiányosságairól' indította a lavinát: "jolvan, elolvasom, csakhogy a mélyen tisztelt kevesebb agysejttel rendelkező hozzászólók (ez tény, hiszen én fiatalabb vagyok, s ezáltal nekem több van) ne tudjanak itten rugdalózni. egéssz mióta 2 sz? jólhangzik egybeírva? szóközhibák? taszít rövid i? segijtőkész? hazudhatik? hólnap?...".
[saját megjegyzés: tudniillik a biológia egyik közismert nézete szerint 25 éves kor után rohamosan csökken az agysejtek száma, lásd: Szaporíthatók az agysejtek? című cikk az Index Tech-Tudomány hírei között]

Az erre érkező, a felnőttkori 'butulást' kikérő válaszokra ki is fejtette: "több tudós is bebizonyította, s mára már axiómává vált, [...] hogy az agysejtek elhalnak, de nem születnek újak miután az agy nem nő tovább. ergo: én nem sértelek azzal, ha megmondok egy tényt, pusztán figyelmeztetlek rá fiatalság általában intelligensebb, viszont több téves döntést is hoz. ebből lesz a fejlődés..."
Hajcihő eköré - a kétségtelenül szemtelen, de pusztán a kamasz-felnőtt ellentétet tökéletesen példázó megjegyzés köré - azonban rögtön náci ideológiát kerített: "Elegem van ebből a silány rasszizmusból, mocskolódó, a Mein Kampf minőségét alulról súroló ideológiai szemétből, amelyet ránk fröcsög. Ez a gyűlölettől, és saját szellemi nagyságától eltelt suhanc, szemlátomást abban éli ki magát, hogy kipécézi a nálánál gyengébb, vagy annak vélt alkotókat, és kéjes örömmel alázza meg a szezőiket." Az ezután következő terjedelmes, mocskos nyelvezetű hozzászólásai mind e körül mozogtak, CSP pillanatok alatt új Adolf Hitlerré, egy "kriptofasisztává" nőtte ki magát. Természetesen Cserfalusi Pál a saját pimasz stílusával próbált reagálni a vádakra, s ekkor arra is többször célzást tett, hogy Hajcihőtől fenyegető leveleket kapott még az előző vita után.
A vita az én közbelépésemre sem javult, sőt, Hajcihő engem is becsmérelt: "Látom gyakorlod a tanári szakmát, és egy zsaroló zsarolását, mint a serpenyő túloldalára állítható ellensúlyt kívánod használni. Ehhez csak gratulálni tudok, mint a nyilvánosan megelőlegezett minősítésedhez is."
Ezután töröltük a hozzászólásokat, Cserfalusi Pált és Hajcihőt pedig 5-5 napra azonnali hatállyal felfüggesztettük, melyről őket utólag email-ben tájékoztattuk. CSP-t arra is kértem, ha tudja bizonyítani a fenyegetés tényét, akkor küldje el nekünk a kérdéses leveleket, amit ő meg is tett. Ezekből kiderült, hogy Hajcihő megfenyegette, hogy tudja, hol lakik, és megvereti és feltette többek között eme kérdést is: "Mennyi jött már össze az új fogsorodra? Egy fog 260 ezertől indul, 32-re gyűjts kis pöcs."
Hajcihőtől még ezután is kaptunk néhány email-t, melyekben tulajdonképpen önmagát ismételte, mindemellett abbéli véleményét is megosztotta velünk, hogy ha mi, a szerkesztők nem tudunk nyíltan állást foglalni és fellépni eme fasiszta provokáció ellen, akkor rossz döntést rossz döntésre halmozunk és bedőlünk egy ravasz tinédzser álnokoskodásának. Nyugalmat és békét pedig hiába akarunk az oldalon, ez az "életben még senkinek sem sikerült". Mikor rákérdeztünk, hogy hogyan jutott eszébe megfenyegetni egy 15 éves kamaszt, akkor visszatámadt, hogy vajon miért csak most hozta ezt elő CSP, és természetesen ő, Hajcihő nem is gondolta komolyan, csak próbálta CSP szemtelen stílusát felvenni...

Mindezek után még mindig úgy gondoltuk, kap még egy esélyt, talán az öt nap felfüggesztésnek lesz jótékony hatása, de tévedtünk. Hajcihő nemcsak a saját művénél fejti ki továbbra is nézeteit a "fantáziátlan akarnokok"-ról és a "konfliktuskerülő személyiségű emberekről, akik számára a mindenáron való nyugalom megtartása az elsődleges szempont", hanem más alkotóknál is fúrja a szerkesztőket, akik "kirúgták", mert "igaza volt és ezt meg is mondta". Bár tisztában vagyunk azzal, hogy ezzel a magatartással a szerkesztőséget kívánja provokálni és csak a kirúgására vár, hogy ezzel is hozzá nem értésünket és állítása szerint félelemkeltő magatartásunkat bizonyítsa, a fentiek tükrében sajnos nem tudunk mást tenni.

Mi, a szerkesztők egyetértünk abban, hogy mindig szólni kell, ha azt érzi egy alkotónk, hogy egy másik társa sértő hangnemben nyilatkozik műve alatt. Ha pedig valaki úgy érzi, nem képes szót érteni egy másikkal, akkor írjon neki belső levelet, és kérje meg, hogy ne véleményezze többé a műveit vagy akár a szerkesztőknek tegyen panaszt DE mélységesen elítéljük a mocskolódást, a trágár szidalmazást, a rágalmazást, gyűlölködést és a fenyegetést.
Tudjuk, hogy Cserfalusi Pál sem szent, nem is szándékozunk azzá tenni. Tudjuk, hogy ő a Napvilág (egyik) fekete báránya, akivel nehéz megtalálni a közös nevezőt, s akinek még a jóindulatú megjegyzéseiben is cinizmust sejtünk. Tudjuk, hogy bár olvastunk tőle több helyen pozitív észrevételt, ugyanakkor többeknek volt már konfliktusa vele nyers, szókimondó, sértő (bár állítása szerint nem a sértés a szándéka), lázadó stílusa miatt - de mindez utóbbiak alapján nácinak kikiáltani nevetséges és veszélyes.

Ezen okok miatt tehát el kell búcsúznunk Hajcihő nevű tagunktól (végső soron az ő kérésére, hiszen a vitában elhangzott: "Akkor pedig itt és most felkérlek, hogy törölj engem innen, mert én még lappangó formájában sem tűröm el más emberek szándékos, nyilvános megalázását, olyan eszmék nyílt hangoztatását, amelyek részei annak az eszmerendszernek, amely egyszer már lángbaborította a világot!")
Reméljük, hogy egy másik oldalon megtalálja majd azt a közösséget, amit nálunk nem.

Természetesen, aki döntésünkkel nem ért egyet, és ebből kifolyólag nem kíván többé tagunk lenni, annak kérésére töröljük tagságát.

Megjegyzés: Az idézetek az említett hozzászólásokból illetve nekünk címzett levelekből voltak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.05.15. 01:35
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Téma: törlés, aktiválás

A tegnapi viharos eseményekből kifolyólag Aysa klubtársunk a törlését kérte, majd visszavonta eme kérelmét - sajnos már későn, mert addigra töröltük tagságát. Mivel a törléssel minden addigi hozzászólás, mű, belső levél törlődött, így - hogy ne kelljen egyesével felrakosgatnia újra a műveit - kivételesen engedélyeztük neki, hogy az éjjel feltöltse egyszerre az írásai többségét. Ezek nem voltak láthatóak a főoldali friss-sávban, így onnan helyet nem vettek el.
Ezúton is kérnénk mindenkit, hogy a törlési kérelmet fontoljátok meg, hagyjatok neki egy kis "emésztési" időt, mert egyrészt nehézkes ez az újrafeltöltögetés, másrészt elveszik minden, amit addig irogattatok másoknak, illetve nektek írtak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.05.08. 16:32
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Téma: belső viták

Sajnos az utóbbi napokban nagyon elfajult néhány alkotás alatti vita, amelyek a személyeskedés határait jócskán túllépve zajlottak. Mivel továbbra is harcolunk klubunk nyugalmának megőrzéséért, két tagunkat 5-5 napra felfüggesztettük, egy harmadikat pedig saját kérésére végleg töröltünk.
Nagyon bízunk benne, hogy ezzel a lépéssel visszatérhetünk a megszokott, normál kerékvágásba.

A provokációt és egymás becsmérlését ezentúl sem fogjuk eltűrni.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2007.05.08. 01:56
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Téma: adatlap

Szeretnénk megkérni minden kedves tagunkat, hogy az adatlapon valós adatokat adjanak meg, mert ellenkező esetben sajnos fel kell függesztenünk az illető tagságát. Az adatok megadása (egyelőre) nem kötelező, emellett titkosítható is, aki viszont mégis nyilvánossá teszi a nevét, lakhelyét, születési dátumát stb., az ne csapja be a rá kíváncsi olvasókat, tagokat.
Emellett pedig kérjük, hogy a bemutatkozó szöveg ne idegennyelvű idézet vagy értelmetlen szöveg legyen. Bízunk benne, hogy ha valaki egy irodalmi klubhoz csatlakozik, az képes magáról egy-két mondatot írni...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.05.07. 14:39
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Téma: művek küldése, művek törlése

Kérlek benneteket, lehetőleg ne az Írás feltöltése boxba írjátok közvetlenül a műveiteket, mert elvesznek, ha valami pontatlanság miatt elsőre nem fogadjuk el őket (pl. rossz kategória). Biztosabb, ha szövegszerkesztőben alkottok, utána onnan be lehet másolni a művet. (Bevált szokás az is, hogyha idegen gépnél ültök, hogy az email-fiókban piszkozatba írjátok a verset/prózát, és onnan másoljátok ki.)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.05.04. 03:07
Oldal 7 / 8