2024. május 19., vasárnap
Véletlenül

Szerkesztők üzenik

Oldal 6 / 8
 
(@artur)
Tag Szenior alkotó

A szerkesztő is ember, tehát tévedhet...
Kedves alkotók!
A honlap a tiétek is. Rólatok alkot képet. Mi igyekszünk rendben tartani, de ehhez a közreműködésetek is kell. Olvassátok el a szabályzatot, és segítsetek betartatni a benne foglaltakat. Nem részletezem, miről van szó, de gyakori probléma, hogy az újonnan belépettek nincsenek tisztában az alapvető dolgokkal. Kell, hogy tudjátok, az oldal reklámbevétele éppen hogy eltartja az oldalt. A szerkesztők nem ebből élnek. Nem szeretnénk tagdíjat szedni. Mi kell ehhez? Sűrűn kattintsatok a reklámokra, és ajánljátok az ismerőseiteknek is. Segítsétek a szerkesztők munkáját azzal, hogy friss információkkal látjátok el őket! Irodalom mellett elkötelezett emberekről van szó, tehát vigyázzunk édes anyanyelvünkre is. Alapvető elvárás. Azt hiszem. A jövőben sem lesz szigorúbb a rendszer, csak ennyi. Nehéz betartani? Mindenkinek termékeny. és aktív jövőt kívánok az elkövetkező években! Egy mindenkiért, sok hűhó semmiért!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2010.09.10. 02:58
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Kedves alkotótársak!
Kérjük azokat a szerzőket, akik csupa nagybetűs címmel írásokat töltenek fel, ne tegyék! Ne töltsék fel úgy. Továbbá érkeznek olyan alkotások is, amelyeknek a teljes szövege ki van vastagítva. Kérjük, akiket érint, hogy ezt ne tegyék úgy fel az oldalra. Köszönjük! Jelentősen megnöveli a munkánkat, ha ez továbbra is így lesz.
Sokszor helytelen a műfaj megválasztása. Ezeket továbbra is vissza fogjuk utasítani.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2010.08.11. 18:48
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Az elmúlt napokban ismételten személyeskedő vita alakult ki a honlapon. Az összes fél figyelmét felhívom, hogy a többedik alkalom után kizárjuk azt, aki zavarja a nyugodt légkört. Ez még abban az esetben is igaz, hogyha név nélkül, a másikra célozgatva, utalgatva írnak.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2010.07.23. 15:03
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Rengeteg olyan kérdéssel fordultok a fórumon és a belső postán is hozzánk szerkesztőkhöz, amire a válaszok szépen, egyszerűen, érthetően le vannak írva a "segítek" és a "szabályzat" gombok alatt.
Tessék sűrűbben meglátogatni, és olvasgatni!
Köszönöm!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2010.06.02. 21:32
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Kedves alkotótársak!
Továbbra is sok alkotás érkezik rossz kategóriába, dupla címmel, és a mű végén feltüntetett nicknévvel, ami felesleges, hiszen a cím mellett már szerepel egyszer. Írtam, hogy ez feltöltéskor többletmunkát jelent a szerkesztőknek. Tisztelettel kérem a körültekintőbb feltöltést! Köszönöm!
Azt sem értem, miért töltenek fel egyesek verset csupa dőlt betűvel? Szerintem ronda.
:-)))

VálaszIdéz
Közzétéve : 2010.01.30. 15:39
(@artur)
Tag Szenior alkotó

(Folyt.)
Jó volna, ha elolvasnátok a szabályzatot, mert ezek a kitérők nagyban lassítják a szerkesztők munkáját a feltöltéskor. Visszautasításkor ne sértődjetek meg, hanem tájékozódjatok a visszautasítás okáról részletesen is, ha az automatikus válasz nem elég érthető.
Azt ne várjátok el, hogy mindenkire név és alkotás szerint emlékezzünk. Visszautasításkor a visszautasított mű törlődik, ezt mi nem tudjuk újra megkeresni.
Figyeljetek oda jobban a feltöltéskor. Legalább annyira, mint amikor az írásotokat elkészítettétek. Akkor nem fordulhatnak elő ilyen esetek.
Végül Hofi mester szavaival élve:
„Akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen, az öltözködjön már fel!”
Köszönöm!
🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2010.01.23. 20:14
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Kedves alkotótársak!
Kérlek benneteket, hogy írás feltöltésekor ügyeljetek a helyes kategória megválasztására. Sok mű érkezik a „cikkek-ajánló”-ba. Módosíthatnánk mi is szerkesztők, de nem tudjuk kitalálni a szerző helyett, hogy melyik műfajba szánta.
Továbbá ne töltsetek fel csupa nagybetűs címmel semmit. Ez olyan hatást mutatna a főoldalon, mintha kiemelt alkotás lenne, holott itt senkivel sem kivételezünk.
Ne álljon az írásotok csupa vastag, vagy dőlt betűből. Ezek az eszközök nem erre valók. A nagy szöveg dobozban ne hagyjátok benn az írás címét, mert akkor duplán jelenik meg. Az alkotás végére ne írjátok oda a neveteket, hiszen a cím mellett már szerepel. Általában a politikai tartalom nem tilos, de tilos konkrét személyeket, vagy pártokat megemlíteni. Vallási faji témákban is ez a helyzet. Az ilyen alkotásokat továbbra sem fogjuk felengedni az oldalra.
(Folyt. köv.)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2010.01.23. 20:13
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Töröltem a legutóbbi verspárbajt, mert a nyitó fél nem folytatta elvárható időn belül.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2010.01.12. 18:44
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz artur (2009-12-10 16:43:04) üzenetére:
Már bánom, hogy beírtam ezt ide. Azóta megháromszorozódott a dolog, de ti tudjátok.
:-)))

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.12.11. 22:03
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Kedves alkotótársak!
Ismét leírom, akiket érint.
Feltöltéskor a beillesztett alkotás címét a főmezőből legyetek szívesek kitörölni, hiszen azt külön már beírtátok. Ha nem teszitek meg, akkor duplán jelenik meg az alkotás címe a főoldalon. Ráadásul, ezt nekünk szerkesztőknek kell kitörölni, ami kétszer annyi munkát jelent. Kétszer annyi időbe telik, hogy átvizsgáljuk az írásokat, míg felkerül az alkotásotok a főoldalra.
Kétszer szóltam!
:-)))
Az utóbbi időben átlagban tíz alkotás érkezik. Ebből ötnél duplán jelenik meg a szerkesztő oldalán az írás címe.
Szóval, kérlek benneteket, figyeljetek erre oda.
Köszönöm szépen!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.12.10. 18:43
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Kedves alkotótársak!
Egy ideje ismét sűrűn fordul elő, hogy az alkotásaitok címe duplán látszik feltöltéskor. Ez egy kicsit hátráltatja a feltöltés gyorsaságát, mivel a szerkesztőknek ezt módosítani kell. Kérlek benneteket, figyeljetek erre jobban oda. A címet elég egyszer megadni a megfelelő mezőben.
Másik gyakori probléma a helyes műfaj megválasztása. Például sokszor érkezik vers a "cikkek-ajánló" kategóriába.
Itt hívnám fel a figyelmet az újonnan regisztrált tagok számára, hogy olvassák el az oldal szabályzatát. Sokat segít ez a későbbiekben a hatékony, közös munkában. Azoknak is a figyelmébe ajánlom, akik már itt vannak egy ideje az oldalon, de esetleg még nem olvasták ezt el.
A többi szerkesztő nevében is köszönöm!
🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.11.18. 13:22
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Ismételten látható a havi toplista. Szemezgessen mindenki egészséggel 🙂

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.09.11. 23:50
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Még fél napja sem működik a megújult szavazás, máris törölni kellett néhány szélsőséges szavazatot, mert nem volt hozzá bővebb magyarázat.
Kéretik figyelembe venni tehát, hogy az 1-es és 5-ös osztályzat CSAK akkor adható, amikor az értékelő bővebben kifejti véleményét a műről.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.08.25. 11:49
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a Napvilág Íróklub közös pályázata

Jelen pályázatban verseket várunk a gyógyítás, gyúgyulás témakörökben. Az öt legjobban sikerült mű bekerül a kórház üzleti partnereinek készülő VIP kiadványba! Feltétele a nevezésnek, hogy az alkotó 2009. január 1. előtti regisztrációval rendelkezzen.

Csak olyan verseket fogadunk el, amelyek a Napvilág Íróklub portálján kívül nem jelentek meg máshol, de az nem feltétel, hogy az Íróklub honlapjára fel legyen töltve.

Belüldési cím: palyazat@napvilag.net

Leadási határidő: 2009. március 1.

Ilyen verseket várunk:
- Mindenképpen pozitív, optimista hangvételű
- lehetőleg rövid (max. 5 versszak)
- téma: gyógyítás, gyógyulás, egészség, remény, hála, születés, stb.
- a kórházban minden szakma megtalálható, így bármelyik témaként választható
- ne legyen politikai tartalmú (pl. széf, vizitdíj)
- nem tárgyilagos leírást várunk, hanem inkább a témával kapcsolatban megfogalmazódó gondolatokat

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.02.10. 20:33
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Adam Bellinger egy hétig nem léphet be, reklámszöveg nem megengedett használata miatt. (a fórum öt témakörébe másolta be)

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.01.20. 11:39
Oldal 6 / 8