2024. május 18., szombat
Véletlenül
Büszke vagyok
 

Büszke vagyok

Oldal 28 / 33
 
(@linglin)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2007-02-22 17:24:42) hozzászólására:

Zsázsa, megnyugtatlak, én nyugtalanabb voltam, és írtam is Árpádnak, hogy mikor jönnek már a könyvek, és megnyugtatott, hogy nem felejtődött el, és hamarosan tényleg érkezik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.02.23. 15:26
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Válasz vacak (2007-02-19 11:28:16) hozzászólására:

Abszolút disznóság...! No de vigasztaljon, hogy csak a jó ötleteket nyúlják le...
Amúgy nekem is meg fog jelenni az Irodalmi Rádió egy Antológiájában az Én vagyok című versem, és a Hét Prózájába bekerült az Aki nem volt ott. Csak egy dolog furcsa ezzel kapcsolatban: már elég régen befizettem a befizetnivalókat, de még semmiféle visszajelzést nem kaptam. Már nagyon várom! Engem is érdekel, milyen, ha valaki szavalja a versemet! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.02.22. 19:24
(@gabriel-sawyer)
Tag Alkotó

Válasz vacak (2007-02-19 11:28:16) hozzászólására:

igen, ez előfordul, és én is e miatt féltem nagyon, hogy felrakjam a saját könyvemet, mert féltem hogy lenyúlják 🙁
Szerencsére valamilyen szinten, én azért ezt kiküszöböltem, azzal hogy az enyém könyv (szóval jó hosszú) és folytatásos, így azért nem meri nagyon felrakni, különben magyarázhatná, hogy mi lesz tovább 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.02.22. 18:24
(@winter-heart)
Tag Alkotó

Válasz vacak (2007-02-19 11:28:16) hozzászólására:

Széttépném...
Úristen, ez most engem idegesít, de komolyan. Ááá, én már nem is mondok semmit.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.02.20. 11:53
(@gunoda)
Tag Alkotó

Válasz Hanga (2007-02-19 20:46:35) hozzászólására:

Egyetértek! Én virtuálisan felkoncolnám az illetőt! De lehet, hogy fizikálisan is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.02.19. 23:28
(@hanga)
Tag Szenior alkotó

Válasz vacak (2007-02-19 11:28:16) hozzászólására:
Ez dühítő, én nem szomorú lennék, hanem VÉRSZOMJAS!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.02.19. 22:46
(@vacak)
Tag Alkotó

Hmmm... lehet nem ide kellene, de hátha. 🙂
Egyik szemem sír, a másik nevet...
Minap mi jutott eszembe? Nyitok guglit, gépelem versrészleteim, hátha megtalálom valahol...
Találtam... többet is, de sehol sem volt feltüntetve, hogy én vagyok a szerző. Sőt, volt aki sajátjaként jegyezte.... 🙁
Szomorú vagyok...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.02.19. 13:28
(@heather-bay)
Tag Szenior alkotó

Válasz Gunoda (2007-02-07 12:41:06) hozzászólására:

Gratulálok! 🙂
Nekem is bekerült két versem, ami CD-n is megjelenik! Izgatottan várom, hogy milyen az, mikor az ember versét szavalják.....

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.02.08. 14:16
(@gunoda)
Tag Alkotó

Örömmel jelentem, pályáztam a miskolci Irodalmi Rádióhoz, és a "Királynő" c. írásom bekerült a Hét Prózája-rovatba. Köszönöm, hogy felhívtátok erre a lehetőségre a klubtagjaink figyelmét!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.02.07. 14:41
(@hanga)
Tag Szenior alkotó

Válasz Francis W Scott (2007-01-29 11:05:00) hozzászólására:

Nahát mik vannak! Az én szakmám is könyvkötő/restaurátor, és ez szerintem csudaszép ajándék mindkettőtöktől!
Így nekem is "jelent már meg" verseskötetem. A hugicám szedte össze vagy 20 ezeréves (középiskolában írt "hős"szerelmes) versemet és képes volt elvinni a konkurenciához beköttetni! :-))))
Persze iszonyúan örültem neki, és még a többi családtag is, mindenkinek ez volt a karácsonyi ajándéka!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.31. 18:19
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Eddigi egyetlen "saját kiadású" könyvem egyetlen díszes példányban jelent meg, azt is elajándékoztam! 🙂 Összegyűjtöttem a Kedvesemnek szóló verseimet, amik egy évünk alatt íródtak (teljesen maguktól 😉 ) , kinyomtattam, és egy rokonom (könyvkötőmester!) bekötötte nekem, gyönyörű lett...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.29. 12:57
(@winter-heart)
Tag Alkotó

Hihi... Tavaly a Diákhitel novellapályázatán negyedik helyezett lettem. 🙂

Juppííí!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.12. 02:08
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

No tehát, ez a fórum ezentúl MINDEN megjelenésről szóló híradás gyűjtőhelye!

Ami nem lehet: hasonló irodalmi oldalon vagy saját blogban való publikálás

Ami lehet:
- blog (amikor másokéban felfedezitek egy-egy alkotásotok, pl. rákerestek a nevetekre a google-ban)
- esküvőn, rendezvényeken való szereplés (akár felolvasással, akár mert a versedet/novelládat felolvasták)
- internetes folyóiratban való megjelenés
- saját kiadású könyv/antológia
- virtuális könyv/antológia
stb.

Szóval mindent bele, lehet büszkélkedni!

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2007.01.09. 22:28
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Azért örülök, hogy mindannyian egyetértünk abban, hogy igazából a megjelenés a fontos, a többit pedig - ahogy már korábban mondtam - az utókor és az olvasók döntik el. Valószínű nem csak Lőrincz L. László fizetett a kiadásért, ma is több híres író megteszi, egészen egyszerű okból kifolyólag: ha ő finanszíroz, akkor a feltételeket is ő szabja. Pl. Tolvaly Frerenc neve talán azoknak is ismerősen cseng, akik nem jártasak a keleti témájú irodalomban. Nos, ő fogta magát, megbízott egy kiadót, hogy nyomassa ki a regényét igényes formában többezer példányban, a promóciót pedig ő maga intézte: óriásplakátokon hírdetett, elküldte számos médiának a könyvet (pl. a Nők Lapja ajánló rovatában is írtak a művéről) stb. Így elérte, hogy azok is megvásárolták a könyvét, akik addig nem is hallottak róla - pusztán azért, mert imitt-amott látták a hirdetéseket. Sajnos az irodalomban is egyre jobban uralkodik az, hogy a hatalmas kínálatból azt válasszuk, amit már ismerünk a reklámokból/tévéműsorokból (mint a mosóporoknál), kivéve ha nem konkrét kedvenc íróra/költőre vadászunk... Ezért még egyszer hangsúlyozom, hogy tökéletesen egyetértek azzal, hogy megjelent ez a "fizetős" fajta kiadóréteg, mert így mindenki eséllyel indulhat a könyvpiacon, az is, aki a "nagyokig" el sem tud jutni.

Mindössze azt nehezményeztem, hogy ez a topic eredetileg (ajánlom elolvasásra a nyitó hozzászólást) arra hivatott, hogy csak a nyomtatott és csak az ingyenes megjelenéseket említsük itt. Ezzel pont arra akartuk felhívni szerzőink figyelmét, hogy akinek nincs se 30E, se 10E vagy akár 5000 Ft-ja, hogy valahol megjelenhessen, az se ássa el magát, mert igenis akadnak olyan folyóiratok és egyéb nyomtatott termékek, ahol meg lehet jelenni, ha valaki próbálkozik.
Én bízom benne, hogy ha megnyitjuk azt a bizonyos "büszkén jelentem, megjelentem" topicot, ott is szaporodni fognak majd a beírások, ha nem is nagy tempóban, de akkor is. (pl. Heather Bay, a Dörmögős megjelenés nem ez a kategória?) Ez önbizalomnövelő és egyben ötletadó is lehetne, hiszen akár más is bepróbálkozhat az általatok említésre kerülő helyeken...

Ez a büszkeségfal pedig lesz a "mindent bele", ahol bármilyen, az alkotásaitokat érintő büszkélkednivalóról be lehet számolni (pl. blogos, fórumos megjelenés, netes folyóirat, szavalóverseny, óvodás parti stb.)
Egyébként ajánlom azoknak, akiknek már megjelent valamilye valahol gyűjteményesen, az az adatlapján a bemutatkozásban említse meg és legyen büszke magára, mert mi is büszkék vagyunk mindenkire, aki közülünk elér valamit!

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.12.22. 14:12
(@heather-bay)
Tag Szenior alkotó

Mindkettőtöknek igaza van, véleményem szerint. Judinak azért, mert én személy szerint örülnék annak, ha akár csak úgy kiadnák úgy egy regényemet, hogy nekem kell fizetni érte, (nem mintha kitudnám fizetni...)mert mi van akkor ha ez így is sikeres lesz? Nem feltétlen rossz az ha fizet valaki azért, hogy kiadják a művét, mert egy jobb kiadó aztért akármit nem ad ki szerintem. De viszont arra sincs garancia, hogy ha vki művét kiadják, és azt gondolja róla, hogy siker lesz, aztán mégse. Mert honnan lehet azt tudni, hogy mi lesz az, ami az olvasának tetszik? Meg ha arra vár vki, hogy majd tehetsége alapján kiadják írásait, akkor nem biztos, hogy valaha is kézbe veszi könyvét....

Másfelől igen, van vagy lenne az emberben egy kis tüske, hogy nem úgy került kiadásra a könyve, mint a nagy íróknak-költőknek, de emberek tudtátok, hogy első időben Lőrinc L László fizetett azért, hogy kiadják a könyvét? És most Magyarország egyik legnagyobb írója!

Én részt vettem több fizetős pályázaton is, de nem mindegyiknél jelentettek meg tőlem írást, tehát ez sem garancia! És az esetek többségében két-három példányt kap az illető az antalógiából. Ingyen. Illetve a pályázati díjért.Volt olyan is, hogy megjelentettek versem, és nem kellett érte fizetnem, és még tiszteletpéldányt is kaptam. és már kaptam pénzt azért is, hogy megjelentettek írásom.

Nekünk amatöröknek minden kis apró siker jólesik és sikerként könyveljük el, így az is büszkeség, ha pénzért jelenik meg írásunk. Jó lesz ha lesz hely, ahová ezt beírhatjuk! Csak félek kevesen tudunk majd a másikba írni4 Onnantól ugyanis, hogy vkit ferlfedeznek és fizet neki egy kiadó, már nem lesz amatőr. És nem lesz Napvilág klubtag.....!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.21. 22:20
Oldal 28 / 33