2024. június 26., szerda
Véletlenül
Büszke vagyok
 

Büszke vagyok

Oldal 33 / 33
 
(@banyamacska)
Tag Alkotó

Hmm... úgy látom, már régebben feltettem, csak megfeledkeztem róla. Mea culpa:)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.29. 23:50
(@banyamacska)
Tag Alkotó

Én is gratulálok Nektek, Ormi és Heather Bay!
Nekem nincs hosszú felsorolnivalóm, egy versem jelent meg eddig nyomtatásban, a Lyra Boldog Jövőnkért Alapítvány irodalmi antológiájában 2004. januárjában. A vers címe Egyformák vagyunk, és hamarosan felteszem ide is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.29. 23:49
(@heather-bay)
Tag Szenior alkotó

Köszi! Írj és pályázz Te is bátran! Fáradságod és szorgalmad meghozza gyümölcsét! Üdv!
Erika

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.27. 21:37
(@sanna)
Tag Alkotó

Nekem nincs mit felsorolnom, csak beugrottam gratulálni mindkettőtöknek! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.27. 19:32
(@heather-bay)
Tag Szenior alkotó

Még egyet ki uis hagytam, ezt a "Hihetetlen"című magazin pályázata, melyet idén tavasszal hírdettek meg, és a témája az egyiptomi kúltúra kialakulása volt. Ide is pályáztam, és különdíjban részesültem. Az Ősök fiai cím,ű írásomat itt is olvashatjátok, de ha minden igaz, a magazin is megjelenteti a közeljövőben. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.27. 13:52
(@heather-bay)
Tag Szenior alkotó

Először is, én is gratulálok Neked Ormi!

Nekem is van már egy-két eredményem, ezeket szeretném most megosztani veletek.
2001 óta jelennek meg verseim a Dörmögő Dömötörben, évente 1-2 alkalommal. Tavaly itt Füreden lett meghírdetve egy pályázat, próza kategóriában én kaptam az első díjat.A nyertes prózát nyomtatásban is kiadták, de tudtommal csak itt helyileg terjesztették...

Aztán idén tavasszal megnyertem a Vámbery Ármin keleti szabadegyetem által meghírdetett novella pályázatot, mely országos pályázat volt. Ezt itt olvashatjátok A Szkarabeuszgyűrű címmel. Két alapítvány pályázatán is sikeresen szerepeltem, az egyiknél különdíjjal, a másiknál pedig azzal, hogy idén októberben megjelentetik egyik írásom.(az antológia pontos címét még nemtudom, de ha megjelenik, majd megírom)

A Világóceán kiadó hírdetett meg idén tavasszal több pályázatot, melynek tegnap( aug. 26-án) volt a hivatalos eredményhírdetése és díjátadója. Három kategóriában is jelent meg versem illetve novellám, mesém. Nagy meglepetésemre Csukás István nekem ítélte a gyermek vers és mesepályázat fődíját, ami nagy öröm számomra. Külön elismerésben részasített Veress Miklós.
Az antológia címe: Színtézisben, a Világóceán kiadó adta ki, és az Alexandra könyvesboltokban lehet megvásárolni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.27. 12:26
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz #1554 számú hozzászólásra :

(Hmm, pár év múlva talán én is írok majd ide érdemben is 😀 Egyelőre semmi... És neked Ormi gratulálok az eddigi eredményeidhez 🙂 )

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.08.26. 01:29
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

És akkor persze, hogy elkezdjem a topicot a bevezető után, az én megjelenéseim Pákozdi Gabriella néven:
2005-ben a Kanizsai Antológia Nr2-ben (Nagykanizsáról van szó) jelent meg néhány versem, valamint az ITEM Kiadó: Ünnepek és hétköznapok az óvodában c. válogatáskötetében látott napvilágot öt gyerekversem.
Folyóiratban pedig a Nyugati Jelen c. határontúli újságban jelentek meg gyermekverseim.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.08.23. 13:43
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

kedves alkotók,

sokan vannak kis országunkban, akik gondolataikat, érzéseiket valamilyen irodalmi formában fejezik ki. Ezen emberek közül van, aki csak az asztalfióknak meri megmutatni írásait, van, aki viszont szeretné minél tágabb közönséggel is megismertetni ihlete drága szülötteit. Azok pedig, akik a Napvilág Íróklub vagy/és más hasonló amatőr irodalmi társulás tagjai, azok valószínüleg titkon vagy beismerve arról álmodoznak, hogy egyszer valaki felfedezi őket és megjelenhetnek nyomtatott formában. Valaki csak vágyik erre, valaki viszont tesz is érte: ők azok, akik megméretik magukat, vagyis műveiket különféle pályázatokon és ha a zsűrik úgy ítélik, hogy az alkotás megfelelő színvonalú, akkor megjelentetik. Valószínűleg csekély azoknak a száma, akik (pénzbefizetés nélkül, szerzői jogdíjat bezsebelve) önálló könyvvel büszkélkedhetnek, de antológiákban, folyóiratokban bizonyára többünk művei is szerepeltek már.
Azért hoztam létre ezt a topicot, hogy ezen tagjaink büszkén vállalhassák és egy-egy mondatban megemlíthessék, hogy hol szerepeltek.
A lényeg:
- Csak a nyomtatott megjelenés számít, hiszen interneten szinte bárki publikálhat megmérettetés nélkül
- Csak a már megjelent könyveket/folyóiratokat említsétek, ne azt, hogy éppen most mit pályáztatok meg
- Ne linkeljétek be, ha esetleg a nyomtatott forma mellett a neten is megjelent a művetek, inkább töltsétek fel a Napvilágra
- Ha más néven szerepeltek a nyomtatásban, azt is említsétek meg a hozzászólásban

Úgy gondolom, azért is fontos ez, mert sokan vannak, akik jól írnak, mégsem mernek pályázni, mert nem hiszik, hogy lehet ott nyerni... és persze azért is jó dolog, mert lehet, hogy éppen miattatok vesz meg valaki egy könyvet/újságot... vagy már megvan neki otthon és eddig nem is tudta, hogy "ismerős" írt bele, mert hiszen legtöbben csak nicknéven publikálunk. Ez nem üres dicsekvés, hiszen bizonyára megérdemelten válogatták ki alkotásaitokat.

Szóval legyetek büszkék magatokra, arra, amit csináltok és persze másokra is... mert mindenkinek sikerülhet a kitörés:)

Idéz
Téma indító Közzétéve : 2006.08.23. 13:34
Témacímkék
Oldal 33 / 33