Válasz Finta Kata (2010-05-26 23:43:25) üzenetére:
Köszönöm a segítséget.Ezentúl majd jobban odafigyelek a feltett verseimre,és így,most hogy tudom,korrigálni fogom a hibákat.Szia
A Rádiókabaré pályázatára beneveztem. Nem jutottam be, ezért megnyugodtam. Mégiscsak van az országban humor. Van bőven utánpótlás. Most már kíváncsi is vagyok a többi pályázó munkájára. Bizonyára klasszisokkal jobbak, tehát sokat tanulhatok tőlük. Az első elődöntő első fordulója május 29-én 13.05-kor, a második forduló május 31-én 14.05-kor kerül adásba a Kossuth rádióban. Lesz majd egy második elődöntő is, majd a döntő. Én a be nem jutott jeleneteimet ide feltöltöm. Hárommal pályáztam. Lehet, hogy néhányatoknak ismerős lesz, mert volt már itt fenn, de azóta kicsit átdolgoztam őket.
Nekem az a véleményem, hogy erre nem kell ideje lenni a szerkesztőknek. Máshol publikáltan úgy van, hogy az alkotótársak, persze már aki, a mű alatt a hozzászólásában teszi szóvá, hogy ez az írás rossz, slampos, gondatlan munka. Ez afféle negatív ösztönzés. Vegye mindenki a fáradságot, és írja meg ezeket az alkotó társaknak. Az alkotótárs pedig ne sértődjön meg. Jó kritikát könnyű írni, de ebbe is bele lehet jönni. Tamás
Válasz Nikolett (2010-05-26 22:32:42) üzenetére:
Sokat segíthet egy jól beállított szövegszerkesztő is.
Válasz Nikolett (2010-05-26 22:32:42) üzenetére:
Próbálok segíteni. Minden anyagot - mielőtt föltennéd - futtasd át a nyelvi-helyesítási ellenőrzésen, vagy valakivel olvastasd át, aki ért hozzá. Javítani pedig nagyon könnyű: Az adatlapon az alkotások mellett "Mod" jelzést megnyomva, a hibát javíthatod. Utána a szerkesztők megnézik és utána látható ismét az anyag.De ne várd meg, hogy a hibákat mások vegyék észre, előre nézd át. És ha nincs h.szótárod, az Interneten biztosan találasz.
S ne feledd: aki költő-író szeretne lenni, annak feltétlenül ismernie kell a helyesírás szabályait. Ha addig nem sikerült elsajátítanod, most kell pótolnod.
Szia!
Sziasztok.Sajnos én,is a helyesen írni nem nagyon tudók táborához tartozom.A legnagyobb bajom a j-vel és az ly-al van.Amit még Poppy is jelzett nekem.Csak azt nem tudom hogy ezeket a hibákat utólag hogy lehet kijavítani.De majd utána nézek.Nikolett
Poppy annyira igazad van! Mondanám, hogy valakinek kéne lektorálást vállalni, de sejtem, hogy a megszólalónak sóznák a nyakába 🙂
Azt is mondanám, hogy a szerkesztő, ha már úgyis elolvassa az alkotást, mielőtt engedélyezi, vegye észre, hogy ez nagyon gáz, mert úgyis észreveszi, és bár azt végképp nem mondom, hogy javítgassa ki, mert ez iszonyú meló volna, de még azt se mondom, hogy esetleg dobja vissza ellenőrzésre, mert ebből meg tuti sértődés lenne, hogy hány hibapont a határ 🙂
Szóval csak kommandózzunk és igenis merjünk szólni alkotótársainknak, hogy bizony itt még van mit csiszolni, és emeljük ki hol a hiba és hogyan volna helyesen... senkinek nem megy tökéletesen, de ha vesszük a fáradságot és segítjük egymást emígy alulról szerveződő módon, talán jobb lesz a színvonal.
Hajrá Napvilág 🙂
Válasz fanofgd (2010-05-26 18:28:09) üzenetére:
Szia!
Teljesen véletlenül én kerültem a te utadba. Toni töröltette magát, de nem hatalmazott fel, hogy a miértjét leírjam. Szoktam vele néha levelet váltani, éppen ideje lesz újra írnom neki, mert utoljára május elején a szülinapján köszöntöttem. Nekem nagyon hiányzik, mert sok jó tanácsot kaptam tőle, amelyeket igyekeztem hasznosítani.
Én inkább nem is szólok semmit... én vagyok a csúnya ember, aki mindenkit megszól a helyesírásáért. 😀
Alakítsuk együtt a magyar nyelvet!.... De ne ilyen irányba. 😛
Válasz Finta Kata (2010-05-26 19:15:48) üzenetére:
Én inkább azért "rágtam be", mert sok új regisztráló adatlapja minősíthetelen helyesírási szempontból. És a hsz-ek között is bőven van, ahol nem csak egy elütés a gond. Az, hogy az alkotásba is be-becsúszik (vagy ömlik?:)), már csak "hab a tortán".
Válasz Poppy (2010-05-26 10:56:06) üzenetére:
Nagyon egyetértek Veled. Én - ha hibát veszek észre, mindig (általában) megjegyzem az illetőnek, ugyanakkor vannak, akik előttem agyondicsérik az ALKOTÁST!, még ha sok hiba van benne, akkor is. S ez sem jó, még az illetőnek sem.
Azt nem tudom, hogy a szabályzatunk erre kitér-e? Mert jó lenne ezzel is kibővíteni!
Válasz fanofgd (2010-05-26 17:56:28) üzenetére:
Töröltette magát, valami pillanatnyi sértődés miatt azt hiszem. Kankalinnál érdeklődj, talán ő többet tud.
Én már nem szólok semmit, de szintén támogatom.
támogatom...
Sziasztok!
Nem bírom már tovább szó nélkül!
Felhívnám régebbi, de főként újabb tagjaink figyelmét, hogy ez egy irodalmi, kulturális klub, ahol az lenne a minimum, hogy tudunk helyesen írni! Egy-két elütés persze még nem főbenjáró bűn, de állandó jelleggel hibáktól hemzsegő irományokat látok, bemutatkozó szövegekben, hozzászólásokban, fórumokban, sőt versekben, prózákban is.
Próbáljunk már kicsit jobban odafigyelni!
Köszi,
Poppy