Válasz Poppy (2010-05-31 13:53:48) üzenetére:
Igen,tudom hogy a helyes írásom még a tökéletlennél is tökéletlenebb,sokat kéne gyakorolnom,bár ami a verseimet illeti azt azért előtte még átnézem,ha meg én magam helyesnek is látom,megkérdezek valakit aki helyesebben ír.Tudom ez nem megoldás,de eddig még mindíg vért izzadtam ha azzal foglakoztam ami nem az erőségem,és még fogok is ha azt akarom hogy működjön a dolog.Köszönöm a véleményed.
Nikolett, folytassuk itt a kérdésedet. 🙂
Én pl. benne voltam az 1. Borostyán Netlíra kötetben, de a többibe már nem pályáztam.
Érdemes körülnézni a pályázatok között, bár nagyon sok a fizetős.
A saját kötet meg - bár ezt itt sokan nálam jobban tudják, tapasztalatból - nagyon nehézkes, kivéve, ha saját pénzből finanszírozod. Persze kiadni nem elég (illetve van, akinek igen), mert forgalmazni, ha lehet, még nehezebb.
Ja, és ha megengedsz egy személyes megjegyzést, tanulj meg helyesírni, mert anélkül szóba se fognak állni veled - szerintem.
Válasz Poppy (2010-05-29 14:25:20) üzenetére:
Az egyik kedvenc könyvem a Kétbalkezes varázsló, ajánlom mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak. Amolyan Harry Potter paródia Galaxis útikalauz fűszerezéssel (kb. harminc éve jelent meg). Most egy-két évtized után megint elő fogom venni egy olvasás erejéig. Békés Pál írta, Sajdik Ferenc rajzolt hozzá.
Másoktól tudom, hogy a kabarékat sokszor nem is maguk írják, hanem az ilyen beküldött írásokból lopják a poénokat. Sokszor nem is az osztozik a sikerben akitől az ötlet származik. Ez nem más mint mások szellemi értékeinek meglopása. Ez tudom nyilt titok, de ide kívánkozott, hogy leírjam.
A másik, hogy hiába sokszor a tehetség. Ki vagyunk szolgáltatva. Az is igaz, hogy az irodalom olyan tág fogalom és olyan szabad műfaj, hogy tényleg nehéz eldönteni, hogy melyik a legjobb. Így valójában a zsürin múlik, mit gondol a legjobbnak. Az olyan pályázatra ahol szvazás dönt arról most inkább nem is beszélek. A lényeg, minden lehetőséggel élni kell, még akkor is ha bunda szagú!
Hajrá Napvilág!
Válasz artur (2010-05-29 09:56:42) üzenetére:
Meghallgattam a Rádiókabarét. Elég vegyes volt a felhozatal. Olyan nagyon nem röhögtem magam hülyére, sok volt közöttük az utánérzés (Holló Színház és vidéke-jellegű).
Most olvastam döbbenten, hogy meghalt Békés Pál! Ő írta a Doktor Minorka Vidor nagy napját, a Félőlényt, a Báldort, a Csikágót, stb. Nagyon szimpatikus ember volt.
Válasz Arany (2010-05-29 08:36:19) üzenetére:
Nemrég olvastam a Farkasházy egyik könyvében, hogy a Sinkóval ketten megfogadták, minden kezdőnek esélyt fognak adni, segíteni őket, mert annak idején ők is csak nehezen, és sokadjára jutottak be a rádiókabaréba. Ezért gondoltam, talán ez nem olyan pályázat, amilyenekkel eddig találkoztam. Optimista vagyok, de nem naív. Tényleg fogok örülni, ha jobb írások szorítottak ki onnan, mint amiket én írtam. Rég nem hallottam már jó kabarét. Ha ez az lesz, akkor minden elismerésem a pályázóké!
Válasz dpanka (2010-05-28 19:03:20) üzenetére:
Igazad van Panka. Aki meg tud élni az írásokból, mert van lehetősége erre, az ne vegye el mások elől azt a kis díjat. Én sem pályáznék, ha megélhetnék az írásból. Mellesleg, amikor nagyobb összegeket írnak ki nyereményként, szinte biztos, hogy amatőrnek esélye sincs nyerni. Mondjuk, máskor sem nagyon engedik oda a fazék közelébe az amatőröket a profik. A rádiókabaréban azért bízom, mert komoly "cég". Ha ebben is csalódnom kell, hát...
Válasz Arany (2010-05-28 17:28:32) üzenetére:
A rádiókabarés pályázattal kapcsolatban nem csak a befutott művekre vagyok kíváncsi, hanem arra is, mennyire tartották be az előírt szabályokat? A kiírás szerint egy jelenet két szkeccsnyi lehetett, ami azt jelenti, hogy soronként hatvan leütés, és egy szkeccs huszonhat sor, tehát, egy jelenet ötvenkét sorból állhatott.
A pályázatokról az a véleményem, hogy ha nem fizetős igenis pályázni kell. Nincs mit veszíteni. Sajnos, mint az élet bármely területén itt is vannak etikátlan esetek. Na most finoman fogalmaztam. Én mindenesetre pályázom, ha van témába illő írásom. Ahhoz, hogy valaki valami eredményt elérjen sok tényezőtől függ. Pl a pályázat elbirálóitól. Akik lehetnek szakemberek is akár. De mint tudjuk, izlések pofonok külömbözők. Szerintem ez benne a lutri. Mint mindenben itt is kell egy kis szerencse. Egy biztos ha írással keresném a kenyerem, ami mellesleg jól is jövedelmezne, akkor biztos nem pályáznék, megadnám a lehetőséget másoknak. De hát ez én vagyok. Ez ugyanolyan mint mikor amatör asztaliversenyre mentem és volt élsportolokkal kellett felvennem a versenyt. Naná, hogy alulmaradtam. Azért hajrá Napvilág! Sűt még ránk a Nap!
Válasz Arany (2010-05-28 09:29:45) üzenetére:
Nem vagyok rutinos pályázó, de tavaly pl. egy helyi (!) pályázaton, ahol indultam, nem helybeli, sőt külföldön élő, neves(ebb) alkotók nyertek. Nem mintha számítottam volna bármire, de ez egy kicsit azért meglepett.
Válasz Zöld Zsázsa (2010-05-27 22:42:58) üzenetére:
Egyelőre csak a "skizofrénia" van itt fenn frissen feltöltve, de lesz még kettő nemsokára.
Válasz Arany (2010-05-27 20:38:23) üzenetére:
Mire gondolsz?
Válasz Zöld Zsázsa (2010-05-27 22:42:58) üzenetére:
Azt hiszem, itt megtalálsz mindent.
Válasz artur (2010-05-27 08:12:58) üzenetére:
Artur imádom a pozitív gondolkodásod!! Lehet még valamit tudné a kabaré-dologról? Az adáson kívül pl elérhető-e neten is? És milyen címen leljük meg a te írásaid?