Válasz antonius (2009-11-27 19:14:42) üzenetére:
Köszönöm a korrekciódat, tényleg sokkal jobban hangzik így a mondat.
Nekem még sokat kell tanulnom, hogy jó fogalmazó legyek.
Addig is olvasom közös kedvencünk, Márai Sándor műveit.
Ő legalább tudott írni, nem is akárhogy!
A lényeg, hogy mindannyian próbálkozunk. Szépen fogalmazunk, és igyekszünk elnyerni egymás és az olvasók tetszésnyilvánítását. Ez így van jól.
Nem egyforma a hangulatunk sem. Naponta változik, ezért van, amikor nehéz, zsíros a rejtelmekkel teli, titokzatos írás, de van, amikor éppen azt kívánjuk meg. Jól akarunk lakni. És vannak napok, amikor csak egy kis nasira vágyunk.
🙂
Válasz jerrynostro (2009-11-27 17:45:33) üzenetére:
Szerintem is az egyszerű a nagyszerű. De egyszerűen írni, nem is olyan egyszerű.
Lásd az első mondatod:
„Tökéletesen egyetértek veled, artur, egy írás akkor jó, ha mindenki számára közérthető és valóságos mondanivalóval bír.”
Egyszerűen így írtam volna: Egyetértek veled artur, egy írás akkor jó, ha mindenki számára érthető és van mondanivalója.
Vagy: akkor jó, ha közérthető és van mondanivalója. Szerintem. A.
Válasz artur (2009-11-27 16:34:31) üzenetére:
Tökéletesen egyetértek veled, artur, egy írás akkor jó, ha mindenki számára közérthető és valóságos mondanivalóval bír.
Talán nehezebb vállalkozás egy bonyolult témát viszonylag egyszerű nyelven megírni és ehhez kell az igazi tehetség, fölösleges a lényeget túlbonyolítani.
Én csak annyit akartam mondani, hogy nem mindenki kedveli az igazán mély, sokatmondó írásokat és szívesebben olvas egyszerű, közhelyektől hemzsegő műveket, már ha egyáltalán olvas valamit, mert az jobban befogadható és nem kell gondolkozni közben.
Szerencsére vannak kivételek és itt az Íróklubbon inkább igényes tartalmú alkotásokat lehet olvasni.
Válasz artur (2009-11-27 16:34:31) üzenetére:
Szívemből szóltál, csokipusztító barátom! 🙂
Ami a közhelyeket illeti, ki nem állhatom őket! Nem hiszem, hogy pl. a szerelemről csak jól bevált klisékben lehet beszélni. Igyekszem tudatosan törekedni arra, hogy ne írjak nagyon megszokott módon és megszokott formák használatával. Remélem, sikerül. 🙂
Válasz jerrynostro (2009-11-27 16:20:01) üzenetére:
Én úgy gondolom, hogy annak az alkotónak van kivételes tehetsége, akit megért egy "utcaseprő" is, ha olvassa, de talál mondanivalót az írásban egy több diplomás tanár is.
Én nem hiszek abban, hogy attól nagyobb a művész, minél nehezebb megérteni. Ellenkezőleg!
Válasz Poppy (2009-11-24 00:00:22) üzenetére:
Az emberek többsége nyilván kedveli az ilyen elcsépelt közhelyeket, azért van belőlük ilyen sok.
A szerelmet mindig könnyebben el lehetett adni, mint a nagyon eredeti világmegváltó gondolatokat.
És ahhoz már igen magas szellemi szintet kell elérni, hogy az ember a kivételes tehetségű és egyéniségű alkotók műveit megértse.
Úgyhogy, amíg ezen nem változtatunk, maradnak a jól bevált közhelyek.
Az irodalomban, mint más művészetekben is, már nagyon nehéz teljesen eredetit alkotni, mert szinte minden ösvény és stílus kitaposott és az emberek nagyon nehezen nyitnak az új felé.
Nekem is vannak sajnos ilyen műveim, hiába küzdök ellene, és lehet, hogy elnémulok egy bizonyos időre, amíg egy teljesen új hangot nem kísérletezek ki magamnak.
Persze piaci siker nem lesz belőle, de megalkuvás sem.
Én csak azt ajánlom mindenkinek, legyen saját maga és ne utánozzon senkit, mert annál semmi sem visszataszítóbb. Legyen mindenki eredeti!
Uh... Pont most, ezelőtt töröltem, és a címet kihúztam. Okos vagyok. :
Válasz Stevee (2009-11-25 13:51:13) üzenetére:
Erre még én is tudok válaszolni:
Bemész az Adatlapodra, megkeresed a műved címét, és mellette a MOD szócska segítségével megnyílik az anyag, amit törölni akarsz.
Utána meghagyod a címet, és a teljes szöveget kitörlöd. Akkor kitörlődnek az esetleges hozzászólások is.
A címet azért kell meghagyni, hogy a szerkesztők lássák, mit töröltél.
Ők aztán megsemmisítik.
Egyébként ezt valahol, a honlapon meg is találod, le van írva!
Ha csak javítani akarsz az anyaban, ugyanúgy kell megnyitni, javítani, s utána bezárod, akkor a javított anyag marad meg. De ha meghagyod a címet, a teljes szöveget is kicserélheted rajta.
Aki keres talál, és olvas is!! 😀 Megvan!!
Egy feltöltött müvem hogy tudom törölni???
Szerintem, aki harmadszor írja le, az vagy feledékeny, vagy szándékosan teszi, mert hasonló babérokra vágyik, mint az előző kettő, és ez nem megy neki saját erőből.
🙂
Válasz Doreen (2009-11-23 18:13:19) üzenetére:
Én is pont így vagyok 🙂 Egy súlycsoport. 😀
Most kezdek majd "fogyizni" úgymond, inkább kicsit visszavenni. Mostanság a kelleténél több tábla (kiló :D) csoki csúszott le.
De inkább majd holnap. Most még kell az alváshoz kalória. :]
Válasz Doreen (2009-11-23 18:13:19) üzenetére:
Én is pont így vagyok 🙂 Egy súlycsoport. 😀
Most kezdek majd "fogyizni" úgymond, inkább kicsit visszavenni. Mostanság a kelleténél több tábla (kiló :D) csoki csúszott le.
De inkább majd holnap. Most még kell az alváshoz kalória. :]
Ha jobban belegondolunk, szinte valamennyi téma közhely, viszont hogy ne legyen az, a megfogalmazáson múlik.