Ránéztem a naptárra: ma vagyok 2 éves itt a Napvilágon! Jupppiiiiii! :))
péntek 13? húú, ilyenkor nekem a 14-e szokott balhés lenni...s pont utazom,,, a fekete macskákkal is számolhatok...valószinű, s az alacsonyan repülő madarakkal,
Válasz Don Paco (2009-02-07 18:46:39) üzenetére:
Oh köszi... 🙂 tudom megint itt lógok, pedig nem kéne :):)
De ma Telihold van, 4 nap múlva pedig péntek 13., szóval a héten valami boszorkányos disznóságot kéne elkövetni! 😛
Csömör egy nagyon összkapott falu, nem csodálkoznék, hogyha ott tényleg divat lenne még.
Zsázsa, kitartás! 🙂
Sziasztok 🙂 csak beköszönök mert itt jártam de mostanában kicsit elfoglalt leszek, úgy 20 hétig... SULI :D:D
Év végén 3 szigorlatom lesz. Durva.
Na majd néha azért felnézek meg az estre jövök, de kicsit el leszek havazva, szóval ne haragudtassék meg reám... 🙂
Válasz Don Paco (2009-02-06 20:13:12) üzenetére:
Van - legalábbis Vácon meg Csömörön tuti -, csak önkéntes alapon. Áh, máskülönben biztosan sérülnének szegény szerencsétlen gyerekek jogai...
Válasz Crystalheart (2009-02-06 16:20:41) üzenetére:
Igen, a Duna környékére is ráférne egy alapos területrendezés. A Lágymányosi alatti rész elég nagy szabadidős rész volt, futók, kutyások, szerelmesek járkáltak arra, aztán hipp-hopp lekerítették, hogy ez mostantól magánterület, mert lakópark lesz.
A Vár meg... Egy időben üzleti ügyben elég sokat jártam fel, kész röhej, hogy azért nem szedik fel a keréknyi gödröktől hemzsegő macskaköves burkolatot, mert így patinás 🙂
A takarítás jó ötlet, mellette egy kis nevelés is kellene. A mi időnkben évente kétszer kivittek minket ganajozni az árkok partjára az iskolából, gyanítom, már nincs ilyen.
Egy kis chat, emberek? :))
Válasz The Kinslayer (2009-02-06 17:49:59) üzenetére:
Ne tedd, a végén úgyis az ész győzedelmeskedik :-))
Wáhá, de elegem van az izomagyú krumplicsírákból, mostanában agyon akar verni minden ilyen és ehhez hasonló primitív penészvirág... Lehet be kéne fognom a szám... XD
Nem kell mindent rögtön leírni, pl. több osztálytársam elmondása szerint az olaszok is elég szemetelősek. Csak ott rendesen összeszedik a takarítók. 😀 Itt felénk, falun az erdők szemetelését egyértelműen három csoport okozza: az építőmunkások (törmelék, hungarocell, egyéb sitt), a dajdajozó primkó fiatalok hétvégente (sörösdobozok, papírzsebkendők hada) és a cigányok (vegyes). De mióta én és édesanyám kitakarítottunk sok-sok hektárt (jópár konténernyi lom), és megyünk tovább, egyre kevesebb példa van rá. A városban is így működne ez, a legtöbb ember ott szemetel, ahol amúgy is van már néhány cucc, ebben utat törni csak a nagyon überprimitívek szeretnek.
Válasz Crystalheart (2009-02-06 16:20:41) üzenetére:
Az emberek általános kulturális szintje nálunk sajna a bányászbéka feneke alatt van, lsd. szemetelés, stb. Ezt a mentalitást nem tudod egyik napról a másikra megváltoztatni.
Egyszer átutazóban voltam Luxemburgban, csak pár órát sétálgattunk a városban; olyan tisztaságot még nem láttam sehol! Egyetlen szemét volt az utcán: egy Sport-szelet papírja! Hát ennyit erről!
Áh 😀 Én még nem jártam soha Ferihegy felé, csak ilyen Házon kívülben meg hasonlókban láttam, micsoda siralmas állapotok uralkodnak. A GTA Vice City lepukkant negyedeit csinálták meg olyasfélére, mint arrafele a jobb házak. Másik dolog a Duna partja, ahol szintén - hajós - turisták ezrei fordulnak meg még így is, de még rendes, összefüggő útburkolat sincs. Néhol van járda a rakparton, néhol meg több a saras kátyú, mint maga a macskakő. A Gellért-hegy inkább szeméthegy; a Vár sikátorai, de még a főbb utak is vizelettől bűzlenek. Működő nyilvános WC-ket csak elvétve talál az ember, azokat sem tartja karban a város. Sehogy sem jó ez. A turisztika egy komplex dolog, természetesen nem kapkodásra buzdítanék. 🙂 De már az haladás volna, ha csak egy látszat-tisztaságot, kultúráltságot el lehetne érni. Enélkül minden ide érkező turista legföljebb egyszeri látogató.
De, azért nekem vele is bajom van, legalábbis nem vele próbálkoznék eladni az országot. 🙂
Nem tudom mennyit költenek a törökök a reklámra, de azt igen, hogy nekik van mit reklámozni. Ahogy írod, először alaposan rendet kéne tenni és csak utána belefogni egy ilyen reklámkapmpányba, mert addig leginkább csak viszi a százmilliókat, amiket értelmesebben is el lehetne költögetni. A kapkodás nem vezet jóra. Amíg Mo-nak egyetlen valamirevaló nemzetközi reptere van és ahhoz sem vezet elővárosi vonat, vagy amíg az azt majd fogadó pályaudvar olyan amilyen, még az alapoknál sem tartunk. Még a buszjáratot is átalakították, az 1-eshez úgy tudom már be sem kanyarodik, aki onnan jön, annak ki kell gyalogolnia a főútig. De azért egy rohadt nagy Welcome to Hungary tábla ki van téve 🙂
Nos, nem úgy gondoltam, nem konkrétan Curtissel van bajom, csak szerintem épeszű ország nem ilyen reklámfilmet készít. Hanem valamit, amitől a kedves nyugati TV-nézők a szőnyegen keresik az állukat - mellé persze nem ártana kitakarítani a turista-járta utcákat, és megszépíteni a reptérről a városba vezető utat is; legalább ne fake dolgot adjunk el. Aztán felőlem telerakhatják Tonyval meg amivel akarják, de legyen annak a filmnek valami figyelemfelkeltő hatása is. Azért, mert egy színész a sok közül aszongya, aztán mutogatnak néhány melegvizű fürdőt, még nem fog turisták hada érkezni. :
Azt tudtátok, hogy Törökország még arányaiban is kb. tízszer annyit költ országreklámra, mint mi? 🙂 És, nos nem csak a tengerpart miatt.