Válasz Crystalheart (2009-02-11 17:59:29) üzenetére:
"az száz, hogy a Ph legális"
erre ne vegyél mérget. Hány száz (komolyabb) webáruházat is működtetnek a jognak nem megfelelve
az ötleted jó, de ezt írtam én is, hogy amennyiben le tudom pontosítani a törvény idevonatkozó részét és az lehetőséget ad rá, úgy beleírjuk az elfogadandók közé
ha jól tudom kétszázas, de vps-re osztott, társbérlő vagyok
Válasz Don Paco (2009-02-11 17:14:04) üzenetére:
Ja hát igen, a törölteket persze h nem lehet visszahozni 😀 Viszont az száz, hogy a Ph legális, csak hát onnan alapesetben nem törölnek soha egész felhazsnálókat, a hozzászólásokat is csak moderáláskor. Igaz, kérdés nélkül. 😀
Ha a tárhely nem volna gond, akkor szépen bele lehetne fogalmazni a szerződésbe, hogy írásokat és hozzászólásokat csak külön kérelem esetén törölnek (akár csak írásokat is), alapesetben olvashatóak maradnának. Így a kecske is jóllakna, meg a káposzta is megmaradna.
Mekkora Winchesteren mennek az oldalak amúgy?
Válasz Crystalheart (2009-02-11 12:40:48) üzenetére:
a kitiltott fórumozó azért nem ugyanaz, mint aki kéri törlését. De ebből a szempontból lkényegtelen, sajnos jogilag nem tiszta, hogyha megtartunk valakitől bejegyzéseket. Ezt még kutatom, mert vannak ellentmondásos információk
meg ugye attól, hogy egy portál nem törli a hsz-eket, még nem biztos, hogy legálisan járnak el 🙂
a szolgáltató én vagyok egy ideje, és aszerint számolom az egyes portálok tárhelyének méretét, hogy mennyi hasznot remélhetek. Szeretem szerkeszteni az Íróklubot, de tény, csak viszi a pénzt, ezért nem szeretnék több gigát rááldozni (egyelőre). Ez biztosan csúnyán hat, de ki kell termelnem a megélhetést a többi tárhelyrésszel.
a visszamenőlegest a már töröltekre értettem 🙂
Válasz Don Paco (2009-02-10 20:08:31) üzenetére:
Nem, csak kocka-oldalról közelítem meg. Prohardveren pl. a bannolt fórumozók minden cucca megmarad, csak éppen belépni nem tud már, és jelzi, hogy bannolva vagyon. A felhasználói szerződést sosem olvastam el ott (meg ált. máshol sem :B), de ezek szerint ott megoldott. Meg úgy általában az összes nagyobb fórumon megmaradnak a cuccok...
Az adatbázis mennyit bír el? (Ha nem bírná, az a szolgáltatót minősíti...)
Visszamenőleg elég egyszerű volna, egy scripttel mindenkit a köv. bejelentkezéskor megkérdeznének, hogy elfogadja-e, és az alapértelmezett "Igen" esetén tud tovább böngészni.
Tényleg furán néz ki néha, mikor kvázi egy "szellemnek" válaszol valaki a hozzászólásoknál (mert az eredeti üzenet nem látszódik), de erre legálisan még nem született jó megoldás. Szerintem
Válasz Gunoda (2009-02-10 20:45:15) üzenetére:
Kedves Keltanéni! Most nem értek veled egyet, mert történetesen, ha nem vagyok az oldalon, akkor nem lehetnek itt a hozzászólásaim sem. Ez egyértelmű. Ha barátság szövődik az alkotók között, akkor az értékes hozzászólások amúgyis tovább viszik a kapcsolatot. Nem beszélve arról, hogy a törölt tagok ittmarad dolgai a jelenlévőktől veszik el az értékes tárhely szabad területeit. Szerintem így kell átgondolni a dolgokat.
Üdv.
a hozzászólásokat is védik a szerzői jogok, bármilyen fura is ezt elgondolni
felmerült egy ötlet, hogy regisztrációnál legyen egy mondat, ami a hozzászólások közlési jogára kérne engedélyt, az nem évül el a leendő megfogalmazás alapján. Ez azonban visszamenőleg nem lehet hatályos
Válasz Don Paco (2009-02-10 20:08:31) üzenetére:
Legalább a hozzászólásokat megtarthatnátok. Értékes javaslatok és vélemények vesznek így el.
Hogy lehetne már megtartani valaki írásait és hozzászólásait, hogyha nem tag?! Crys, megint csak felhasználóként gondolkodsz, az üzemeltető helyzetébe is gondolj bele és akkor rájössz, hogy ilyet nem lehet.
Válasz Gunoda (2009-02-10 17:58:36) üzenetére:
Ja, ez mondjuk érdekes jelenség itt a NV-on... Máshol ilyen nincs. (Többek között az én hsz-aim közül is eltűnt sok, az írásaival együtt. :D)
Válasz Poppy (2009-02-10 13:32:28) üzenetére:
Sajnálom, hogy eltűnt, tetszettek az írásai, meg ő is aranyos volt. Kár, hogy a hozzászólásait is törölték. 🙁
Válasz Poppy (2009-02-10 13:32:28) üzenetére:
Nos, a Delta Műhelyben aktívkodik manapság, múltkor találkoztam vele a novemberi fantasy-scifi írói összejövetelen.
Gyerekek! Nekem csak most tűnt fel, hogy Velencia eltűnt! Tud valaki valamit??
Válasz barackvirág (2009-02-10 10:42:21) üzenetére:
Akkor sok boldogságot! Gratula! 🙂
Boldog szülinapot Poppy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!