2026. május 26., kedd
Véletlenül
Általános csevegés

Általános csevegés

Oldal 282 / 593

(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz Crystalheart (2009-02-05 06:08:53) üzenetére:

Egyébként bírtam a filmjeit, kár, hogy nem vonult vissza időben. Hasonlóan Bud Spencerhez meg még pár, a szerepléshez görcsösen ragaszkodóhoz.

30 milláért vettek robotot, vehettek volna még 30-ért hozzá japán tanárt 🙂

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.02.05. 23:06
(@crystalheart)
Tag Alkotó

"Semmi baj az imázzsal, az öreg Tony is megmondotta vala, milyen remek hely ez :)"

Remélem, ezt csak viccnek írod, ironikus felhanggal 😀

Amúgy meg ja, "néha" rossz sorrendben ütöm a billentyűket. 😀 Egyébként komoly, vett a suli 30 milláért robotot. És egy tanár sincs, aki kezelni tudná. Jó sok éve... 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.02.05. 08:08
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz Crystalheart (2009-02-03 12:39:04) üzenetére:

Érdekesen működik az agy, simán úgy értelmeztem a "sikolalátogatásokkor" szót, hogy "sikálgatásokkor" és igazán eltöprengtem egy másodpercre, mi értelme van egy robotnak, hogyha csak tisztításkor mozgatják 😀

Semmi baj az imázzsal, az öreg Tony is megmondotta vala, milyen remek hely ez 🙂

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.02.04. 16:23
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Don Paco (2009-02-03 10:10:52) üzenetére:

Hát nem ez az ÁLTALÁNOS topik? 😀

No, G. Bernadettet én sem a brilliáns színészi játéka miatt említettem, a Jóban-rosszbanbólolyat nem tudnék. 😀 Csak a helyzet...

Sajnos ez Mo.-on így van, a kiírások egyelőre szinte csak ismerősök között oszlanak meg, de ez sem olyan dolog, amin ne lehetne változtatni. De pl az nevetséges, hogy az én középsulim, a váci Boronkay több pénzből gazdálkodik, mint a Színművészeti, és 30 milliós dísz-robotokat vásárolnak, amit aztán csak sikolalátogatásokkor működtetnek pár percet. Igaz, mert a gyárak támogatják, de a Színművészetit miért nem lehet modernizálni egy kicsit? :

Biztos vannak jó reklámirodák és szakemberek itthon is, elvégre ez egy hamar, semmiből megtanulható dolog, ámde valahogy az Országimázs Központnak és a legtöbb honi filmesnek úgy tűnik, nem jutott belőlük. 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.02.03. 14:39
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Egyébiránt azért akad olyan szegmens, amelyik a lehetőségekhez képest jól vette a rendszerváltás utáni káoszt. Ilyen a logisztika és szállítmányozás, a privatizált állami nagyvállalatokat (Volán-Tefu) nem herdálták el úgy, ahogy a filmstúdiók nagyrészét. És a marketingnek sincs oka panaszkodni, szinte a nulláról indulva nőtte ki magát az az iparág és ma már elérték azt, hogy nagyobb külfödi cégek is sokszor magyar pr-os irodát bíznak meg egy-egy kampányhoz. Az igazi vesztes a nehézipar és a mezőgazdaság, de itt már tényleg nagyon elkanyarodnánk mindenfelé és Johnny fejünket venné 🙂

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.02.03. 12:10
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Persze, hogy nincs vita. Valóban bökte a csőrömet, hogy a legendás békebeli filmek egy kalap alá lettek véve a mostani szutykokkal, de, ahogy azt megbeszéltük, onnantól csak eszmét cserélünk.

Crys, a pályáztatás jó ötlet lenne, amennyiben nem az is a pénz mocskos elosztásáról szólna. Ezt éppen a napokban tapasztaltam meg saját ügyemben, erről egyelőre többet nem mondhatok, hamarosan úgy is nyilvánosságra kerül.

Gregor Bernadetthez inkább nem szólok, nem akarok senkit így sarazni, plusz a szabályzatunk sem bírná el amit leírnék. Elfuserált Karády-imitátor, pff 🙂

Egyébként a film valóban jó reklám, mindig szerettem az európai filmeket, néhány éve azonban rákaptam a skandináv produkciókra és mondhatom, nagyon jól szórakozom rajtuk. Ők igazán megmutatják, hogy nem kellenek milliárdok egy érdekes alkotáshoz, csak jó sztori, nem színpadiaskodó színészek, megfelelő stábmunka és egy kis promóció. Lehet, hogy össze is szedek pár címet és beírom a másik topikba. 🙂

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.02.03. 11:55
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Crystalheart (2009-02-03 04:12:41) üzenetére:

Ámde itthon nincsen túl sok minden, ami olyan nagyon jól kezelte volna az elnyugatiasodást. 😀 A szemléletmóddal van probléma. ÉS bárki bármit mond nekem, az állam felelősséggel tartozik azért, hogy a nép - amibe a filmesek köre is beletartozik - hozzáállása milyen, mennyire szolgálja az ország fejlődését, kultúránk szépülését. Ha én mint befolyásos politikus azt látom, hogy nem jó irányba halad, akkor a mai jogszerű és etikus eszközökkel megpróbálom jobbnak vélt mederbe terelni a dolgot, pl pályáztatásokkal, kultúrális életet serkentő intézkedésekkel stb.

Ja, és itt térnék még ki arra John, hogy bizony a kultúra - beleértve a legtöbb művészeti ágat, de kiváltképp az irodalmat és a filmipart, valamint a népművészeti ágakat - egyik alapköve az országimázsnak. A jó imázs elengedhetetlen a turizmus fejlesztéséhez, pedig a jövőben ennek fejlesztésével hatalmas külföldről áramló bevételre tehetne szert az ország. A jó film reklám.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.02.03. 06:19
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz John von Sacchi (2009-02-02 23:48:17) üzenetére:

Én szerintem egyáltalán nem vita volt ez, inkább beszélgetés valamiről - ha megnézed, jópár hozzászólás óta már szinte csak egészítgetjük egymást. 😀 Na, ennyit erről.

A széllel szembeni esetről meg annyit, hogy én nem kicsiben gondolkodom, ugyanis rendezőség mellett, de inkább jópár év után politikusi pályára szeretnék menni, és feltett szándékom, hogy ne legyek túl kevés a feladathoz. Sokat kell még fejlődni, de időm az éppenséggel van. 🙂

Paco: Igen, éppen a minap olvastam egy cikket egy összetarhált Borsban Gregor Bernadettről, akit nemsokára kitesznek abból a gagyi Jóban-rosszbanból. Ott havi jósokszázezer pénzt fizettek neki (a lap egymillió körülre tette), a színházban ennek töredékét, az általad is említett összeget keresi majd. Úgyhogy szerencséjük van, ha tartalékoltak.
Tanulság: ilyen rendszernél hagyjuk a fenébe azokat a színészeket, akik nem hajlandóak százalékosan osztozni. 😀 Sok jó színházi színész van.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.02.03. 06:12
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz John von Sacchi (2009-02-02 23:48:17) üzenetére:
Szőr! Nem akarok semmi rosszat mondani, de egy vita soha nem felesleges, főleg, hogy a két vitapartner egyáltanán nem egymást szapulja, hanem érvekkel, és saját nézetekkel ütköznek meg egy témában. Tudod én mennyit tanultam ebből a párbeszédből?
🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.02.03. 02:18
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

John, ugye láttad a mondatom végén ezt a jelet? ---> 😛 Hadd ne kelljen elmagyaráznom, hogy ez az élcelődést jelenti. Hadd kérdezzek vissza: miből gondolod, hogy pont neki nincs esélye közel kerülni pár év múlva a tűzhöz?
Szerintem senkit nem zavartunk az eszmecserénkkel, mivel ez általános csevegés, bárki beszállhatott, beleszólhatott volna, de nem tették. Annak ellenére sem, hogy azt gondolom a legtöbb embernek van véleménye a filmekről.

Crys, most azt gondold el, hogy a felkapott magyar filmszínészek 250-300 ezret is megkapnak egyetlen forgatási napért, míg a színzházi társaik (gyakran van átfedés a kettő között idehaza) ezt egy hónapra kapják, de akkor is csak a leginkább elsimertek, a nem több évtizedes szakmai múltú színpadi művészek alig 100-120 nettót visznek haza. Politikát bele lehet keverni, a hanyatlás azonban nem kizárólag a vezetőkön múlik, azt hiszem egész egyszerűen rosszul kezelte a magyar filmipar az elnyugatiasodást és ennek isszuk a levét hosszú évek óta.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.02.03. 02:16
(@john-von-sacchi)
Tag Alkotó

Szerintem eléggé tájékozoztt ahhoz, hogy fiatal kora ellenére rálátása, megkockáztatom hozzáértése legyen dolgokhoz.

Azt tartanám a legjárhatóbb útnak, ha a filmkészítést meghagynánk a problémáival együtt még azoknak kik elég közel vannak a tejfelesbödönhöz.......majd, ha ott leszünk mi, akkor járjon a szánk. És egymás nézeteit tiszteletben tartva lezárnánk eme eszmefuttatást.
Ha, mégis folytatni szeretnétek, akkor kövezetek meg, vagy tiltsatok le egy hétre 😀 (vicc volt) de úgy hiszem van egy filmes fórum topic is 😛

jó éjt

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.02.03. 01:55
(@john-von-sacchi)
Tag Alkotó

Don Paco, Crys

nem akarok semmi rosszat azzal mondani, amit most leírok nektek, de úgy hiszem felesleges vitát folytattok itt a magyar filmipar jelen helyzetéről. El keserítselek Crys sajnos mint ahogy sok minden mást sem így ezt sem fogod reformálni az unokáid születése előtt. Kevesek vagyunk mi ahhoz, persze álmodozni lehet. És nem is érdemes ebbe politikát belevinni két okból: 1.nem teszi lehetővé a szabályzat 2.bár sokmindenért felelőssé lehet kikálltani a vezetőséget.......nekem a széllel szembeni pisilést juttatja eszembe
Amíg sokaknak nincs mit enniük, nincs hol lakniuk addig azt hiszem nem a filmgyártás a legégetőbb probléma úgy gondolom. (bár fejétől bűzlik a hal) Ne értsetek félre nem azt mondom, hogy a sok szenny helyett nem néznék én is szívesen igényes filmeket, nemtámogato, a kultúrát melyet én is művelek........de itt és most vannak fontosabb dolgok is.Don: miért gondolod, hogy Crys nem olvas mást, mint informatikát?
Folyt.köv

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.02.03. 01:48
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Don Paco (2009-02-02 22:51:33) üzenetére:

"vagy vegyél kezedbe más könyvet is az informatikán kívül :P"
Most ezt mire írod? 😀 Informatikát sem igen veszek a kezembe 😀 Ellenben épp tegnap kezdtem bele a Tót atyafiak és a Jó palócok könyvecskébe. De azt hiszem, olvasni csak azt tudom, ami megvan eleve. Nomeg, én nem vagyok olyan mint öcsém, aki ha belekezd egy könyvbe, akkor már ha kínlódva is, de elolvassa akkor is, ha nem tetszik neki. Tehát Dumas kiőve. 😀 Nomeg sajnos a fél könyvtárunk ezoterikus... :S

Nem akarok sok politikát belekeverni, de igenis a vezetőségnek végre föl kellene ismernie, mekkora lehetőség rejlik a filmiparban. Államilag kedvező helyzetet kellene biztosítani neki - pl. nem értem, támogatások vagy kedvezmények terén miért veszik egy kalap alá a külföldi és a magyar illetőségű forgatásokat? Na mindegy, ezt majd később reformálom ;] (Muhaha) Nem mellesleg a Színművészeti irtó szűkös keretből kénytelen gazdálkoni, elavult cuccokkal.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2009.02.03. 01:16
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Ja, és ki ne felejtsem a szuper Korda Stúdiót, amit több tízmilliárdból húztak fel és mire?! Leforgatták a Hellboy 2-t, azzal annyi. Vajna kiszállt belőle, mert nem kaptak állami garanciát, most ott áll és rohad. Nagyon sok sebből vérzik ez az egész. Igazán szeretném, hogyha lennének kitörő magyar filmek újra, de ahhoz alapjaiból kell reformálni. Indítottak egy amcsi-magyar filmes iskolát Pesten, az egy éves rendezői szak másfél milla. Valószínűleg az igazán tehetségesek kerülnek oda és nem azok, akik hobbiból kifizetik...

Szóval én szurkolok neked. Nincs más dolgod mint alázattal viseltetni a hagyomány iránt és kellő érzékkel keverni a modern technikával. Valamint éveken át lenyelni amit lenyomnak a torkodon, hogy megtanulj másokon át törtetni.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.02.03. 00:51
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Válasz Crystalheart (2009-02-02 21:37:17) üzenetére:

vagy vegyél kezedbe más könyvet is az informatikán kívül 😛 Mögöttem sorakozik néhány (többek között Szabó Magdától is) és bizony, jólesik néha a monitor helyett a sorokat bámulni - annak ellenére, hogy a stílus nem áll hozzám közel.

össze nem lehet hasonlítani a magyar és a hollywoodi költségeket és a bevételeket sem. Ég és föld. Kint megengedhetik maguknak, hogy "B" kategóriás posványokkal lepjék el a piacot, mert a blockbusterekkel egy csomagban, kiegészítőnek adják el.

Megnéztem, tavaly kb. két tucat itthoni alkotást mutattak be a mozikban, ebből jó, ha ötöt fel tudtam volna sorolni, pedig az átlagnál jobban képben vagyok ezen a téren. Hogy miért csak ennyit? Mert már annyira kiábrándultam, hogy nem villanyoz fel egy új bemutató. Inkább századszor is megnézek egy Sinkovits, Cserhalmi, Bujtor, Latabár mozit. A régi honi alkotásoknak van lelkük, senkit nem érdekelt a gyenge kép-, vagy hangminőség és nem véletlenül.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2009.02.03. 00:43
Oldal 282 / 593