2026. május 26., kedd
Véletlenül
Általános csevegés

Általános csevegés

Oldal 328 / 593

(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Ezek a kis adapterek azért nem arra vannak kitalálva, hogy folyamatosan nagyobb időn keresztül felezzék meg a feszültséget. Én legalábbis nem kísérleteznék ezzel hosszabb távon. Az ajándékos trükk jó, azzal azonban tisztában kell lenni, hogy ennél a vámtételnél ez már bűncselekmény, tehát a rizikót érdemes rendesen átgondolni. A te dolgod, csak legyél óvatos.

Az itthoni magas ár, elsősorban nem a kereskedő nyerészkedéséből jön, hanem állambácsi jólelkű vámtarifáiból és egyéb pihepuha járulékos költségekből. Persze okosság mindig van (pl. pótalkatrésznek elkönyvelt 100%-os termék, stb.), a büntetési tételekkel kell tisztában lenni...

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.11.04. 01:53
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Csak másik adapter kell, honi szakboltban lehet kapni, át nem kell buherálni 😀 Máskülönben kitolnának rendesen az utazgató üzletemberekkel...

Oszttársam úgy csinálta, h mikor kiment nyaralni, kivitt egy béna gagyi rossz laptopot, ért kb 5000-et, bejegyezték h "Lenovo notebook", azt ott kihajította a kukába és visszajött egy ThinkPad T61-el. (Hát, nem túl legál... :D) Ismerősömék rokonai meg becsomagolták, ráírták h "törékeny" meg hogy "ajándék" és feladták postán. (Ezt az ötletet amúgy az Amazon.com adta neki, mikor vett egy mp4-lejátszót, és megkérdezték, ráírják-e, hogy "Present"...) 😛 Szóval vannak utak, csak hát ezt értelemszerűen nagy tételben nem lehet. Csak egy ottani ismerős kell.
Garancia meg... Jóval többet nyer vele az ember, mint amennyiért megjavítanák szervízben. Az újabb Lenovo-kra meg amúgyis ritkán van panasz.

De akárhogyis számolom, haszon van rajta. Még vámmal, áfával meg szállítással együtt is. 400K vs milla. Én nem értem, honnan jön itthon ez az ár...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.11.04. 01:35
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

persze, de ne feledd, azokat át kell buherálni, mert 110 voltra vannak legyártva 🙂
emellett a garancia is nehézkes, plusz szállítás és eu-n kívüli ország miatt vám. Ezeket bele kell kalkulálni.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.11.04. 01:16
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Egyébként bocs, most mindennel bajom van.... 😐

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.11.04. 01:13
(@crystalheart)
Tag Alkotó

🙂 Változó 🙂 Sztem elég annyi, hogy itthon sztem szimplán nem érdemes laptopot venni. Amit 300K-ból tudnék venni nagykerben, az semmire nem elég. De amit 500-ból, az se sokra, ha már videót is akarok vele vágni-effektezni, vagy 3dsMaxot használni játékfejlesztéshez. Egyébként Lenovo ThinkPad W-ket nézegettem, nézd csak meg az USA-beli hivatalos lapon, micsoda elképesztően alacsony áraik vannak a hazai viszonyokhoz képest. (Egész EU-ban elég drága, itthon meg különösen...) Mondjuk most sajnos rossz a forint árfolyama, úgyhogy kb 25%-al megugrott a "behozatal" költsége.. Akkor kellett volna $-ba váltani a laptopra félretett pénzt, amikor 150 Ft volt pár hónapja. Most meg 200 fölött van... Nyertünk volna vele 100K-t. De hát fene tudta ezt előre. Egyébként úgy volt, hogy veszünk akkor egyet, és jó időben is lett volna, de persze, hogy a cirkó pont akkor megy tönkre, a csatornát pont akkor ássák be, és a kutyának is pont akkor van egy 40K-s műtétje.

Ezek mondjuk rajtunk kívülálló dolgok

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.11.04. 01:13
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Megírod nekem az optimális laptop paramétereit? Kíváncsi vagyok.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2008.11.04. 01:00
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Bocs amúgy a nyafogásért, de máshol úgysem panaszkodhatom. : Életemben talán először vagyok bizonytalan a jövőmet illetően. Itt már nem fix, hogy mikor végzek az egyetemmel, mikor lesz végre pénzem, mikor kezdhetem megvalósítani az álmaimat. És ha így megy tovább, az álmaim bizony csak álmok maradnak, és a rohadt anyagiak nem hagynak kitörni ebből a mocsokból, bármihez is volna érzékem. Diploma nélkül senki vagyok... De a diplomához idő kell, és az időmet szöges korbáccsal veri szét a családom. Az időmet... és az álmaimat.

Én nem akartam itt parasztkodni, az egész tavaszomat földtúrással tölteni, a nyaramat építgetéssel és napi több órát kecskézéssel. De tudom, hogyha ezt nem csinálná a családból senki sem, akkor a kistesóimnak sokkal rosszabb lenne. (Ők egyébként a fél napjukat legeltetéssel töltik...) Csak nem hiszem el, hogy ne lehetne engem kiváltani... Tipikusan olyan, mint amikor a régi parasztok nem akarták iskolába engedni a földeken dolgozó gyereket.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.11.04. 00:33
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Nem lehet... Ha elmennék itthonról, akkor édesanyám szerint cserbenhagynám a családot, meg jönne a lelki terrorral, meg hogy változtassak talán az életvitelemen. Holott az időm nagy részét elviszi a hülye kerti kapirgálás meg a kecskézés. Ha mondom, hogy öcsém ugyan vegye már át az én feladataimat, ennyi idősen én már megcsináltam az első karámot, a válasz, hogy Lionel úgysem, Lio úgysem. Diákhitel nem játszik, anyám mindenféle hitel ellen van. De különben is... nem sokat érnék az elköltözéssel, amíg nincs egy olyan laptopom, amit tudnék használni arra, amire nekem kell. Ez USA-ban véve 300 ezer Ft körüli, itthon még nem is lehet kapni, de milla körül volna. Jellemzően asztali gép volna ideális mert olcsóbb jóval, de hát azt nem lehet cipelni. Napi 3-4 óra kiesik a vonatra való várakozás meg az utazgatás miatt... Ráadásul a kiadott tananyag nagy része elektronikus formában van, nyomtatni egy vagyon, ezért csak itthon tudnám tanulni vagy a folyton morajló sulis gépteremben.

Nemtom...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.11.04. 00:20
(@gunoda)
Tag Alkotó

Hát, ez kemény... érdemes lenne koleszba menned, vagy diákhitelt felvenni, és betársulni egy albérletbe. Így tényleg nem lehet tanulni. :(((

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.11.03. 23:54
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Bocsi, hogy a humoros szál mellett indítok egy másik threadet... Csak totál kikészültem, és "Az élet igenis szép" topicot nem akarom szétoffolni.
Szerintem majdnem az egész félévet csúszom. Azaz egy rakat kurzust... Egyszerűen nem tudom megcsinálni a házidogákat itthon. Olvasni kell hozzá sokat, itt már el vagyok vágva... Megy a TV (üvölt), megy a Michael Jackson hogy húgom ne hallja a TV-t, megy a veszekedés, megy a kiabálás, naponta hússzor kell valamiért fölállnom... Az egész őszi szünet nem volt elég, hogy befejezzem a dolgaimat. Egyszerűen képtelen vagyok itthon koncentrálni, megesik, hogy órák alatt haladok egy-két mondattal... És mikor fölemlegetem ezt, rögtön céltáblává válok: én biztosan anyámat okolom, meg hátulról mellbe támadok, meg persze megint nem akarok itthons emmit segíteni, stb... Kicsit ki vagyok akadva. El kellett volna mennem egyetem előtt egy évet dolgozni az OKJ-vel, hogy legyen egy laptopra való pénzem... De különben is, akár dolgozni is hogyan lehet így? :S

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.11.03. 22:37
(@arvai-emil)
Tag Alkotó

VIRÁGTEMETŐ
Tömegsír a temető sarkában:
itt már csak a művirág virít...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.11.03. 19:47
(@arvai-emil)
Tag Alkotó

Hogy hívják Debrecenben a talicskát?