Válasz Don Paco (2008-03-09 22:31:02) hozzászólására:
"vagy költs sok-sok milliót reklámra - lásd Tolvaly -, vagy érd el, hogy minél többet mutogassanak a kereskedelmi televíziók valamelyikén."
Vagy inkább mindkettő 🙂
Válasz Don Paco (2008-03-09 22:31:02) hozzászólására:
Hát igen... Az önmenedzselés már Csokonaynak se nagyon ment... 🙁
Ezt a könyvcsinalo.hu-t megnézem. Bár valóban fogalmam sincs, hogy mire mennék, ha kiadatok a "saját szakállamra" 50-1000 könyvet. Egy időben próbáltam keresgélni "irodalmi ügynökséget", de ráébredtem, hogy ez kicsiny hazánkban nem nagyon dívik. Nem igazán tudom, hogy nálunk hogyan történik a kezdők támogatása, pártfogása. Régebben ugye voltak híres társaságok, akik pályázatokat írtak ki (mint a Kissfaludy társaság pl.) vagy a nagy lapok, mint a Nyugat. Ma meg itt a Médija a maga sajátos "kultúrájával" és a kismillió havi/heti/napi lap. Egy magamfajta elsősorban természettudományos beállítódású fiatal a suli mellett hogy jöjjön rá, hogy melyik a "nyerő" (ti. lap). Most küldjem el az összesnek a verseimet? Nincs annyi papír (vagy byte...) a világon. Bár, talán itt mutatkozik meg a zsenialitás 😀
Azt azért már sejtem, hogy nem én leszek a Líra Rowlingja xD (pedig milyen jól hangzik)
És a www.konyvcsinalo.hu-n készítette el már valaki a könyvét? Milyenek a tapasztalatok?
Válasz onsai (2008-03-09 13:33:15) hozzászólására:
ehhez a kijelentéshez kérek szépen tényeket, mert addig csak városi legendának minősül 🙂
Galev, az antológiás témánál is ajánlottam a www.konyvcsinalo.hu-t. Amennyiben nem találsz kiadót, amelyik a saját pénzéből kiadna, tehát önbefizetéses módszerrel publikálnál, akkor őket javaslom, legalábbis ár/minőség arányban elég jók a kis példányszámú kiadványok esetében. Azt is át kell gondolnod, hogy mihez akarsz kezdeni a legyártott könyvekkel. Lesz mondjuk 50-200-1000 példányod, akkor merre tovább? Az önmenedzselés nagyon nehéz folyamat és az irodalom terén a legritkább esetben kifizetődő sajnos.
Én mindig két alternativát szoktam ajánlani, bár ezeket - ki tudja miért... - nem nagyon szokták megfogadni: vagy költs sok-sok milliót reklámra - lásd Tolvaly -, vagy érd el, hogy minél többet mutogassanak a kereskedelmi televíziók valamelyikén.
Egy érdekesség. Manapság már az is jó eladásnak minősül, amikor 2-3 ezer példány elfogy egy kiadványból. Tolvaly Ferenc utolsó előtti kötete kb. 30 ezer példányban került legyártásra, tehát alaposan rávert a mai átlagra. Ezzel szemben pár napja kezembe került egy negyven évvel ezelőtti Jókai kötet, az Akadámia kiadó gondozásában jelent meg 65000 példányban.
Erre mit is lehet mondani? A választék jó, ám a választék megöli a keresletet.
Válasz onsai (2008-03-09 13:33:15) hozzászólására:
Az lehet, ezt nem tudom, de Nemerénél olyan írásokat fedeztem fel, amiket az 50-es 60-as években publikáltak neves külföldi írók. Nem vagyok benne biztos, hogy a Pusztító alapötlete Nemeréé, de nem vitázom, mert nem vagyok szakértő.
Válasz artur (2008-03-08 22:44:03) hozzászólására:
Artur, a Pusztító c. Stallone film alapötletét Nemerétől lopták... eladta a filmgyárnak egy határontúli magyar.
Válasz Don Paco (2008-03-09 10:53:24) hozzászólására:
Apróbb részek? Mint a záradék záradéka? Egyébként vicces, hogy az egyik szerződést nem lehet elolvasni. Igaz, hogy nem próbáltam ki a megrendelést, akkor azért csak megmutatják ... (vagy ki tudja 🙂
Olyan szempontból gondolkoztatott el, hogy fogalmam sincs, hogy máshogy adnák ki a műveim :D... eltekintve az egyetem ingyenes hallgatói lapjától XD
Egyszer küldtem verseket egy havi folyóiratnak. Mire ők "Ha a versei zseniálisak, bekerülnek a lapba" Köszi...
Válasz Galev (2008-03-06 17:28:41) hozzászólására:
milyen szempontból gondolkodtatott el? Hogy miért nem neked jutott eszedbe ez a pénzgyár? 🙂
komolyabban, könyv kiadásához alaposan olvasd el az apróbb részeket is, nehogy meglepetés érjen...
Válasz Gunoda (2008-03-08 14:25:43) hozzászólására:
Amikor az említett író feltört, mint a fehérvári huszárpopó, akkor elkezdtem olvasni. A harmadik könyvét vágtam a sarokba, amikor sorra ismertem fel nagy amerikai és angol, sőt orosz science-fiction írók ötleteit a soraiban, persze azért kicsit átírta, de...
Boldog nőnapot nekünk!!!! 🙂
Válasz artur (2008-03-08 03:25:54) hozzászólására:
Nekem is. Pályáztam hozzájuk. Még nem kaptam választ, de sejtem, hogy a "futottak még kategóriában" leszek. No de sebaj! Nagy a világ, tele van pályázatokkal! :))
Ami a chatet illeti, tegnap este egy szuper kiállításmegnyitón voltam Kiskunhalason. Egy csomó jó fej művészemberrel megismerkedtem, és a haverokkal hajnaltájt keveredtünk haza, kissé illuminált állapotban. Ezt bűn lett volna kihagyni!!! :))) (Különös tekintettel az elfogyasztott házi mézes pálinkára... :DD
Válasz Gunoda (2008-03-06 21:16:06) hozzászólására:
Én sem...nekem megvan rá az okom. Neked is?
Én nagyon sajnáltam hogy nem tudok elmenni a Tinta Klubos estre, de a fejemet se tudom, hol áll... Majd még meséljetek róla.
Most lesz egy félig-meddig nyugis hétvégém, tanulgatok, jövő héten pedig már PÉNTEKTŐL (!) TAVASZI SZÜNET!!!!!!!! Nem hittem el. Még mindig kételkedem picit.
Minden kedves aggódónak pedig köszönöm az érdeklődéseket és pihenésjókívánságokat 🙂 itt vagyok! Ma írtunk fizikademót (közismert nevén ZH-t, dehát az orvosi ugye... ott mindent másképp hívnak... sznob banda 😛 ) és megértem hogy fizikából a kettesre utaztam pedig eddig szinte erőfeszítés nélkül volt meg a négyesem... amikor elémtették a kérdéseket, egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy beadom (a kulccsal együtt...) 🙂 de végülis összehoztam valamit 🙂
najó nem untatok senkit 😛
Sziasztok! Este, aki tud, ugye, jön chat-re? Szokott időben, szokott helyen:)). Pusszi
Válasz onsai (2008-03-06 12:11:40) hozzászólására:
Nem kedvelem Nemerét, úgyhogy nem bánom, hogy nem voltam ott...