Válasz #1853 számú hozzászólásra :
A NŐI MEGÉRZÉS nem szokott csalni..hidd el...a nők sok mindent tudnak...
, amit mi nem!
Hát igen elég "durva" tanárok is vannak....e erre drága mondásomat, mondanám:
"EZVAN"!
Az agy karbantartása tényleg fontos, de mi rögtön az első órén írtunk egy kis "röpkét", hogy lássa a tanárnő, hogy a banda milyen felkészült....hát asszem azóta is csak pillázik.
Bár titkon remélem, hogy nem sikerült túl rosszul. Legalábbis úgy érzem. Női megérzés...remélem nem csal.
Válasz #1848 számú hozzászólásra :
"Idei érvelés: "Az érettségiző diákok Umberto Eco gondolatai alapján írhattak a jó és a rossz címadásról" :S Nna hát erről aztán sokkal könnyebb lett volna :S"
Hidd el sokkal könnyebb!
Mert ott tulajdonképpen minden elfogadható, ha azt megfelelő érvekkel alátámasztod. Meg volt olyan része, hogy hozz fel példákat... Na ez nekem kapásból másfél-két oldal volt. Még A gyűrűk uráról is írtam, mint érdekes címválasztásról... szóval tényleg mindent bele lehet venni.
Válasz #1850 számú hozzászólásra :
Öreg diák, nem vén diák!!!!!!!!!!!!!
A doga azért kell , hogy "karbantartsa az agyat....." dehogy rögötn az első héten....:(
Szörnyű...mi is már feleltünk....írtunk....szóval megy nálunk is az élet!
Én most vágtam bele az esti gimibe. kapásból a 10-be. Rögtön dogával inditottunk és jövőhéten azzal folytatjuk. De jó a társaság, és a tanárok többsége is jó fej! Szóval én is a diákok közé kerültem, mégha öregdiák vagyok is...
Válasz #1845 számú hozzászólásra :
Hehe marad a szőlőcukor, csokit nem eszek
Válasz #1843 számú hozzászólásra :
Idei érvelés: "Az érettségiző diákok Umberto Eco gondolatai alapján írhattak a jó és a rossz címadásról" :S Nna hát erről aztán sokkal könnyebb lett volna :S No mindegy, bőven 3 órán belül írtam meg a fogalmazást, gyakorlatilag Petrarca után kellett csak kutatnom kicsit neten, meg Vajda János után - róla nem is tanultunk abszolút, kihagytuk az anyagból, mert szorít az idő. Rizsáztam fél oldalt a szerelemről, még felet összehordtam Petrarcáról meg pár egyéb költőről mint Balassi vagy Csokonai, és 1 oldal meg is volt. Aztán végülis azért nem volt nehéz az összehasonlítás maga, mert a két vers tök ugyanarról szól, idén jó témát adtak - csak hát net nélkül mégsem tudtam volna nagyon hol elkezdeni, mert Petrarcára nem emlékeztem, és Vajdáról asse tuttam, kifiaborja. :S
Még jó, hogy nem az emelt szintet céloztam meg irodalomból. Ehh... Az, hogy valamennyire tudok írni, még nem jelenti, hogy nagy irodalomtörténeti ismeretekkel is rendelkezem, sajnos :\ Kissé gagyi a memóriám
Jaja...Csoki mindenek felett! esetleg egy kabala....egy ágyú a ruhaújban, bár nem biztos h el lehet majd sütni, de legalább tudod, hogy fel vagy fegyverkezve....és, hogy biztonságban vagy :)!
Válasz #1842 számú hozzászólásra :
Nyugi, csak írj le mindet kétszer, más megfogalmazásban. én mindig ezt alkalmazom ha dogákban nem tudok mit írni
az érettségi felől ugyan nem tudlak megnyugtatni, dehát gondolj arra hogy csokival és egy kis szerencsével mindent túl lehet élni!
Válasz #1842 számú hozzászólásra :
Ezért kell majd az érvelés részt választani... ott aztán elszabadulhat az ember...
Ehh... irodalomból most meg kell írnom a múlt érettségi összehasonlító verselemzés feladatát (Vajda János: Húsz év múlva, és Juhász Gyula: Anna örök). Áh tiszta gáz, nem tudok miről rizsázni... :S Most nézhetem át visszamenőleg az irodalomtörténetet, hogy hol volt még ilyen "reménytelen szerelem" beütésű alkotás, meg kiknél... Ehh, ezért nem fog nekem menni az érettségi :S Semmire nem emléxem, ami ez előtt volt
Heather Bay......Tina Lester......Tudjátok...Murphy dolgozik!!!!!!!!! :))
Én is a diákoknak drukkoltam, de sose az nyer akinek én szoritok...:( Valahogy éreztem, hogy más lesz a befutó. A sztárok közül azt hittem a Jucus lesz a jobb, de hát ez is buktának bizonyult.
Válasz #1823 számú hozzászólásra :
Teljesmértékben Kovács Áginak...és hát...elvakultság vagy sem...de a diákoknak (3. hely - az is szép!)..mivel egycípőben járunk!
De jó neked, hogy tudtál következtetni, pld a két szakértő nevére, meg arra, hogy a taxisoknak jobban kattan az agyuk...mert szerintem egy orvos vagy egy szinész épp úgy tud memorizálni. Egyedül a nyakkendős volt az, amire emlékeztem...de a többi tényleg nem volt nehéz. Viszont megdöbbentem néhány "sztárvendég" teljesítményén. Nem gondoltam volna a Csonkárol, hogy második lesz, mintahogy a Hajasról sem, hogy az utolsó! Kinek drukkoltál/drukkoltatok?