Válasz #1626 számú hozzászólásra :
Mentés másként... gondolom én... 🙂
Megnyitod pl a Paintben, aztán fájl>mentés másként és a fájltípusnál a 'jpeg'-et választod.
Én is kép feltöltéssel jönnék elő! Nekem vannak jpg formátumú képeim, de azok olyan nagyok a monitoron is és méretileg is h azért nem fogadja el a rendszer, van viszont kicsi ami majdnem megfelelne, de az meg bmp... 🙁 ezt lehetne orvosolni valahogy?
lehetne hogy legyen egy olyan részleg hogy "küldött levelek" ? Nekem kicsit zavaró hogy nem tudom visszaolvasni mit is írtam le.
Nem tudom hogy ezt lehetséges e egyáltalán megoldani.
Válasz #1615 számú hozzászólásra :
Hát nem konkrétan ilyesmie gondoltam ;] De pl. egy páncélban sisakkal... 😀
Válasz #1615 számú hozzászólásra :
Például egy fog? :o:D:D
Lehet olyan képet föltölteni, ahol én vagyok, engem ábrázol, de konkrétan az arcom nem látszik, csak egy része? 🙂
Örömmel látom, hogy az Aktívak listája nagyon gyarapszik...végre!
Válasz #1588 számú hozzászólásra :
Persze-persze, én csak ötleteket mondok 🙂 Nem várom el, hogy rögtön ott teremjen az oldal foráskódjában. 😀
Ismerem ám az idő-dilemmát.. 😀
Támogatom a szavazást. Én is kiváncsi lennék a többség véleményére az ügyben.
Az IP-címekkel az a baj, hogy könnyen előfordulhat, hogy egy gépet sokan használnak. Ezért nem szerencsés. Amit tenni tudok, az annyi, hogy a saját művekre kattintás ne számlálódjon.
Egyébként nem értem, hogy miért kattint mindenki a saját alkotására ahhoz, hogy megnézze van-e új hozzászólás. Hiszen a tagok adatlapja alján világosan lehet látni, mely művekhez érkezett utoljára. (Igaz, ha a saját adatpalot nézi valaki, oda nincs idő írva, csak a cím - egyelőre)
Nézzétek, a rendszer nem tökéletes, rengeteg dolgot lehet és kell is megváltoztatni, de ne várjátok el tőlem, hogy éjjel-nappal fejlesszem, mert ezért nekem senki sem fizet. Mindenkinek hálás vagyok, aki építő jellegű ötlettel állt elő és ezek közül sokat fel is írtam, majd amikor időm volt rá, be is szerkesztettem, de ez az egész csak hobbi nálam.
És ami a "legolvasottabb" statisztikát illeti, még egyetlen egy alkalommal sem olvastam el egy alkotást azért, mert szerepelt azon a listán. Igaz, rám sosem hatott a "tömegvonzás". Egyébként direkt azért van úgy megoldva, hogy a "legkevésbé olvasott" alkotásokra rá lehet kattintani, a "legtöbbet olvasottakra" pedig nem. Így, ha valakit annyira érdekel, hogy mi lehet az, akkor meg kell, hogy keress, amire nem hiszem, hogy mindenki hajlandó.
De foglalkozni fogok az üggyel, kiírjuk szavzásra, döntse el a többség.
Válasz #1582 számú hozzászólásra :
Az olvasottság ip-függő? Ha nem, ezzel azért lehetne mérsékelni a dolgot, legföljebb ADSL-esek trükközhetnének, de az hosszadalmas, és inkább nem tennék. És/Vagy be lehetne építeni, hogy a (bejelentkezve) saját műre kattintás ne növelje a számot, és így megnézhetném az érkezett értékeléseket, anélkül is, hogy növelném az olvasottság-számlálót.
🙂
De mint már írtam korábban az még jobb fejlesztés lehetne, ha a főoldalon látnám, hogy melyik friss műhöz hány hsz érkezett eddig 😀
Most magamból kindulva állítom, hogy sokan lehetséges, hogy nem is tudnak erről a Statisztika részről. Én amikor elkezdtem ezt az oldalt látogatni és az első műveimet töltöttem fel szinte minden nap megnéztem többször , hogy érkezettt-e a hozzászólás. És ez nővelte is a látogatotságot. Azonban egyik nap felfedeztem ezt a részt az oldalon és meglepettem láttam, hogy saját művem is ott van közöttük. Valószinüleg az is hozzájárult, hogy sok házzászólást kaptam. De egy 10-20-30%-ot akár többet lehet hogy kietett. Ezt követően már csak akkor nyitom meg valamelyik írásom, ha hozzászólás érkezik. És szerintem sokan akik újak nem tudják, hogy működik ez. Természetesen azt sem feltételezem, hogy bárki szánt szándékkal akar oda kerülni. De okos döntésnek tartanám, hogyha a rendszer vagy megváltozna, vagy a főoldalon, ahol mindenki szeme látja egy kis rész születne erről.
"Ez a statisztika arra hivatott, hogy megmutassa a friss alkotások közül azokat, amelyek valamiért vonzák az olvasókat."
Én viszont azt mondom, ha a csalást nem is vesszük figyelembe, maga a kiemelés már torzít. Hiszen mit olvasok? "Legolvasottabb". Ergo, kíváncsi leszek. Megnyitom, és azzal ismét pörgetek egyet az olvasottságon. A következő újra rákattan, mert azt hiszi, valami marha jót fog olvasni, holott ez még véletlenül sem kell, hogy egybe essen. Tehát az olvasottság nem feltétlenül annak szól, hogy "vonnza az olvasót", hanem kíváncsi az ember. A mű maga meg lehet, hogy állati gyenge. Ne legyen így, nyilván eshet egybe a kettő: vagyis klasszis mű és magas olvasottság - mégis úgy érzem, nem éri el a célját a dolog. Nem mondom, hogy ne legyen statisztika, de az olvasottság az önmagát gerjesztő folyamat. Mint mondtam, egyáltalán nem kell, hogy maga a mű gerjessze azáltal, hogy remek, hanem az emberi kíváncsiság.
Szerintem pedig nem indulhatunk ki abból, hogy ki, hogyan próbál meg csalni. Ez a statisztika arra hivatott, hogy megmutassa a friss alkotások közül azokat, amelyek valamiért vonzák az olvasókat.
Persze előfordulhat - mint ahogy elő is fordult már - csalás, ha valamelyik mű olvasottsága hirtelen aránytalanul megugrik, az gyanús. Ez legyen mindenkinek a saját lelkiismereti problémája.