sleepwell, köszönöm, már írtam is emailt; sanna, neked meg azt mondom, noszogasd a népet, ne az utolsó pillanatban szóljanak!:)
Egyébként a jobb oldalon, az Irodalmi est a Pincében - alatt már a lista szerepel a művekkel, illetve továbbra is a helyszín és időpont...
Nekem dobhatjátok az üzeneteket, hogy ki jön, hány embert hoz magával.
Én meg majd időnkét fel dobom ide, hogy eddig hány nézőre lehet számítani.
Csak ha lehetséges, ne az utolsó héten küldjön mindenki üzenetet, hanem mostantól kezdve folyamatosan, gondolom, mindenkinek van már elképzelése, kik azok, akiknek egy kicsit effélén is bemutatkozna.
🙂
Válasz Ormi (2007-10-28 22:31:51) hozzászólására:
Kedves Ormi!
Elvállalom a plakát elkészítését. S a műsorrendet is megszerkesztem, s kinyomtatok 40 db-ot, kéremszépen a pontos adatokat minnél hamarabb... (örülök, hogy beindul a dolog)
sziasztok,
először is: úgy tudom, Metatron viszi tovább az egészet, én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy (csúnya szóval) kiszállok ennek a felolvasóestnek az otthonról kimozdulós szervezéséből, bárki bármit is gondol rólam ezért. DE szívesen segítek mindennel kapcsolatban, amiben így email-en, fórumon, belső levélen keresztül tudok.
Az anyag itt van a gépemen beszerkesztve, témakörökre bontva, korrektúrázva. Ha valaki megcsinálná a plakátot, annak elküldöm a műsorrendet. Nem kell semmi különösebb plakát, inkább egy .doc formátumú valami a helyszínről, időpontról, az elhangzó művek szerzőivel és az előadókkal - ha ez utóbbi végre kiderül. Ezt aztán küldje is el nekem az, aki készíti, mert letölthetővé és bárhol kinyomtathatóvá tesszük, hogy mindenki hozzáférjen, és kitehesse a suliban, munkahelyen, stb.
Hanga gyárthatja tovább a mappákat, és úgy tudom, tudja is hozni majd az estre legkésőbb.
És persze kell néhány (lehetőleg azért többé-kevésbé) rutinos és megbízható felolvasó, aki ott tud lenni egy próbán is (ez mindenképpen fontos és szükséges) és az előadáson is. Mivel 20 mű van, olyan 3-4 ember kellene.
Aki esetleg ráérős és szuperlelkes, és persze van nyomtatási lehetősége, az készíthet A5-ös méretben egy ún. műsorrendet, melyet aztán a vendégek kezébe lehet nyomni, amikor eljönnek a műsorra. (aki ezt megcsinálná, írjon belső levelet nekem, adom az anyagot). Ez is mehetne .doc-ban, kb. 30-40db maximum (tehát tulajdonképpen 15-20 A4-es nyomtatott oldal). Ennél az embernél lényeg, hogy a kezdés előtt jóval legyen ott, hogy mindenki kaphasson.
Valaki pedig vállalhatná, hogy nála lehet jelentkezni a közönségbe, csak hogy tudjuk, hány nézőre lehet számítani.
Röviden ennyi.
Kérdés?:))
Válasz sanna (2007-10-28 21:22:51) hozzászólására:
Oké Sanna, akkor ha nincs és szeretnétek, megcsinálom, csak kérlek valaki mondja el az elképzelést, a pontos adatokat, mi kerüljön rá stb..., s valaki vállalja már el végre a szervezést, mondjuk Ormi és Metatron, megfelelő emberek lennének:))
Az idő nagyon megy, úgyhogy hajrá..., nekem sincs sok időm, akkor várom a megbízást, s az instrukciókat..
Ahogy én kivettem a korábbiakból, nincs.
Meg akkor már le lehetne tölteni, ha lenne.
Válasz sanna (2007-10-28 19:52:58) hozzászólására:
Feltételezem, hogy van...vagy nincs?
Van kész plakát?
Akkor elnézést, nem tudtam.
Nekem is az a véleményem, hogy mindenképp meg kell tartani az irodalmi estet, s ha az segítség - én tudok Corelben plakátot készíteni, ha megmondjátok milyenre gondoltok...bár nem értem, hogy ami készen van plakát az miért nem jó?
Én is szépen kérem Ormiékat adjanak még egy lehetőséget a társaságnak, s vegyék kézbe újból az irányítást, én nem vagyok érintett, de úgy érzem nekem is fontos. Nos, ha kell, segítek plakátügyben!
A résztvevők és a felolvasók pedig szedjék magukat össze és mozduljanak meg! Persze, ha akartok valamit!
Sziasztok!
Ez elég hülye szituáció...
A legrosszabb pedig az, hogy mindenkinek igaza lehet. Külön-külön szerintem mindenkinek meg lehet bocsátani, hogy szó nélkül nem jött el, de így kollektíven... nagyon gáz.
Azt is megértem, hogy marha szarul (bocs a kifejezésért) esik a szervezőknek ez a hozzáállás. Elfogadni viszont nem nagyon tudom a válaszreakciót. Kicsit amerikai leszek:
Kedves Mindenki!
Én továbbra is tartom magam ahhoz a nézetemhez, hogy itt NÉHÁNYAN - még akkor is, ha csak álnevek alatt - egy közösség magját képezitek. Azok, akik írtak, azok, akik szervezték, akik időt fordítottak erre az egészre...
Most pedig csodásan szép gesztusok röpködnek minden irányból. Nekem inkább ettől lenne migrénem... Nem csak érdekel, hogy felolvassa-e valaki a novellámat, vagy felolvasom-e valaki szövegét, mindkettőre lehetőségem van máshol, az egészben az a nevetséges, hogy nem akarom.
Úgy gondoltam, ez egy normális közösség, normális emberekkel. Nem hiszem, hogy tévedtem, továbbra is így gondolom, csak jó volna magunkban eldönteni, hogy babérokat akarunk, vagy barátokat, esetleg hajlandóak vagyunk kicsit igazibbak lenni, mint az ígéreteink, meg okoskodásaink egy weboldalon... Ez csupa BETŰ, KAMU!
Akinek ez elég, ne vállaljon SEMMIT - akkor kapja a hozzászólásokat a műveihez és örülhet...
A migrénnel kapcsolatban muszáj kifakadnom. Én, ha betoppan, mozdulni nem vagyok képes, tökre érthető, előre nem jelezhető hiányzás, de telefonálni azért lehet. A számok összeszedésére itt a fórum - csak időben kellene!!!!
Bár teljesen emberi reakció, mégis csalódás számomra, hogy a szevezők ennyi miatt beadják a kulcsot. Bár talán éppen a csalódás volt a célotok, szerintem ez méginkább ront a közösség hozzáállásán - nemcsak most, hanem a jövőt illetőn is... Nem hinném, hogy a kiszállás megoldás lenne valamire is, annak ellenére sem, hogy a rossz érzés jogos. Tudjátok, hogy nélkületek az egészből semmi nem lesz. Most mire jó, ha Rátok is neheztel valaki, aki ezt egy fontos lehetőségként élte meg?
Tudom, ezek után ne várjunk el semmit Tőletek - de reménykedni lehet 🙂
Nem érzem magam igazságosztónak, de véleményem van!!!!
És egy 5letem is.
A rohadt egyetem miatt minden nap csak este 8 után érek rá, de ha valaki segítene akkor jó volna összeszedni azokat a tagokat akiknek köze van ehhez a felolvasóesthez, és nem mondják azt, hogy innentől érdektelen, mert nem melózik helyettem/értem senki. Ahogy tudok, segítek.
A felolvasók fogják fel, hogy ha valamit elvállalnak egy közösségért INGYEN, az egy gyönyörű gesztus, tényleg, viszont, ha csak "fakultatív létraként" kezelik, az duplán undorító. (Még egy busman vadász erkölcsi normáinak fényében is.)
Szeretném, ha nem lennénk olyanok, mint minden párt felelősséggel bíró magyar politikusainak nagy része. Ígérgetni, tévedni, mentegetőzni kibújni, menekülni azt tudunk, együtt melózni valamiért, azt nem... (Amúgy utálom a politikát)
Ennyi az amerikaiságoskodásomból.
Sztm vagyunk elegen, hogy megint elrontsuk, és vagyunk elegen, hogy megcsináljuk az estet. Egy PRÓBÁT megér!
Ormi és Metatron! Sztm mindenki szemében méginkább tiszteletreméltóak lennétek, ha nem hagynátok magunkra. Számomra tuti.
Ha valakit megbántottam, bocsásson meg!
Misi
Öhöm.
El kéne fogadni, ha Ormiék így gondolják.
De.
"Aki ezek után vállalná, hogy összeszervez egy másik felolvasópróbát, megcsinálja a plakátot, és levezényli az estet november 10-én a Pinceszínházban, annak szívesen elküldöm az összekészített és összeszerkesztett műveket email-en, valamint átadom a már kész Hanga-mappákat is."
Hanga be tudja fejezni a mappákat.
A felolvasók a héten tudnának találkozni, és valamelyikük magával hozhatna valakit, aki őszintén megmondja a véleményét, hogy ki alkalmas és ki nem a szereplésre. Egy héttel később pedig tarthatnának egy összeolvasó próbát. Ez így kb. a kettő együtt négy óra lenne.
Ha a művek össze vannak készítve ill. szerkesztve, akkor megvan a sorrend, még azon sem kell agyalni.
Talán valaki, aki ért egy kicsit a rajzolósdihoz és plakátosdihoz, az tud nekünk tervezni egy plakátot a héten. Nekem lenne ötletem hogy mi lehetne rajta, csak én nem értek ehhez, de ha van valaki aki jártasabb az ilyesmiben, akkor nem okoz nagy gondot. Mi pedig, akik csak tudjuk, szétszórjuk mindenütt a plakátot.
És végül egyetlen ember kell, aki biztos benne, hogy ott lenne az Esten. A felolvasók odamennek másfél órával hamarabb, és mehet a főpróba.
Ha pedig mindez megvan, Talán Ormi vagy Metatron elmondaná az esten a Nyitóbeszédet (gondolom olyan kis kell)
Egyedül a zenészekkel kéne valamit kezdeni, ha vannak.
Nem tudjuk megcsinálni?
Reggel csak éppen "beugrottam"...
Annyit szeretnék mondani, hogy a szervezőket csak KÖSZÖNET illeti.
Ha még valamit meg lehet menteni, én segítek amiben tudok, de sajnos nov.9-12-ig konferencián leszek, csak egészen későn érek rá.
Nem értem ezt az egészet. Nekem a Napvilág egy "nyugodt kis sziget volt" ,(remélem, hogy ezután is az lesz). Azoknak az embereknek, akik ezt létrehozták és fenntartják köszönet és hála!
Hm.
Ez annyira magyar, már bocs , akit sért így ez a jelző.
Én nem sajnálom a befektetett energiát ( a maradék öt mappa is ott áll félkészen a műhelyemben és be is fogom őket fejezni, az én szavam nem légbekiáltott), de sajnálom, hogy az áskálódás omlással végződött.
Talán a következő, sima klubtalálkozón, egy akármilyen kávézóban felolvassuk egymásnak a verseinket.
Hát ez tényleg nagy kár. Én szívesen át/visszavettem volna a szervezést, de sajnos a cégem pont akkor 3 napon át tréningezik vidéken, és már eleve nem sok esélyem volt, hogy ott legyek. Pedig jó lett volna, én is sok embert noszogattam itt és az iwiw-en, a plakátokat is kitettem volna. :(((