2024. május 2., csütörtök
Véletlenül
Irodalmi estek
 

Irodalmi estek

Oldal 121 / 124
 
(@hanga)
Tag Szenior alkotó

Én pld. vállalnám, hogy megcsinálom azt az 5-6 bordó mappát, napvilágos domborítással, és az maradhatna a klub tulajdonában, majd választunk kincs-őrzőt.
Csak a méreteket adjátok meg, és egy hét alatt kész 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.06. 12:52
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Csak sikerüljön, mert ez nagyon jó lenne! Én minden tőlem telhetőt megteszek, számíthattok rám!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.05. 21:32
(@poppy)
Tag Szenior alkotó

Válasz Ormi (2007-10-05 12:30:55) hozzászólására:

Szia! Szerintem most kifejezetten jól sikerült a kommented, nem lett rideg vagy érzéketlen. Ami a rólam szóló részt és az egyéb feladatokat illeti, privi megy. Poppy

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.05. 15:47
(@andika)
Tag Alkotó

De jó! Végre lehet tudni, mik a konkrét feladatok, miben kell a segítség, s hogy mihez kellünk! 🙂 Én már jelentkeztem is egy-két dologra. Csúnya lenne, ha meghiúsulna a dolog! 😀 Nem hagyom! 😀 Szóval hajrá!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.05. 15:30
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Válasz Poppy (2007-10-05 00:48:59) hozzászólására:

Lehet, hogy megköveztek érte, de már úgyis kaptam én itt hideget-meleget a szókimondóságomért és látszólagos ridegségemért, mert sosem állom meg, hogy szóljak - ahogy most sem.

A legnagyobb gondot én abban látom (s ezért írt Don Paco is), hogy bár ötletekben nincs hiány, DE amikor konkrét lépésekre lenne szükség, akkor mindenki másra, s főképpen a szerkesztőkre mutogat. Így volt ez már a szponzorkeresésnél vagy a mentor-kérdésnél is. Hetekig ment az ötletelés az utóbbinál, hogy kit/kiket kellene megkeresni, mi legyen a mentor feladata, hány művet értékeljen hetente stb., de amikor azt kértem/kértük, hogy aki tudja, vegye fel a kapcsolatot potenciális és vállakozókedvű irodalom-értőkkel, akkor mindig hümmögés volt a válasz, sőt, én voltam az érzéketlen, hogy mindenkit cselekvésre szólítottam fel.

Márpedig most is az következik:)

Az irodalmi est konkrét ötlete eredetileg Poppytól származik (neki kell megköszönni), aki egy közösségi portálon került kapcsolatba egy kávéházas programszervezővel. Amikor megkeresett minket, akkor úgy gondoltuk (a szerkesztők), nem fér az időnkbe egy ilyen szervezés, de mivel úgy tűnt, Poppy magára vállalja a praktikus feladatokat Metatronnal, végülis rábólintottunk. Aztán mégis úgy alakult, hogy Metatron lényegében egyedül maradt... Én nem kárhoztatom Poppyt, de bevallom őszintén, ha ezt tudjuk az elején, nem vágunk bele. Mindenkinek lehet kifogása: a diákoknak a suli, a felnőtteknek a gyerek vagy a meló - ha van, azért, ha nincs, azért; de ha valaki belekezd valamibe, az vigye is végbe, én így látom... Tudom, hogy Poppy azért felajánlotta a segítségét, de azért a fő szervezés öröme és nyűge a miénk.

Ezért szeretnénk, hogy ha már egyszer segítség, akkor ötletfelhők helyett inkább a praktikus változat. Vagyis pl. ki vállalja, hogy körülnéz a napvilágon, és összegyűjt mondjuk 10 potenciális verset/novellát a témában, valamint felveszi a kapcsolatot a szerzőikkel is? Ki vállalja, hogy kinyomtatja majd a bekerülő műveket? Ki tud hozni 5-6 bordó mappát (kölcsönbe is elég, csak lehetőleg egyforma legyen), amibe beletesszük a szövegeket? Ki tudja majd kihelyezni/kiosztani a felolvasásról szóló felhívást/meghívókat suliban, munkahelyen, stb? Hasonló ötletekkel (ahol a megvalósítást is vállaljátok) már tényleg szívesen foglalkoznánk...

És mindemellett ne bántódjatok meg minden megjegyzésen - én tudom, hogy írva nehéz "hallani", a mondandóját milyen stílusban közli a másik, de véleményem szerint senkiben nincs rossz szándék. Ha építő jelleggel működünk együtt, természetes, ha néha vannak súrlódások is, hiszen mindenki a saját igazát próbálja elfogadtatni - aztán a végén jöhet a kompromisszum:)

No, de azt hiszem, szétoffoltuk már a topicot, innentől ON!

Üdv: Ormi

(És csak zárójelben: míg ezt írtam, a 15 hónapos kislányom, aki az ölemből nem tágít, ha én itt dolgozni próbálok, hatszor vette le a zokniját, szétrágott egy papírzsepit, megette egy radíros ceruza radírját, ráborult kétszer a billentyűzetre és a nyilakat nyomogatta, megnyitott egy másik ablakot - s közben fől a levesem is... 🙂 )

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.05. 14:30
(@andika)
Tag Alkotó

Sziasztok! Kezdő vagyok még köztetek, nem is sokat irogatok fórumra, de most úgy érzem, kell. Csodálatos ötletnek tartom az irodalmi estet, s mindenki számára egy nagy lehetőségnek. Úgy gondolom, hogy semmi értelme mindenkinek magát védenie, hogy milyen jó, s mennyit tesz a dolgokért. Az ötletek tőlünk, alkotóktól szerintem nem bántó szándékúak. Én is olyan vagyok, mint Poppy, ahol tudok, segíteni szeretnék, HOGY MÁSNAK KÖNNYEBB LEGYEN. Tökéletesen látom az oldal nívóságából, hogy mennyi munka lehet mögötte (én is készítettem egy kis egyszerűt magamnak, s ráment nagyon sok időm), ez pedig annál jóval komolyabb. Személy szerint igyekszem a kedvenceimet mozgósítani, szerintem tényleg ez a mi feladatunk, alkotóknak (pl én is szóltam tegnap valakinek, aki nem vette észre a főoldalon a kiírást), s nagyon megköszönte.
Nem szeretnék senkit sem védeni, bántani, csupán az a véleményem, együtt könnyebb, mindenki igyekezzen a "rangjához" méltóan beleadni apait-anyait, s egy fantasztikus estében lesz részünk. Hiszek bennünk, a szervezőkben, s a műveink szépségében. Szerintem hajrá és sérelmek nélkül folytassuk, amibe belekezdtünk közösen! Remélem, senkit nem bántottam meg, s ígérem, csendben maradok! :):)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.05. 11:11
(@poppy)
Tag Szenior alkotó

Válasz Don Paco (2007-10-04 23:57:57) hozzászólására:

Off:
Szerintem se a hálával, se a bizalommal nincs gond, mindannyian (vagy legalábbis sokan) tudjuk, mennyi munka van a honlap mögött.

Én pl. sajnos mindig a "jó bolond" kategória voltam, aki a közösségéért (is) próbál tenni (iskola, munkahely, találkozók, jótékony akciók, stb.), de majd igyekszem leszokni róla, és nem ötletelni. Megígérem, hogy igyekszem a minimumra visszafogni a pályázatokra, antológiákra, felolvasó estekre és egyebekre vonatkozó javaslataimat (nem úgy mint eddig), és csak a szabályzatra és a kiírásokra koncentrálva "működni" itt a portálon. (Törölheted is ezt a hozzászólást, ha akarod, mint off-ot, csak kikívánkozott belőlem.)

Amúgy kicsit olyan érzésem van, hogy elbeszélünk egymás mellett, mindenki csak az látja/akarja látni, hogy Ő mit tesz a Napvilágért, hogy a Másik is esetleg ugyanebbe az irányba tesz, gondolkodik, azt nem. Sajnos.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.05. 02:48
(@winter-heart)
Tag Alkotó

Válasz Don Paco (2007-10-04 23:57:57) hozzászólására:

Hajrá! 😉

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.05. 02:03
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

Higyjétek el, hogy ötletekben mi sem szenvedünk hiányt, mindenképpen fogunk szólni, ha kifogytunk belőlük. Az, hogy nincsenek látványos és azonnali intézkedések, nem azt jelenti, hogy a háttérben mi tojunk a portálra és a közösségre.

El lehet dönteni, hogy átalakítjuk a fórumot ötletbörzévé vagy a kiírásnak megfelelően hozunk létre egy remek estet. Sajnos nekem most nagyon kevés időm van ezzel foglalkozni, de biztos vagyok benne, hogy Ormi és Metatron remekül megszervezik, kérlek benneteket, bízzatok bennük. Ha elakadnak valahol, segítséget fognak kérni.

Egyébként még annyit, hogy az indulás óta eltelt három év alatt rengeteg olyan ötletet használtunk fel, ami a tagoktól származik, ám nagyon frusztráló tud lenni, amikor a "tömeg" vérszemet kap és mint egy kielégíthetetlen gyermek követeli az újításokat. És ezzel nem hálát akarok kicsikarni, hanem türelmet és [B]bizalmat kérni[/B].

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2007.10.05. 01:57
(@poppy)
Tag Szenior alkotó

Metatron, ez kicsit (nagyon) rosszul esett. Gondolom tudod miért.
Vel, köszi a "megvédést", mi valóban csak tenni akartunk a közösségért, ötleteltünk, hogy lehetne a többieket is aktivizálni, nem gondolnám, hogy ezért ledorongolás jár.
Amúgy Orminak ebben igaza van: "Egyébként ti is mozgósíthattok sokakat: mindenkinek vannak kedvencei, vegyétek hát fel velük a kapcsolatot mondjuk belső levélben, és szóljatok nekik a lehetőségről."
Én pont ezt tettem. Netelka pl. (szerénytelenség nélkül) nekem köszönhető. 🙂 És remélem másokat is sikerül(t) "rábeszélnem" a pályázásra.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.05. 01:04
(@metatron)
Tag Olvasó

Tegnap este kézen fogtam kis családomat, és elvittem őket egy kávézóba. Az egész eseménynek a felolvasó est volt az apropója. Nem mintha este nyolckor egy két éves gyereknek kávét kellen innia. A helyet azért ajánlották nekem, mert délutántól állandóan üres. És ez valóban így volt, nem tudom mi lehet az oka. A kávézó tiszta, hangulatos, és van valami, valami bűbájosság benne. A felszolgáló leányzó kedves, és segítőkész, és csak remélem, hogy a pici fiam rohangálása, és teritő huzogatása engem jobban bosszantott, mint őt.
Tizenöt ember simán elfér bent, ezért arra gondoltam, tarthatnánk ott a próbát. Ideális hely lenne, mert hallhatjuk egymás hangját minden gond nélkül, kényelmes, nagy az ital kínálat, és a kávéjuk sem utolsó.

Itt fogom ki írni, hogy mikorra szervezem a próbát. De az is lehet, hogy akit érdekel, az kap róla emailt, vagy belső levelet.

ui: a hely a Garibaldi utcában van az ötödik kerületben, egy háztömbnyire a Parlamenttől és az a neve, hogy Kávészünet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.04. 21:31
(@winter-heart)
Tag Alkotó

Khm, én sem beszólásnak szántam, Gyémántnak tegnap este teljesen pattogtam, kábé arról amit leírtatok, hogy nekünk lesz szervezve és még csak nem is törik magukat páran. Én nagyon szeretném, ha összejönne, nem a fórumozókhoz szólt, mert ők úgyis követik az információkat. A többiekhez, akik ide a fórumra nem jönnek. Én csak próbáltam ötleteket adni... 🙁
Bocsánat, ha megbántottam valakit.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.04. 21:27
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Ormi (2007-10-04 18:37:54) hozzászólására:

Jóvannamár, legalább rám nem lehet aszondani, hogy ne aktívkodnék minimum a fórumon 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.04. 21:20
(@sanna)
Tag Alkotó

Válasz Metatron (2007-10-04 17:37:22) hozzászólására:

Tényleg bocs. Nem oltani akartunk.
És hálásak vagyunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.04. 20:39
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Válasz Crystalheart (2007-10-04 17:42:43) hozzászólására:

"többen vannak az egyébként aktívak közt is, akik inkább csak a többi mű értékelésével foglalkoznak."

Én ezt nem egészen értem: most akkor költői/írói babérokra pályázik valaki, vagy kritikusnak készül? Szerintem elvárható, hogy ha valaki tényleg komolyan gondolja ezt az íróskodást, akkor az mindent meg is tesz ennek érdekében: tehát lesi a pályázatokat, olvassa a híreket, és kritikus szemmel képes válogatni saját irományait. Persze aki hobbiszinten szeretne maradni, az vándorolhat amatőr közösségből amatőr közösségbe, és számolgathatja a kapott hozzászólásokat, de aki ennél többre vágyik, az legyen a tettek embere... (Azt már csak zárójelben, hogy a pályázati feltételeket fogadjátok el úgy, ahogy vannak - ezeknek kell megfelelni, és kész.)

Egyébként ti is mozgósíthattok sokakat: mindenkinek vannak kedvencei, vegyétek hát fel velük a kapcsolatot mondjuk belső levélben, és szóljatok nekik a lehetőségről.

A hozzám eddig beérkezett versek szerzői:
Sárhelyi Erika (Netelka)
Helen Bereg
Bodó Tamás (vacak)
Jászfalvi Ildikó (Angelface)
Mucsi Melinda (Jane Finlay)
Pej Erika (Heather Bay)
Keglovits Klára (Zöld Zsázsa)
Bognár Barnabás
Gerencsér Andrea (Andika)
Szirmai Szabolcs (szirom)

Ajánlott művek:
Suhanó: Sámánszerelem
Zarándok: Irigyeljem a holdat?
Angelface: Hazug szó

Továbbá előadónak jelentkeztek:
Novák Kati
Kováts Péter (skorpio)
Farkas Bíborka (Gunoda)

Munkára fel, és le a nyavalygással:)

Üdv: Ormi

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.10.04. 20:37
Oldal 121 / 124