2024. június 16., vasárnap
Véletlenül
Irodalmi estek
 

Irodalmi estek

Oldal 86 / 124
 
(@zsike)
Tag Szenior alkotó

Válasz Fortune Brana (2008-06-02 20:47:16) hozzászólására:

Nem Te vagy ügyetlen!! Többszöri próbálkozás után még most is úgy működik, hogy
csak az első részt nyitja meg, hiába klikkeltem a másodikra.
Jó lenne azt is meghallgatni!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.06.03. 15:26
(@fortune-brana)
Tag Alkotó

Válasz Rozália (2008-04-21 09:56:38) hozzászólására:

Szia! Sokszori bénázás után végre sikerült megtalálnom a szombathelyi felolvasóest anyagát (folyton a Rádió Szombathelyen kerestem), de nekem mind a két linkre csak az I. részt nyitja illetve tölti le. Én vagyok ügyetlen, vagy esetleg még nincs fönn a 2. rész? Próbáljátok már meg ti is, és ha valakinek sikerül a 2. részt letölteni, mesélje már el, hogy csinálta.
Köszönöm:
Fortune Brana

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.06.02. 22:47
(@onsai)
Tag Alkotó

Apropó, mi lett a sci-fi esttel végül?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.05.19. 20:03
(@lava)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2008-04-30 14:21:53) hozzászólására:
Sziasztok!
Köszönöm az érdeklődéseteket. Természetesen, én is azt mondtam, hogy kell hirverés reklám. Az minimum egy hónap, de lehet, hogy több. Mindig adok neki egy cimet. Az előzőnek például Tavaszköszöntő volt a cime. Jelmez versennyel, és tombolával.
A cime mindig időponthoz, eseményhez kötött. Az időpontban megállapodhatunk, amikor szerintetek jó. Lehet akár 2-3 hónap mulva is, én csak felvetettem, hogy érdelkődés van-e.
Az irodalmi müvek mind Napvilágos müvek lesznek, csak a betétek /tánc-ének/ lesz "idegen". Eddig is igy csináltam, mert minden alkalommal elhangzott 5-6 vers büvölettől.
A gyerekek többsége müvészeti iskolába jár, ahol szinészmesterséget, éneket, táncot tanulnak. Több ismert mucicalban játszanak, mint pl. Grease, Dzsungel könyve, Hair.
Első osztálytól a l4. osztályig járnask ide. Természetesen nem kötelező az, hogy Ők mondják el a müveket, bárki aki kedvet érez, hogy elmondja saját müvét megteheti. Csupán büvöletnek igy volt jobb, hogy a saját lánya mondja el a verseit. Aztán jelentkezett még e3gy pár kislány, hogy szeretne ő is verset mondani. A nagyobbak/l7-l9 évesek/ inkább az éneklést, táncot választották a müsorban. Mindig ugy mentek ela vendégek, hogy tetszett az előadás.

A Vasas Müvház a VIII. kerületben van.

Szeretettel várunk benneteket is a táncaitokkal. Az, hogy latin táncokat táncoltok, csak szinesiti az előadát, mivel eddig jazztánc., és hip-hop volt.

Szeretném megrendezni az estet, ezért kérnék mindenkit, aki szeretne jelen lenni rajta jeletkezzen személyes portálomon, hogy tudjuk, kikazok, akiket érdekel. Irjátok meg nektek milyen időpont /leghamarabbi/ a jó. Akkorra kötöm le a helyet, Azért kéne minél előbb, hogy konkrét időpontunk legyen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.05.05. 15:06
(@rozan-eszter)
Tag Szenior alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2008-04-30 14:09:21) hozzászólására:
Egyetértek veled, Zsázsa. Hírverés és konkrétumok alapján sokkal jobban fognak küldeni műveket. Félő, hogy anélkül a kezdeményezés elszáll a semmibe.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.30. 22:29
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Most érkezett a hír! Szeitz János kedves költőtársam kötetbemutatója némi egyéb műsorral fűszerezve, akinek van kedve, jöjjön! Én ott leszek. Íme:

Május 16-án (pénteken) 18.00 órakor, a Vasas Művészegyüttes Alpitvány színháztemében. BP. Kőfaragó u 12. (Bródi S. utcával párhuzamos-nem tudom hanyadik kerületbe esik, talán XIV., de a Blaháról pár perc)
Közreműködnek a Söveg Színház, a Kammerton Kamaraegyüttes, meg Szeitz János meg mások. A végén egy kis állófogadás, baráti beszélgetés. Gyertek!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.30. 16:21
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Válasz Crystalheart (2008-04-29 22:33:06) hozzászólására:

Mondom hogy kell hozzá minimális befogadási hajlandóság...! 🙂

Node irodalom témára visszatérve: én csak azt tudom mondani továbbra is, hogy kell egy konkrét hírverést csinálni neki itt, rendes határidővel meg minden szervezéssel, ahogy az eddigi estek voltak - attól függetlenül, hogy ezen az esten nem csak a mi kis íráskáink lesznek műsoron. Gondolom én, de szóljatok, hogy fogjam be a szám, különben belekotyogok mindenbe.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.30. 16:09
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2008-04-29 21:41:30) hozzászólására:

"A hip-hop viszont garantált siker :)"

Persze, ha én nem vagyok ott... 😐

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.30. 00:33
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Válasz láva (2008-04-28 17:04:27) hozzászólására:

öhhh--- ez kicsit gyors volt... ! 🙂
Szóval. Ahová én járok táncolni, ott "klasszikus báltermi" meg latin táncok vannak, mint salsa, chacha, rumba, keringő, rocky egyik válfaja, foxtrott... és persze kedvencem, a tangó - emellett pedig hip-hop. Előbbiből 2 lehetőség van: vagy összeállítunk 1-2 párt (mert nagyon kevés a fiú) és akkor "bemutató" vagy pedig egy formáció, amiben nincsenek párok, ez mondjuk nem tudom, mennyire lenne jó. A hip-hop viszont garantált siker 🙂 az olyan, amilyen, mármint műfaját tekintve, tehát kell hozzá egy minimális befogadási hajlandóság, de élvezhető szerintem. Ma felvetettem nekik az ötletet, tetszett, de sokat még nem beszéltünk róla, pont mert nem tudjuk az időpontot meg az egyéb körülményeket, feltételeket. DE egy biztos, vagy legalábbis elég valószínű, hogy június elejére nem fogunk tudni felkészülni vele, ugyanis legtöbben orvosira járunk és hát az a fránya vizsgaidőszak... 🙂
Node jövő héten megbeszéljük a kilátásokat.

Ja még egy kérdés: kik azok a "gyerekek" akik felolvasnak/előadnak verseket? Csak mert nem biztos, hogy ugyanarra a korosztályra gondolunk gyerek megnevezés alatt, mivel ez elég tág kategória, egyrészt, másrészt ők milyen minőségben vannak ott? Tehát színésznövendék vagy színjátszókör vagy csak szereti a verseket vagy nem tudom... ?

Az Előadásról még annyit: ez pl milyen címen szokott/fog futni? Csak mert ez így nekem most még kicsit kézzelfoghatatlan, hogy kibérlünk egy termet, előadunk bármit, csak színes legyen, és eljön mindenki, mert az jó 🙂 - ezt most nem gúnyosan, meg ne vedd bántásnak légyszi, hanem tök komolyan kérdezem, hogy tulajdonképpen mi lenne ez.

Meg akkor ha akarod, hogy Napvilágosok is legyenek benne a műsorban írásaikkal, kéne itt egy nagyobb és konkrétabb hírverést csinálni neki.
Szerintem jelentkezzen, aki szeretne szervezkedni! 🙂

Most talán ennyi 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.29. 23:41
(@lava)
Tag Alkotó

Válasz Zöld Zsázsa (2008-04-26 19:18:05) hozzászólására:

Szia!
Köszönöm, hogy érdeklődsz! Kérdéseidre röviden. Szerintem is sok az 1000-1200 belépő ár, ezért van nekünk csak 500 forint. De ahhoz, hogy a bérleti dijat kifizethessük a belépőkből az kell, hogy sokan jöjjenek. Eddig is igy volt.
Ügy gondolom, ha nincs téma megkötés, érdekesebb a paletta. A müsort én szoktam összeállitani a kinálatból. A verseket a gyerekek válogatják, igy szivesen mondják azt, ami nekik tetszik. Természetesen mindenki előadhatja a saját müvét ha akarja. Azért persze kell, hogy legyen forgatókönyv, ezét kell előre jelezni, hogy ki mit szeretne előadni. Általában ugy szeresztettem, hogy egy vers után egy ének, vagy tánc produkció jön. A lényeg, hogy minél érdekesebb szinesebb legyen az előadás. Szivesen veszem a csoportot, mert akkor még több a lehetőség.
Még konkrét időpont nincs, mert még az érdeklődés stádiumában vagyok. Ha komoly az elhatározás, a termet le tudom kötni akár junius elejére is. Mindenképpen kell legalább egy hónap a reklámra, beharangozásra.
Ha próbálni szerertnénk csütörtöki napokon van erre is lehetőség, mert akkor mienk a terem 15 órától l8-ig, de ugy gondolom, Ki kellene ezt is használni. Mindenképpen kellene találkoznunk, akár itt a helyszinen, hogy jobban meg tudjuk beszélni a részéleteket, ha segiteni akarsz. Tudnom kellene, hogy milyen táncot táncol a csoport, csak azért, hogy ugy állitsuk össze a müsort. Légyszives hivj fel a 06-20-318-9621- es telefonszámon, ha ugy gondolod, hogy résztvenétek. Remélem más is jelentkezik majdb erre az estzre. Ha ugy gondolod, hogy ki tudjuk tölteni az estét, akkor javasolj egy időpontot, amit leköthetek. Természetesen bárkinek a javaslatát szivesen fogadom.
Várom a javaslatokat az időpontra, a reklám lehetőségre, minden olyan dologra, ami előre viszi az ügyet. Én mindenképpen szervezni fogok egy estet, ahogy eddig is, csak szeretném, ha minél többen részt vehetnénk rajta.
Üdv: Láva Válasz Zöld Zsázsa (2008-04-26 19:18:05) hozzászólására:

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.28. 19:04
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Válasz láva (2008-04-24 10:22:21) hozzászólására:

Hú, ha tényleg nincs semmi de semmi megkötés akkor két dolog:
1., szerintem érdemes legalább egy témát mondani, amiben az emberek gondolkozhatnak, mert akkor abból már lehet építkezni, könnyebb összeállítani a műsort, legalábbis én így gondolom, dehát mondtad, hogy már korábban is voltak ilyen műsorok, tehát biztos működik a dolog.
2., én tudnék "hozni" egy kisebb tánccsoportot, szerintem szívesen fellépnének ők is /mert én biztosan 🙂 / csak kérdés mikor lenne maga a műsor, mert addigra azért be kell még tanulni/gyakorolni.

ettől függetlenül még 1 dolog: azért azt az 1000-1200 Ft-os belépőt első nekifutásra nem nevezném minimálisnak, de persze attól is függ, hogy mit is kap érte a közönség. Szóval kérdezném, hogy kik adnak elő, ki válogatja ki a bekerülő műveket meg a műsor többi részét mint a tánc-zene-ének-egyéb... ilyesmik. Talán mást is foglalkoztatnak ehhez hasonló kérdések 🙂
köszi előre is
ó és üdvözlöm a kezdeményezést! ha bármi részvétel a szervezkedésben kell, itt vagyok (bár persze vizsgaidőszakban korlátozottan...de azért vagyok).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.26. 21:18
(@lava)
Tag Alkotó

Válasz Poppy (2008-04-21 17:07:51) hozzászólására:

Szia!
A Népszinház utcában régebben ez az épület a Nap mozi volt. Most Napház, egy kisebbségi közösségi ház lett.Ha ismered Népszinház utca 31.
Ugy gondoltam, hogy ne legyen semmiféle müfaji megkötés. Inkább versekre gondoltam, de rövid próza is belefér. Általában a müsor másfél-két órás, de ez is változtatható. Mivel, ha szombaton tartanánk az estet, akkor akár több időt is tölthetümk ott. Akkor ugyanis, ha lekötjük a helyet, csak mi vagyunk egyedül. Természetesen, ha büfé kell, az is megoldható- Én eddig ezt ugy csináltam, hogy mi magunk állitottuk ki a büfét is. Tombola is volt. De minden szervezés, igény szerint, Egy kicdit változatosabbá tettem azzal, hogy nemcsak vers volt, hanem ének és tánc is. Ide belefér, akár megzenésitett vers is A prózsa tényleg rövid kell, hogy legyen, mert az több idő. De ez is megoldható

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.24. 12:22
(@lava)
Tag Alkotó

Válasz Crystalheart (2008-04-21 16:17:16) hozzászólására:

Szia!
Kösazönöm érdeklődésedet. Több előadás is van ott, mindegyik 1000-1200 forintos belépővel. Ezért lenne jó, hogy minél többen résztvegyünk rajta, mert akkor a belépők fedezik a bérleti dijat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.24. 12:07
(@poppy)
Tag Szenior alkotó

Válasz láva (2008-04-21 11:45:48) hozzászólására:

Csak így hirtelen néhány kérdés: Mi lenne a téma? Van-e műfaji, terjedelmi megkötés? A Népszínház utcában hol, milyen intézményben? Üdv.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.21. 19:07
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz láva (2008-04-21 11:45:48) hozzászólására:

Üdv! Optimális esetben mennyi szokott lenni az a belépő? 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2008.04.21. 18:17
Oldal 86 / 124