Szerintem nem volna értelme a lánverseknél, hogy egy versen belül melyik vsz. lett a legjobb, hiszen arra ott van a verspárbaj, és a láncvers lényege az, hogy néhányan összetegyék, amijük van, és ezáltal valami jót alkossanak, együtt. A fontos, szerintem, hogy az egész, közösen legyen jó. De ez csak az én véleményem. (Megjegyzem én úgyse veszek részt egyikben sem, nem érzek rá indíttatást, sajnos...)
Válasz #3813 számú hozzászólásra :
Nagyon jó lett a vers ,és örvendek hogy én is segithettem ,klassz!
Igen ,nagyon jó lenne igy ha lehetne a láncversre is szavazni .Különben kitünö minden ,jók a versek ,remek minden és külön köszönet azoknak ,akik ezt a fantasztikus irókluboldalt alkották,nagyon jó társaság verődőtt itt össze,öröm itt lenni veletek.
Ezzel részben én is eggyet értek. Bár egy kicsit sok a szerző és a szavazók száma elég megosztottá tenné a szavazást tehát lehetséges hogy valójában nem lenne nagy jelentősége.
A láncversre is jó lenne szavazni, hogy melyik vers lett a leg...
HOPPÁ, lehet, hogy rájöttem ( párom segítségével) A kezdő versszakot 8 sorosra terveztem, s kiírta a gép, hogy csupán 350 karakter lehet, ezért töröltem két versszakot, valószínűleg ilyenkor történik meg ez, nem tudom...
Válasz #3668 számú hozzászólásra :
Szép napot mindenkinek! Vajon az én beragadt enterbillentyűmről van szó?
Sajnos nem értem, bocsánat, de akkor részletesen magyarázzátok el, kérlek titeket szépen...
Nem gondoltam volna, hogy lelkesedni fogtok az ötletemért... 😉 Viszont már nagyon régóta érdekelt, hogy össze lehet-e hozni egyet... 🙂
Válasz #3842 számú hozzászólásra :
Zsázsá köszi az elismerést Bonney nevében is! Örülök(ünk), hogy tetszett. Már felvetődött egy újabb párbaj gondolata:)))
Ugyhogy csak figyelj;)
Hűha! Gondoltam, benézek a verspárbajhoz, és arra is gondoltam, hogy szavazni fogok, de ebből csak az elsőt tudtam megvalósítani! A "Hagyj csak!" Bonney és Angelface között - egyszerűen annyira jó, hogy nem lehet szétválasztani a versszakokat, hogy melyik a jobb, melyikek a jobbak, mert mind annyira nagyon jó!!! 🙂
Jajj! Annyira sajnálom... benne felejtettem egy "a" betűt :'(
Bocsánat :'(
Húúúú, ez a kínai:)) Nagyon érdekes... és nagyon nehéz is. Utána néztem, mert nagyon érdekelt... íme az eredmény, hogy okosodjunk:)))
A kínai vers a nyelv sajátságos jellemétől függ. Alapelemei a ritmus és a rím. Náluk a ritmust egészen más feltételek szabják meg, mint a nyugati népeknél, mert a sok tagú nyelvek ritmikus eszközei, a szótag-hangsúly és az úgynevezett quantitás a kínai nyelvnek egytagú alkata mellett ki vannak zárva.Mivel a kínaiban minden szónak külön szóhangsúly felel meg, általában nincsenek hangsúlytalan szavak, csakis erőseben, vagy gyengébben hangsúlyozott szavak. Ennélfogva minden szó egy versláb és minden szó egytagú. A versek szótagszáma különböző.
Ez azért teszi számunkra nehézzé a versírást, mert verset írni minden rím és ritmus nélkül... nagyjából olyan lehet, mint huzat nélküli esernyővel mászkálni szakadó esőben:)). Nem mindennapi látvány,... de biztos mindenki felfigyel rá:))
Magyarul, ahogy Chendra mondta... írj valamit, mert rossz nem lehet:))
Válasz #3798 számú hozzászólásra :
A kínai stílus kicsit elvont... valami olyasmi, ahogy elkezdtem. De próbálkozz nyugodtan. Hüyleséget nem lehet írni.... :)))
Válasz #3800 számú hozzászólásra :
Igen-igen. Nagyon jól összedolgoztatok... Amikor elolvastam, akkor nem tudtam eldönteni kire szavazzak... :):)
Azt hiszem Bonney is törekedett arra, hogy ne csak stílusát hanem tartalmát tekintve is megmaradjon olyannak amilyennek indult. Én mindenesetre nagyon törekedtem arra, hogy az első versszak szépségéhez hű maradjon a többi általam írt versszak is. Már írtam, de muszáj újra... habár most "párbajoztam" először nagyon élveztem. Szerintem sikerült egymást kiegészítenünk:)
És ha őszinte akarnék lenni egyáltalán nem párbajként fogtam fel, sokkal inkább egy izgalmas kihívásnak.
Bonney, én szívesen benne vagyok egy következőben 😉