2025. április 26., szombat
Véletlenül
Közös versek

Közös versek

Oldal 106 / 114

(@helen-bereg)
Tag Alkotó

Aha! Igen a sorokra gondoltam. A rím meg a legkevesebb tényleg, de a kihívás megtörtént. 🙂 🙂 🙂 Az én pengémet még élesítik valahol. 🙂 🙂 🙂 Boldog új évet mindenkinek. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.31. 20:56
(@blitzer-csaba)
Tag Szenior alkotó

Helen, ugye a szótagszámokat sorokra értetted és nem versszakokra? Gondolom, elírás lehetett. Gyémánt-kereső, szerintem nem olyan nagy gond, hogy az 5. sor nem úgy rímel, igazság szerint - kérlek, ne haragudj meg érte, Helen - de az első versszakban sincsenek rímek, valahogy az sem úgy sikerült. De majd csak kialakul!
Boldog Új Évet kívánok én is mindnyájotoknak!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.31. 18:06
(@helen-bereg)
Tag Alkotó

Kezdtem egy újat. Már a verseim között van ez az öt sor, mert pár nappal ezelőtt írtam nyitónak, de mire készen lettem, már elindult egy másik párbaj.

Mindenkinek boldog új évet kívánok innen is, ahogy régen mondták: Bort, Búzát, Békességet és Ihletet! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.31. 09:06
(@fiobacci)
Tag Alkotó

Na most akkor minenkinek egyszerre:

-Gyémánt-kereső: semmi gond, mior eklőször elolvastam, kicsit furcsa volt, de aztán végüli jó, nagyon tetszik.
-Florilla: igen most zárom csak le, mert eddig nem volt alkalmam a gép elé kerülni, mert kellemesen lekötöttek (ki úgy érti, ahyogy akarja:)). Ja egyébként Naon csini vagy. Ez most semmi izé, meg mássem, csak úgy megjegyeztem. Én is tennék fel képet, csak most kaptam új gépet, ésa még egy kis idő, míg a fontosabb dolgokat átteszem az újra.
-Ja és Blitzer Csabának külön köszönöm, hogy írt. (Akartam már írni korábbnan is, hogy mindenképp tegye meg, de az a többiekkel szemben pozitív diszkrimináció lett volna).

-Összességében: köszi mindenkinek, aki írt, nagyon jól sikerült! Ja és B.U.J.J.É.K. mindekinek!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.31. 00:47
 Ormi
(@ormi)
Tag Szenior alkotó

Kedves Ági,

maga a párbaj ebben a fórumban indult, abból lett aztán az automatizált Verspárbaj funkció. A szabályokról ott olvashatsz, illetve megnézve a korábbi párbajverseket, látható, hogy mindig a nyitó köti meg a műfajt, szerkezetet, címet stb., ezeket le is írhatja (sőt, kérjük is, hogy leírja) a kommentár mezőbe. A csatlakozóknak aztán azt követve kell létrehoznia az új versszakokat. Elméletileg a megnyitó zárja le a verset, de ha túl hosszú vagy széteső a vége, és a megnyitó nem lépett be, hogy lezárja, akkor a szerkesztők is megtehetik ezt, de más nem.

VálaszIdéz
Téma indító Közzétéve : 2006.12.30. 22:04
(@ane-agi)
Tag Alkotó

Szerintem a verspárbaj remek tanulási-gyakorlási feladat, én nagyon kedvelem, amióta rátaláltam, csak nem tudtam, egy személy hány versszakot írhat, ki zárhatja le, és ki kezd újat, s vannak-e szótagszám- sorszám,rímképlet megkötések...Áné Ági

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.30. 15:02
(@florilla)
Tag Alkotó

Gyémánt-kereső!Jó az uccsó versszak,csak még hogy hosszabb legyen a vers,várnod kellett volna vagy 2 hozzáírást és tökéletes a befejezésed!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.29. 13:55
(@florilla)
Tag Alkotó

Fiobacci!Sztem zárd le a versed,mert az utolsó versszak tökéletes befejezés...De ez csak az én szerény véleményem!Ne hallgass rám,ha nem akarsz!:)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.29. 13:53
(@fiobacci)
Tag Alkotó

Most nyitottam egy újat, mindenki írjon bele, aki benne van a hangulatban (mármint avers hangulatában)És csak semmi ragrím ugye?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.28. 21:46
(@blitzer-csaba)
Tag Szenior alkotó

Kösz, úgy látom, lezártad, Bonney. Akkor azzal a két versszakkal kezdek én egy újat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.28. 00:10
(@blitzer-csaba)
Tag Szenior alkotó

Ó, ne!!!!!!!! Én teljesen félreértettem a verspárbaj lényegét!!!!!!! Nem gondoltam, hogy egy kerek, egészet alkotó versnek kell kijönnie belőle. Ezért én csupán a címre hagyatkoztam, és az indító által megadott megkötésekre. Bocsesz, tartalmilag teljesen elszálltam, teljsen elkülönül a többitől... ilyenkor mit lehet tenni, lehet törölni az általam beírt 2 versszakot? Hát ezt benéztem. :((( Azt hittem, itt különálló alkotások születnek, csupán a cím és a szerkezet határolja be. Új vagyok még, és a leírásban ez nem volt tisztán megfogalmazva. Legközelebb jobban odafigyelek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.27. 23:43
(@marica)
Tag Alkotó

Szeretetteljes Boldog KarácsonytÉs Kellemas ÜnnepeketMinden kedves szerző társnak.

Ajándék

Lelkem fonalából szőttem gondolát
Hogy teremtsek benne harmóniát,
A fonal zöld. Kúszik az éteren át,
A remény, arannyal szőve át

Ajándék, benne élet,
Szeretet, béke, mely Jézusé lett.
Egy mosolygó piros alma,
A kezdeti bűn szimbóluma.

Kíséri úját gyertyafény,
Hála az örök életért,
Mely Máriában fogantatott,
Ki Jézusnak földi életet adott.

Gondosan szőttem a gondolám,

Istenem! Hiszen,
Az ajándékot néked viszem,
Cserébe Jézusért,
Mert feláldoztad az emberét.

A harmóniám ringatózik most feléd,
Ki látja, lelje benne örömét.
Tegyen bele egy csepp szeretet.
S ha célba érkezett,

Istenem szór szét a világ felett!

Sok szeretettel: marica

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.23. 14:50
(@marica)
Tag Alkotó

Válasz #3502 számú hozzászólásra :
Nagyon örülök, hogy kedved szerint írtam,és a ves záróíze lehettem.
szerintem is jól összejött.
köszönöm, hogy része lehetek:)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.21. 15:33
(@jodie)
Tag Szenior alkotó

Lezártam a párbajt, mert Marica zárósora megadta azt az ízt amit kellett. Köszönöm mindenkinek aki írt hozzá, szerintem egészen jók voltunk 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.21. 10:41
(@jodie)
Tag Szenior alkotó

Igazad van, de én nem szerettem volna keretek közé zárni senkit. mindenkinek a fantáziájára bíztam, hogy mit ír oda. és mivel nem nagyon szeretem a rímes verselést, ezért feltüntettem, hogy anélkül indítottam. majd legközelebb megkötöm 🙂 Egyébként pedig nem várok el semmit sem a sorok számával, sem a szótagszámmal kapcsolatban. Nagyjából érezhető az első sorokból, hogy hogy indul. Hiszem, hogy a költészet szabad. Lehet, hogy hiba, de én így szeretem, és hálistennek Balázs Tibor is így szerette 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2006.12.20. 18:49
Oldal 106 / 114