Válasz jerrynostro (2009-08-15 19:11:56) üzenetére:
Azzal a kijelentéseddel, hogy fejlődni próbálsz, máris bizonyítottad az igényességedet. Az igényesség nem azt jelenti, hogy a legjobb vagy, hanem, hogy ráléptél arra az útra, ami reményeid szerint odavezet, a legjobbak közé.
Mindenki önmagához képest fejlődik, ha fejlődik, s mivel az irodalom sokféle műfajt takar, nem lehet összehasonlítani egy-egy művet. A fejlődés azonban látványos, ha az ember magát, önmagához méri, nem másokhoz.
Másik dolog:
Én is csodálkoztam egy versemnél, miért olyan alacsony a pontszám, hiszen csak kedvező kritikákat olvastam alatta.
Nem tartom kivetnivalónak, ha valaki egyes-ketteseket osztogat, de egy pár mondattal megindokolhatná, miért gondolja olyan rossznak. Mert lehet, hogy neki van igaza.
Felindulásból, főleg régebben, én is kiosztottam rossz osztályzatokat, de soha nem űztem sportot belőle és inkább a négyes-ötösök voltak jellemzőek.
Rájöttem, hogy úgy korrekt a dolog, ha mindenképp megindoklom egy pár sorban a döntésem, és érzékeltetem hányast szánok az alkotónak és ha ez nem is teljesen objektív, szakértői vélemény, valamit mégis profitálhat belőle.
Úgyhogy csak úgy "poénból" nem húzok le senkit sem.
Jó lenne valóban, ha a "névtelen hősök", ahogy Toni is írta, vállalnák magukat, mert sokkal többet érnének el ezzel azért, hogy igényes művek kerüljenek az oldalra.
( Na nem mintha én olyan igényes lennék, de próbálok fejlődni.)
Kedves Kata!
Ha van valaki, akitől a publikálásom kezdete óta csak hasznos, segítő, jószívű kritikákat kaptam, akkor az te vagy.
Te hívtad fel a figyelmem, hogy a gondolatokat érdemes rövidebb sorokba, strófákba rendezni és jobban figyeljek oda a központozásra, amit igyekeztem be is tartani, és szerintem ez csak pozitív hatással volt rám.
Nem tudom, az embernek miért kell rosszul éreznie magát, ha őszinte és a másiknak csak a javát akarja, azt meg pláne nem, ha valaki ezen megsértődik.
Szerintem egy író, ha ad magára egy kicsit is, alapdolognak tartja a jó helyesírást és az áttekinthetőséget.
Ez a minimum, ha ezt nem tarja be, lehet akármilyen színvonalas is az írása, nem állja meg a helyét az irodalomban.
Én ezért nagyon hálás vagyok és azt kívánom, bár minél több ilyen ember lenne a világon!
Válasz T. Pandur Judit (2009-08-15 14:49:39) üzenetére:
Nagyon egyetértek a véleményeddel. Én sem szeretek rossz kritikát írni. Azonban a kirívó elírásokra, helyesírási hibákra felhívom a figyelmet, nagyon finoman, majdnem bocsánatot kérve... De ez sem tetszik sokaknak, pedig tanulhatnának belőle, hiszen sokan meg is jegyzik, hogy élethivatásnak tartják az írást. Kérdem én: rossz helyesírással hogy lesz valaki jó költő vagy író? Hiába az udvariasságom, mert csak segítő szándék van bennem. Mégis elért a végzet!
Ma ugyanis átnéztem a legrégebbi írásaimat (nem ezért)! Három helyen megfigyeltem, hogy csupa pozitív vélemény mellett 3-2, sőt, még 1-es érdemjegy díszeleg! Most! Abban az időben talán még nem is pontoztunk, amikor föltettem ezeket. Ez hogy lehet? Valaki sportot csinál a lepontozásból, ez világos! Én ugyanis amikor válaszolok a kommentekre, mindig figyelem a pontozást. Akkor nem volt ilyen alacsony egyik helyen sem, csak most!
Ezért mégsem ugrom a Dunába!
Válasz artur (2009-08-15 17:05:43) üzenetére:
"Hozzászólást sem tudok törölni"
ebben lesznek változások
Válasz Nem Tom (2009-08-15 16:55:39) üzenetére:
Ebben semmi beugratás nincs és igen, vissza lehet követni a pontozásokat. Gondolom nem árultam el meglepetést. Ez viszont nem célszerű, nekem nem tisztem eldönteni, kinek lehet egyest, kinek ötöst adni a művére. Hogyha végigpontoznád névtelenül a fél íróklubot lehúzva, az is a te dolgod, a lelkiismereteddel neked kell tudnod elszámolni.
Amennyiben a szavazásnál jelenleg is vezető opció lesz a befutó, természetesen változik a helyzet, mert ezentúl mindenki pontozása láthatóvá válik, az eddigiek pedig törlésre kerülnek.
Az itthoni gépem csak erre az egy dologra kapott engedély. megjegyzem, jogos is, hiszen én nem vagyok az oldal tulajdonosa, sem tulajdonostársa. Csak szerkesztő vagyok.
Válasz Nem Tom (2009-08-15 16:55:39) üzenetére:
Tamás. Ez olyan, mint egy iroda belső hálózata. Nekem nincs engedélyem az oldal bizonyos területeihez. Egyszerűen nincs hozzáférésem. Ha elhiszed jó, ha nem, nekem úgy is jó.
Mit gondolsz? Én miért nem tudok fórumot moderálni, törölni? Tagságot sem tudok engedélyezni, sem kitörölni bárkit az oldalról. Hozzászólást sem tudok törölni, sem moderálni. Nekem az írások elbírálásához van csak hozzáférésem. Elutasítani tudok alkotást, de ha már beengedtem az oldalra, onnantól már nem tudok tenni vele semmit sem.
Válasz artur (2009-08-15 16:51:06) üzenetére:Tudod,ha most azt írtad volna igenis meg tudjátok nézni, mindjárt tisztább lett volna a pontozás.Beugratós kérdés volt, de sajna csak Te ugrottál be.Nem neked kellett volna.Egyébként tényleg csak egy program kell ami pont úgy gyüjti ezeket az adatokat, mint az írásokat.
Válasz Nem Tom (2009-08-15 16:30:26) üzenetére:
Ha meg tudnám nézni, hogy kik azok, akkor nem mernék lehúzni az én írásaimat, amiket pedig ugyanúgy le szoktak húzni, mint a tieidet.
Válasz artur (2009-08-15 16:13:27) üzenetére:Senkinek nincs erre ideje, de a szavazó ( a gonoszkókusz) nem tudhatja. Persze, eleve rosszat feltételezni nem muszály az írótársainkról, de mivel én már jártam úgy hogy egyik napról a másikra az írásaim átlaga 1-2 osztályzatot romlott, ezért feltételezem, hogy van ilyen tag is.Azóta nem is szivesen raktam fel írást.Mivel értek a számítógéphez annyit, hogy tudjam, hogy ha Ti akarnátok meg tudnátok mondani, hogy kik azok akik ezt sportból űzik. Volt olyan, hogy 4 írásom volt a slágerlistán, és másnap egy sem.Hát mit mondjak nem tetszett.Miért ne lehetne nyílt szavazást csinálni, nem kötelező szavazni, de sumákolás az gusztustalan.Ha tudjuk válalni, néha egy-egy bűnrossz irásunkat, akkor a véleményt is lehet.
... én meg a pontokat sosem néztem... XD De az tényleg zavaró, ha komment nincs csak egy nagy vigyorgó egyes, mint anno az általános iskolás ellenőrzőmben... khm... no mindegy...
Jupppííí!
Válasz Nem Tom (2009-08-15 16:08:38) üzenetére:
Szerinted van nekem annyi időm, hogy folyamatosan figyeljem? Nincs is sok értelme. És nem is akarom. Nekem bőven elég, hogy látom, egy-egy írásomat rövid idő alatt mennyien olvassák, plusz a hozzászólások adnak támpontot, hogy merre is járok? Azért van igazság abban, amit írtál.
🙂
Válasz artur (2009-08-14 23:10:23) üzenetére:Szia Artúr!Szavazással kapcsolatban
, nem tartom helytállónak a véleményedet.Ha valaki jogosult, írásos véleménye után pontot adni, akkor Te fogod tudni hogy mit adott. Mert ha folyamatosan követed a lapodat fogod tudni, hogy eddig mit kaptál, és nagyon egyszerüen ki tudod számolni, hogy most neked mit adott a kritikusod.Pont olyan mint a nyílt szavazás, aminek egyébként nagyon is a pártján vagyok.Szerintem nem jellemhiba, ha valaki ki tud állni a véleménye mellett.Ha írni tudunk akkor merjünk névvel együtt osztályozni is.Jót fog tenni a színvonalnak is.Előbb vagy utóbb mindenki rá lesz kényszerítve,ha listára akar kerülni, hogy tisztességesen pontozzon,és véleményt nyílvánítson.
Válasz T. Pandur Judit (2009-08-15 15:07:35) üzenetére:
Csak regisztrált olvasók tudnak pontozni.