2024. május 22., szerda
Véletlenül
Versek és kritika
 

Versek és kritika

Oldal 44 / 44
 
(@florilla)
Tag Alkotó

Olyan kérdésem lenne nekem...hoooogy....ismereteim szerint(amik persze elég hiányosak) a haiku-k jelentik az 5-7-5 szótagszámot és az első sora természeti kép...vagy nem így van????????Help meee!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.14. 19:07
(@zold-zsazsa)
Tag Alkotó

Nekem is nagyon sokat jelent, ha valaki odaírja a versemhez, hogy nahát de szép... vagy hasonlókat, de persze tényleg hasznosabb, ha kicsit bővebben kifejti, mi is olyan szép benne, és felsorakoztatja emellett a hibákat is, ha talált (nyilván az én verseim se tökéletesek vagy mindenkinek egyformán tetszők).
Amit nem szeretnék, ahogy nyilván más se, az az egysoros nemtetszésnyilvánítás, érvek vagy kifejtés nélkül, de ilyennel szerencsére még Napvilágon nem találkoztam, és ennek nagyon örülök. Egyébként Don Paconak van egy remek cikke ezzel kapcsolatban, sajnos a címére már nem emlékszem, de könnyű megtalálni, mert az is ott volt a cím mellett, hogy tagjainknak ajánlott elolvasni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.13. 17:54
(@michelangelo)
Tag Alkotó

Itt elöttem is említették, hogy nem érzik magukat jogosnak arra hogy kritizálják a másikat(ez főleg a kevesebb tudásérzetére értem)Én velem is sokszor fordult elő, hogy nem mertem leírni valmit mert féltem, hogy tévedek vagy kioktatnak,pedig a tévedésekből lehet nagyot tanulni:)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.12. 22:00
(@aleb)
Tag Szenior alkotó

Én egyetértek Melindával, kritizáljunk, persze, tartsuk tiszteletben a másik embert, még ha versírásra is adta a fejét. A szempontrendszer jó, de maradjon meg az a baráti hangvétel, ami ezt az oldalt (bár még nincs hosszú tapasztalatom itt) jellemzi. Annyit megjegyeznék, hogy a akár a témával, akár a tartalommal, akár a formai megjelenéssel kapcsolatban bátran kérdezzünk egymástól, én még csikófogak után sok évvel is szívesen tanulok a kérdésekből és a válaszokból. Arról nem beszélve, hogy egy-egy ön-homlokoncsapást megér, hogy egy kérdés nyomán saját bakijainkra rájöjjünk. A helyesírási felvetéssel tökéletesen egyetértek, néha, ha kapkodok, én is szégyenkezem a figyelmetlenségem miatt.
Egyszóval hajrá, olvassuk és szólítsuk meg egymást, én igyekszem!!
aLéb

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.10. 18:09
(@arnodre)
Tag Alkotó

Válasz #3770 számú hozzászólásra :

Egyetértek veled, Melinda! Az ilyen hozzászólások talán nem érnek vmi sokat. Bár hadd tegyem hozzá, hogy nekem egy dicséret a vers alatt is rengeteget jelent. Ha azt mondják, ez gyönyörű, vagy jókat nevettem rajta, akkor az nagyszerű érzés, és önbizalmat ad.
De őszintén szólva én félve kritizálok, és ennek az az oka, hogy keveset tudok (még) a verstanról és egyéb finomságokról. Így érdemben nem oktathatok ki másokat, de ettől még nagyon tetszhet egy vers, aminek "hangot" is adok, hátha másnak is olyan sokat jelent egy egysoros dicséret, mint nekem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2007.01.10. 17:52
(@crystalheart)
Tag Alkotó

Válasz #3770 számú hozzászólásra :

"3. A versről beszélj a kritikádban, és ne a saját életedről! Ergo a vershez kapcsold a benned felidéződött élményt és ne egy személyes emlékhez vagy a tévében látottakhoz."
Miért, egy vers nem idézhet fel valakiben személyes élményeket? -.O` Kicsit értelmetlen szempontnak tartom ezt.

Bár engem különösebben nem érint, nem értek a versekhez, ezért nem is kommentelek oda 🙂

Idéz
Közzétéve : 2007.01.10. 05:40
Témacímkék
Oldal 44 / 44