2024. május 18., szombat
Véletlenül
Versek és kritika
 

Versek és kritika

Oldal 8 / 44
 
(@oroszlan)
Tag Szenior alkotó

Nem tudom mi történt a gépem ugrált, és hagyott ki ennyi üres helyet?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.11. 02:26
(@oroszlan)
Tag Szenior alkotó

Válasz Cagliostro (2012-10-10 12:12:25) üzenetére:

Kedves Cal.
Nem a versekhez írt h. szólásokból gondoltam, hogy lázadó fiatal vagy. Itt olvastam ezeket a vitákat, amire szerintem nem lenne szükség, főleg így kiélezni.
Olvastam én is a verset,ami neked nem jött be. Különben úgy gondolom, mindenki a maga szintjére viszi át a vers gondolatát, ebből kifolyólag vagy tetszik vagy nem.
Üdvözöllek: oroszlán

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.11. 02:23
(@andras)
Tag Alkotó

Válasz Cagliostro (2012-10-10 09:38:26) üzenetére:

Nem értem miért ne lehetne leírni egy ország nevét bárhol... akár Izraelét...

erre választ várok...

Úgy vélem, hogy az efféle fogadatlan prókátorságból nem kérnek a zsidók sem

ostobaságokat írsz megint Cag

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.10. 21:03
(@don-paco)
Tag Szenior alkotó

A kérdéses hozzászólásokat antonius versénél én moderáltam, és fogom a jövőben is az ehhez hasonló személyeskedő bejegyzéseket, akárki írja is (lassan ez a fórumtopik is eléri a tisztítási szintet, mivel már nem a versekről és azok kritikájáról van szó).

Magához a vitához nem kívánok hozzászólni, amennyiben hivatalos panasz érkezik hozzám esetleges politikai tartalom miatt, a többi szerkesztő bevonásával megvizsgáljuk a művet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.10. 20:51
(@antonius)
Tag Alkotó

Légy türelmes. Nem lát szegény ördög, szemébe lógnak a csörgők. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.10. 20:22
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Cagliostro (2012-10-10 17:00:10) üzenetére:
Ezek szerint nem olvastad el a bal felső gombsorok alatt található információkat, különben nem kérdeznél ennyit. Továbbra sem vagyok hajlandó úgy ugrálni, ahogyan te fütyülsz. Nem védek senkit, főként antoniusnak nincs erre szüksége, és éppen rám nem jellemző az, hogy tag és tag között különbséget teszek. Tájékozódj jobban az oldallal kapcsolatban, azután beszélhetünk arról, mi nem tiszta még számodra.
Én benne vagyok abban is, hogy elölről kezdjük a kommunikációt, de ebben a formában nem kívánom folytatni. Nem tetszik a hangnemed, de ennek lehet, hogy csupán én vagyok az oka. De mit tegyek? Csak egy ócska, kettős beszéddel rendelkező, bunkó, vidéki gyári munkás vagyok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.10. 19:54
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Cagliostro (2012-10-10 12:06:41) üzenetére:
Mélységes tévedésben vagy, ami a cenzúrát illeti. Én nem töröltem ki hozzászólást. Nem én vagyok a te embered. Csak segédszerkesztő vagyok az oldalon. Azt azonban én nem fogadom el, hogy te oktass ki arról, mi az én kötelességem. Ha nem tetszik az oldal, van sok más lehetőség is az Interneten. Ha az én hozzáállásom nem tetszik, ezt kifogásolhatod az oldal tulajdonosánál, a főszerkesztőnél. Ha pedig egyes alkotótársak nem tetszenek neked, vagy bizonyos alkotások, akkor ennek is meg van a módja, hogy szóvá tegyed.
Kérdésemre továbbra is várom a válaszodat.
Mellékesen jegyzem meg, vitánkból semmi hátrányod sem fog származni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.10. 16:04
(@oroszlan)
Tag Szenior alkotó

Kerestem azt a fórumot a hol a nick nevekről olvastam bővebben, de már nem találom.
Szerettem volna jelezni az én választásom mibenlétét. Ugyanis több alkotó úgy reagált az oroszlánra, mintha fiú lennék. Azért választottam, mert a /0817 / horoszkópban a napjegyem oroszlán. Nem olyan fontos, csak a félreértések elkerülése végett írtam.
Üdv. oroszlán

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.10. 13:52
(@oroszlan)
Tag Szenior alkotó

Szeretek böngészni máshol is nem csak a versek között. Így ismerhetem meg az alkotók munkáját és a közösséget is. Csak akkor szólok hozzá, ha úgy érzem hasznos lehet. Szerintem a h.szólásokat is tanulni kellene. tisztelettel lenni egymás iránt. Ha kényesebb a téma lehet magánlevélben rendezni, nem sértegetni nyilvánosan. / Calt. úgy ismertem meg a h. szólásaiból, mint lázadó fiatalt...mentségére szólva. De lehet, hogy innen nézve viszont jó a nyilvánosság. / tanulhat /
Szép napot kívánok . oroszlán

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.10. 13:27
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Artúr (2012-10-10 10:17:33) üzenetére:
Úgy gondolom, neked nem az alkotással van bajod, hanem az alkotó személyével. Ez persze csak az én véleményem, de nekem ez jön le a kommunikációdról. Ha az irodalom annyira a szívügyed, foglalkozz vele. Ami nem tetszik, lépd át, vagy jelezd úgy a szerkesztőség felé, hogy az ne számonkérésnek, esetleg támadásnak hasson.
Mellesleg, mit jelent tőled az, hogy "igaz magyar embertől elvárható"? Ha kötözködni szeretnék, akkor már ezt is politizálásnak venném, de én inkább békét szeretnék az oldalon. Tisztelettel megkérdezem tőled, mi a valódi problémád? Köszönöm, hogy végig olvastad a válaszomat!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.10. 12:23
(@artur)
Tag Szenior alkotó

Válasz Cagliostro (2012-10-10 09:38:26) üzenetére:
"egyenes választ várok, a szerzőtől is, és a szerkesztőktől is, ahogy igaz magyar emberektől elvárható!"
Lassan úgy viselkedsz az oldalon, mintha te volnál a tulajdonos. Kérdezni kérdezhetsz, de elvárásokat majd akkor támassz a szerkesztők felé, ha megfizeted a munkájukat. Erről ennyit.
Szerinted nyíltan politizál antonius, Te elemezted ki. Nekem például a tabajdi szó nem mond semmit. A göncről pedig legfeljebb a volt köztársasági elnök jut az eszembe. Mellesleg eddig csak te kifogásoltad a vers tartalmát. Más nem. Ez pedig egy közösség, nem egyéni ízlések kiszolgálóháza. Majd ha mások is jelzik, hogy számukra is sértő a vers tartalma, akkor megvizsgáljuk az ügyet. Amúgy nyíltan politizálni tényleg nem lehet az oldalon, de mit is jelent ez?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2012.10.10. 12:17
(@blitzer-csaba)
Tag Szenior alkotó

A versem címe: Sehall, selát, nem pedig Sehallselát Dömötör. Persze egyértelmű, hogy a Weöres versének illetve Halász Judit zenés feldolgozásának a címe adta az ötletet (remélem, nem plágium, mert szerintem ez már jó ideje a köznyelvbe is beivódott). Én csupán "kölcsönvettem", s ráadásul egyáltalán nincs hasonlóság Weöres és az én versem között, sem témáját, sem stílusát tekintve. Hm, ha már ilyen vitát okoztam ezzel a címválasztással, akkor talán valami egyszerűbbet kellett volna választanom, de ezt tartottam ötletesnek, odaillőnek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2011.09.10. 11:34
(@antonius)
Tag Alkotó

A google-ba beírtam a TI VERZIÓTOKAT, s igy is ezt találtam az első oldalon:
1 Halász Judit - Sehallselát Dömötör (Live)
2 Halász Judit - Sehallselát Dömötör - YouTube
3 Halász Judit - Sehallselát Dömötör (Speakeazy Remix) - YouTube
4 Gyerek: Halász Judit - Sehallselát Dömötör (Live) (videó)
5 Se hall, se lát Dömötör videó - Ingyen Online Kulturális és Művészeti ...
6 Halász Judit : Sehall selát Dömötör - Zeneszöveg.hu - kotta, youtube ...
7 Weöres Sándor - Sehallselát Dömötör - Óvodai ballagó versek
8 19. Sehall, selát Dömötör // ovizene
9 Weöres Sándor: Sehallselát Dömötör
Bocs, hogy megszólaltam.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2011.09.10. 10:36
(@szusi)
Tag Alkotó

Előre bocsátom, hogy semmiféle vitában nem kívánok részt venni, pusztán válaszolni akartam antonius megjegyzésére és ez az a hely, ahol ez megtehető.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2011.09.10. 09:47
(@szusi)
Tag Alkotó

antoniusnak válasznék, aki nehezményezte azt, hogy egy versben, nem az eredeti Weöres Sándor által írt, Sehallselát , hanem a Halász Judit által prezentált Sehall selát verzió idéződött fel. Én ebben nem látok semmiféle „fonóban nadolászunk” jelleget, egyrészt azért, mert a hölgy művészete legalább olyan kiemelkedő a saját műfajában, mint a költőé az övében, másrészt azért, mert a kiskorú, amikor hallgatja ezt a dalt, így hallja: sehall selát. Az egybeírást ugyanis nem lehet „hallani”. Így rögzül a kis agyában és felnőve, „jó esetben”, rácsodálkozik arra, hogy ezt a verset egy Weöres Sándor nevű költő írta. Ezeknek a verseknek a „célszemélyekhez” való nívós eljuttatásában kiemelkedő szerepe van ennek/ezeknek a daloknak. Ennek az élménynek a felidézését egy pillanatig sem tartom egy irodalmi portálhoz méltatlannak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2011.09.10. 09:46
Oldal 8 / 44